Carrier (Pre)Select

• Bij Carrier Select (CS) bel je via een andere aanbieder door zelf, bij elk gesprek, de select-code 16xy voor het te bellen nummer te toetsen.
    • Bij Carrier PreSelectie (CPS) verlopen de telefoongesprekken automatisch via een andere aanbieder dan KPN.

CPS en CS kunnen alleen gebruikt worden op een vaste telefonie aansluiting bij KPN en werken ook niet in combinatie met BelBudget.

Met C(P)S gebruik je wel KPN's telefoonlijnen, maar worden je uitgaande gesprekken afgehandeld en gefactureerd door een andere telecomaanbieder. Voor je vaste aansluiting (PSTN of ISDN) is een overeenkomst met KPN nodig.

• Bij CPS kun je bellen naar het gratis nummer 0800-1273 van KPN. Hier kun je zelf de Carrier Pre Select-instellingen van het vaste net telefoonnummer aanpassen. Het is dan ook mogelijk om 1655 te selecteren, zodat je weer via KPN belt. Bij zowel Carrier Select als Carrier Pre Select kun je je formeel afmelden bij de provider, of je toestemming tot automatische incasso intrekken.  Als je geen automatische incasso hebt, dan kun je de CPS aanbieder wijzigen naar KPN zelf en hoef je verder niets te doen.

• Het kan voorkomen dat je niet (meer) weet via welke CPS partij je belt. Daar is een speciaal service nummer voor.

Bel naar 0800-1273. Via dit gratis nummer van KPN kun je nagaan wat de huidige instellingen zijn en via welke aanbieder je belt.

• Heb je de bundel BelVrij afgesloten en zie je toch gesprekskosten naar vaste en/of mobiele nummers op de rekening van KPN verschijnen? Controleer dan eerst of er niet nog een CPS doorschakeling actief is. Dat kan heel eenvoudig via 0800-1273.

Dit probleem doet zich vooral voor bij vaste aansluitingen waar lange tijd niets aan gewijzigd is, waardoor de gebruikers vaak de CPS constructie zijn vergeten.