Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Prepaid

 • Er zijn verschillende mogelijkheden om je prepaidkaart op te waarderen:

  • Opwaarderen met opwaardeerkaarten (ook belkaarten, beltegoedbonnen of opwaardeerbonnen genoemd). In Nederland verkrijgbaar bij telecomspeciaalzaken, supermarkten, kiosks, benzinestations etc.
  • Direct opwaarderen via een app op de mobiele telefoon, creditcard en/of internetbankieren.
  • Automatisch opwaarderen. Een vaste maandelijkse overboeking vanaf je betaalrekening naar je mobiele aanbieder.
  • Online opwaarderen. Via je eigen aanbieder of een website zoals opwaarderen.nl 

 • Als je vooral gebeld wilt worden en de telefoon niet zelf (dagelijks) gebruikt om te bellen, kun je het beste prepaid nemen.

  Met prepaid-tegoed kun je bellen, sms'en en internetten zonder maandelijkse rekening. Bij prepaid betaal je vooraf. Als je belt, sms't of internet, gaat dit van je tegoed af. Bij prepaid bellen zijn de tarieven per minuut en per sms hoger dan bij abonnementen, maar als je weinig belt, kun je toch goedkoper uit zijn. Je kunt een prepaidpakket kopen (telefoon + simkaart) of een losse prepaidkaart als je al een toestel hebt. Prepaid bellen is interessanter dan een abonnement als je vrijwel altijd minder dan 30 minuten per maand belt. Dat is dus minder dan een minuut per dag. En als je onverwachte kosten wilt voorkomen. Met prepaid kun je niet meer bellen als je tegoed op is. Je kunt dan nog wel gebeld worden.

 • Je zou denken dat jouw tegoed van jou is. Je hebt er immers voor betaald. Dit is slechts gedeeltelijk zo. Jouw aanbieder kan (en mag) voorwaarden stellen aan het gebruik en de levensduur van jouw tegoed. Ze zeggen overigens allemaal dat 'hun' tegoed onbeperkt houdbaar is. In de kleine lettertjes wordt dan uitgelegd dat daarvoor eisen aan jou gesteld worden.

  Bij alle partijen is de geldigheidsduur beperkt, je moet namelijk altijd opwaarderen of het tegoed aanspreken. De termijnen en voorwaarden die daarvoor gelden, verschillen (behoorlijk) per aanbieder. De aanbieders mogen deze methodes gebruiken. Ze doen dit om geld te verdienen, maar ook omdat ze zo kunnen zien of het mobiele nummer nog in gebruik is.

  Je krijgt in alle gevallen een waarschuwing als jouw tegoed dreigt te verlopen. Dit gebeurt via sms. Hiervoor is het noodzakelijk dat de telefoon aan staat. Er wordt namelijk een paar dagen geprobeerd het sms'je te bezorgen. Lukt dit niet dan wordt het verzenden gestaakt. Je kunt het beltegoed zo vaak opwaarderen als je wilt. Er zijn wel providers die een maximum stellen aan de hoogte van het beltegoed.

  Hoeveel tijd er nog over is om alsnog het beltegoed te verhogen, varieert ook per aanbieder. Als je binnen het gestelde termijn niet opnieuw opwaardeert of het tegoed aanspreekt, gaat het resterende beltegoed verloren. Er volgt eerst een periode waarin je alleen gebeld kunt worden en het gratis nummer van je aanbieder kunt bellen. Als je niet binnen deze periode reageert, vervalt niet alleen je beltegoed, maar ook je mobiele telefoonnummer. Als je tijdig stappen onderneemt, gaat vanaf dat moment een nieuwe geldigheidstermijn in. Zie je voorwaarden bij jouw aanbieder of lees meer op onze prepaid pagina. Daar staat ook een tabel met de voorwaarden van alle partijen.

 • Het minimum opwaardeerbedrag is bij de meeste aanbieders € 10,-. Beltegoedkaarten zijn meestal verkrijgbaar met tegoeden voor € 10, € 20, € 30, €40 etc.

  Let op! Waardeer je niet tijdig op, dan kan je mobiele nummer komen te vervallen en is je SIM-kaart niet meer te gebruiken.

 • Ja, je kunt je telefoonnummer altijd verhuizen. Het maakt dus niet uit of je prepaid of met een abonnement belt. Het maakt ook niet uit of je bij je aanbieder blijft of overstapt naar een andere aanbieder. Je vult voor prepaid een nummerbehoudformulier in. Het is belangrijk dat je ook het kaartnummer van je oude simkaart vermeldt. Er kunnen administratiekosten (max. € 10) in rekening gebracht worden voor het overstappen met nummerbehoud. Op het moment dat de overstap geregeld is komt het tegoed op de oude simkaart te vervallen.

  Let op: wacht met het gebruiken van het prepaidpakket tot je van je nieuwe aanbieder bericht krijgt dat het nummer is overgezet.

Vergelijk alle Sim Only pakketten en providers

Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje en jij maakt de keuze

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.