Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Belwijzer Mobiel beladvies

 • In Bellen.com's TOP 5 sim only kun je direct zien welke abonnementen het voordeligst zijn voor iemand met een gemiddeld profiel. Het betreft de goedkoopste abonnementen zonder telefoontoestel. Er zijn 3 tabbladen, voor contracten met een verschillende looptijd: een maandcontract, een jaarcontract en een contract voor twee jaar.

  • De TOP 5 sim only is gerangschikt op de laagste maandkosten per looptijd op basis van een gemiddeld belprofiel.
  • Het belprofiel wordt elk kwartaal opnieuw bepaald aan de hand van het ingevulde verbruik.
  • We gaan uit van actuele, landelijk geldende abonnementen.
  • In de 'berekende kosten' zijn alle (ook verborgen) kosten verwerkt.
  • Als abonnementen van dezelfde aanbieder nagenoeg gelijk zijn, wordt slechts één getoond.
  • Als bij twee of meer abonnementen het maandbedrag, bundelinhoud en gemiddelde snelheid hetzelfde is, wordt er alfabetisch gerangschikt.
  • We gebruiken 4G als standaard. 
  • De internetsnelheid is gekoppeld aan het bundeltegoed. Zo krijg je een pakket, met bijpassende snelheid, te zien dat past bij jouw verbruik. Van 0 GB tot 2 GB mag dit tot 5 Mbps (of meer) zijn. Tussen 2 GB en 6 GB moet je een snelheid kunnen verwachten van 5 Mbps of meer. Tussen 6 GB en 10 GB is dit 25 Mbps of sneller. Gebruik je meer dan 10 GB dan heb je 50 Mbps of meer nodig. Selecteer je Onbeperkt? Dan vinden we dat je een gemiddelde snelheid van 75 Mbps of meer mag verwachten. 

  Bekijk alle sim only deals voor het volledige overzicht van alle sim only abonnementen. Hier kun je ook aangeven hoeveel jij van plan bent te gaan bellen, sms'en en/of internetten met je mobiele telefoon. Met deze gegevens berekenen we wat elk abonnement jou persoonlijk gaat kosten per maand. Vervolgens adviseren we je de abonnementen met de meest gunstige prijs. Bij prijsdetails zie je hoe de berekening tot stand komt. Ook vind je hier een specificatie van de totale kosten.

  Verder is het hier mogelijk je keuze te verfijnen qua kosten, contractduur, netwerk, provider, afrekenmethode, internetbundels, internetsnelheid, netwerktechniek (3G, 4G of 5G) etc. Per advies worden duizenden berekeningen gemaakt, omdat de mobiele telefoniemarkt buitengewoon complex is en er veel te berekenen valt.

  Uniek aan de Vergelijkingen van Bellen.com is dat nagenoeg alle abonnementen worden vergeleken en alle tarieven, voorwaarden, kosten en addertjes onder het gras worden uitgeplozen. Zo krijg je altijd het beste en meest nauwkeurige advies op het gebied van mobiele telefonie.

 • Op zoek naar een mobiel abonnement met of zonder mobiele telefoon? Onze vergelijkers helpen je een handje! Vul je persoonlijke voorkeuren in en krijg direct online advies op maat. In de Abonnement en toestel vergelijking of die met alleen het abonnement, Sim only.

 • Bij abonnementen berekenen we de gemiddelde maandelijkse kosten met behulp van onze zelf ontwikkelde rekenmodule. De berekening is erg complex en houdt rekening met allerlei aspecten die van invloed zijn op de kosten aan het einde van de maand, zoals het buitenbundeltarief en het afrekenen per minuut of per seconde. Een abonnement heeft  een vast bedrag, door de berekening kunnen we een reëel beeld geven van de werkelijke maandelijkse kosten. We vergelijken abonnementen, sim only’s (zonder toestel) en prepaids van zo'n 20 providers. Dat is vrijwel 100% van de markt. De tarieven worden tenminste dagelijks ververst. Je kunt dus de actuele (webwinkel)prijzen vergelijken.

  Vul je wensen en/of het verbruik in bij de filters. Bekijk onze actuele vergelijkingen:
  Telefoon
  Prepaid
  Abonnement met toestel
  Sim only

 • Heb jij regelmatig een hogere mobiele telefoonrekening dan verwacht? Dan heb je een abonnement dat niet (meer) past bij jouw bel- sms- en internetgedrag. Upload je telefoonrekening via de RekeningScan en zie hoe je veel geld kunt besparen, door je abonnement aan te passen aan je werkelijke gebruik. 

  Heb je geen facturen bij de hand? Schat dan jouw verbruik in  en bekijk de mogelijkheden in de Vergelijker.

 • Ja, dat is zeker mogelijk. Je kunt ook alleen prepaid (laten) vergelijken. Dat doe je in de prepaid vergelijking.

  Bij prepaid betaal je vooraf voor wat je belt en/of sms't en/of internet en zit je niet vast aan een contract. En je betaalt geen vast bedrag per maand. Prepaidtarieven voor het gebruik zijn meestal hoger dan bij de abonnementen. Tenzij je een extra bundel koopt van het beltegoed. Dan gaan de prijzen naar beneden. Bellen kan vanaf 6 cent per minuut; bij abonnementen is dat 1 cent (peildatum november 2020), dit is wel afhankelijk van het gekozen abonnement. Voor wie minder dan 30 minuten per maand belt, is prepaid de goedkoopste optie. 

 • Er zijn twee vergelijkers waar je toestelprijzen kunt vinden:

  1. De Abonnement en telefoon vergelijking.  KIes eerst een abonnement en selecteer vervolgens een telefoon. Of kies voor een telefoon en bekijk dan welk abonnement bij je past. In beide gevallen staat de toestelprijs in het tabblad Prijsdetails.
  2.  De Mobiele telefoon vergelijking. Zoek het toestel op als je al weet wat je wilt. Of gebruik de filters om te zien wat er allemaal mogelijk is, variërend van de prijs tot (en met) de camera.

 • Wanneer het in je voordeel is, wordt je een 'extra bundel' geadviseerd. Dan verschijnt er bijvoorbeeld een sms en/of databundel in de berekening. Je kunt bij de telecompartij kiezen voor deze aanvulling op jouw aansluiting. Meestal zijn er meerdere keuzes, wij nemen we allemaal mee. Wat er beschikbaar is staat in de pakketdetails.

  Dit soort bundels wordt ook wel additionele of aanvullende bundel genoemd. Het is een handige manier om de kosten te drukken.

 • Bij een abonnement met een maandelijkse bundel wordt vooraf een bel en/of berichtenvoorraad en/of MB-tegoed (bundel) ingekocht. Deze bundel heeft meestal een beperkte geldigheidsduur van een maand.

  In de vergelijking zie je per pakket waaruit deze bundel bestaat. Door op de naam van het pakket te klikken, kom je in een scherm met detailinformatie. Hier vind je een gedetailleerde specificatie van het bundelverbruik en de verbruikskosten.

  Er zijn héél veel varianten mogelijk bij de abonnementen met bundels: wel/geen starttarieven, overgebleven belminuten wel of niet meenemen, andere of dezelfde tarieven buiten de bundel, wel of niet geldig in het buitenland, al deze zaken nemen we mee in de vergelijking en in de berekeningen. Wij nemen jouw voordeel daarbij altijd als uitgangspunt. Zo adviseren we extra bundel's bij een pakket als dat in jouw voordeel is.

  In de vergelijker kun je op het tabblad Prijsdetails alle kosten bekijken. Is dat nog niet genoeg? Als je klikt op Bekijk uitgebreide tariefinformatie dan zie je de meest uitgebreide details.

 • Wij rekenen standaard met een gemiddeld aantal MB's. Als je wilt weten wat voor jou interessant is, geef dan aan hoeveel je internet met je mobiel. Gevraagd wordt het aantal MB's per maand op te geven. Voor een gemiddelde gebruiker (af en toe wat opzoeken, soms een filmpje bekijken, veel WhatsAppen) is 500 MB tot 1000 MB per maand voldoende. In veel gevallen is het voordeliger een extra bundel bij het abonnement te nemen. Wij houden daar in het advies rekening mee.

  Mobiel internetverkeer komt terug op de mobiele rekening. Internetverbruik via wifi zul je hier niet terug zien, die MB's hoef je dus ook niet mee te rekenen.

 • Een belbundel bestaat uit een aantal minuten dat per maand verbeld kan worden (tegen bepaalde vaste tarieven). Wordt logischerwijze ook minutenbundel genoemd. Wanneer je over de minuten uit de bundel heen gaat, betaal je veelal een veel hoger tarief dan binnen de bundel. Het buitenbundeltarief is vaak het driedubbele van wat je binnen de bundel betaalt. Bij slechts een paar providers betaal je binnen en buiten de bundel hetzelfde tarief. In onze Vergelijking vind je bij elk abonnement de actuele buitenbundeltarieven.

  Er zijn ook providers die combinatiebundels aanbieden waarmee je kunt bellen en sms'en. Of bundels die voor spraak én data gebruikt kunnen worden. 

 • Onze mobiele vergelijking is een vergelijkingsmiddel voor tarieven van de mobiele abonnementen en prepaid pakketten met al hun mogelijke varianten. Zaken als dienstverlening en kwaliteit van de mobiele netwerken worden buiten beschouwing gelaten. Andere instanties, zoals de Consumentenbond, doen hier regelmatig deskundig onderzoek naar. Ervaringen en reacties van Bellen.com bezoekers over de mobiele aanbieders en hun pakketten kun je vinden bij de betreffende providers.

 • Een databundel is een bundel waarmee je kunt internetten op je mobiel. Via het mobiele netwerk, wifi verbruik telt niet mee. Je betaalt bij een databundel niet per minuut, maar voor de hoeveelheid data die je (per maand) gebruikt.

  Er zijn databundels met én zonder datalimiet. Met limiet betekend dat je niet ongemerkt kosten kunt maken. De snelheid gaat na de bundel naar beneden of de toegang tot mobiel internet stopt.

 • Standaard wordt gerekend met een gemiddelde gespreksduur van 1,5 minuut per gesprek. Onder 'Meer filteropties' kun je aangeven dat je gesprekken in de regel korter (45 sec.) of langer (2,5 min.) duren. Je eigen exacte gespreksduur is niet aan te geven.

 • Met een sms-bundel koop je een vast aantal sms'jes per maand tegen een gereduceerd bedrag. Als je meer sms't dan de bundel, dan betaal je het standaard (buiten de bundel) tarief. Welke sms-bundels er zijn en hoeveel een sms kost binnen en buiten de bundel, hangt af van de provider.

  Zo'n bundel is handig als je veel sms't. Bij de meeste partijen zijn de sms'jes gecombineerd met de belbundel.

Vergelijk alle Sim Only pakketten en providers

Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje en jij maakt de keuze

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie