Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Belwijzer Mobiel beladvies

 • Op zoek naar een mobiel abonnement met of zonder (sim only) mobiele telefoon? Met de Belwijzer kies je het mobiele abonnement dat het beste bij je past. Vul je persoonlijke voorkeuren in op de vergelijker en krijg direct online advies op maat.

 • Heb jij regelmatig een hogere mobiele telefoonrekening dan verwacht? Dan heb je een abonnement dat niet (meer) past bij jouw bel- sms- en internetgedrag. Upload je telefoonrekening via de RekeningScan en zie hoe je veel geld kunt besparen, door je abonnement aan te passen aan je werkelijke gebruik.

 • De Belwijzer mobiel is alleen een vergelijkingsmiddel voor tarieven van de mobiele abonnementen en prepaid pakketten met al hun mogelijke varianten. Zaken als dienstverlening en kwaliteit van de mobiele netwerken worden buiten beschouwing gelaten, omdat andere instanties zoals de Consumentenbond hier regelmatig deskundig onderzoek naar verrichten. Ervaringen en reacties van Bellen.com bezoekers over de mobiele aanbieders en hun pakketten kun je vinden in ons Forum.

 • Alle belvormen kunnen meegenomen worden in de berekening. Vergelijk je telefoon + abonnement dan staat de contractduur standaard op 2 jaar. Uiteraard kun je ook filteren op 1-jarige of op maand contracten. Wil je sim only abonnementen vergelijken in de Belwijzer, dan kun je kiezen voor de contractduur van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. Ook prepaid kun je vergelijken. Uiteraard ga je dan geen contract aan. 

  Aan de hand van je ingevulde belgedrag wordt uitgerekend welke mobiele aanbieder en welk abonnement het meest geschikt voor jou is. Ook de kosten van internetten op je mobiel kunnen meegenomen worden.

 • Standaard wordt gerekend met een gemiddelde gespreksduur van 1,5 minuut per gesprek. Onder 'Meer filteropties' kun je aangeven dat je gesprekken in de regel korter (45 sec.) of langer (2,5 min.) duren. Je eigen exacte gespreksduur is niet aan te geven.

 • De Belwijzer neemt deze kosten mee, wanneer je aangeeft hoeveel je internet met je mobiel. Gevraagd wordt het aantal MB's per maand op te geven. Voor de gemiddelde gebruiker is 200 of 300 MB per maand voldoende. In veel gevallen is het voordeliger een extra bundel te nemen. De Belwijzer houdt hier in het advies rekening mee.

 • Ja, je kunt ook alleen prepaid (laten) vergelijken. Dat doe je door in de sim only vergelijking bij contractduur 'Geen' aan te vinken. Bij prepaid betaal je vooraf voor wat je belt en/of sms't en zit je niet vast aan een contract. 

  Prepaidtarieven voor gebruik van de mobiele telefoon liggen hoger dan bij de abonnementen. Bellen kan vanaf 10 cent per minuut; bij abonnementen is dat 2 cent (peildatum mei 2014). Voor wie minder belt dan 30 minuten per maand is prepaid de beste optie. 

 • In Bellen.com's TOP 5 abonnementen met telefoon kun je direct zien welke abonnementen voor mobiel bellen en internetten het voordeligst zijn voor iemand met een gemiddeld belprofiel. Het betreft de goedkoopste abonnementen met telefoontoestel.

  • De TOP 5 abonnementen met telefoon is gerangschikt op de laagste maandkosten op basis van een gemiddeld belprofiel voor 2-jarige abonnementen.
  • Het belprofiel wordt elk kwartaal opnieuw bepaald aan de hand van de RekeningScan.
  • We gaan uit van actuele, landelijk geldende abonnementen.
  • In de maandprijs zijn alle kosten verwerkt, inclusief alle verborgen kosten.
  • Als abonnementen van dezelfde aanbieder nagenoeg gelijk zijn, wordt slechts één getoond.
  • Als twee of meer abonnementen hetzelfde maandbedrag hebben, wordt er alfabetisch gerangschikt.


  Bekijk alle deals voor het volledige overzicht van alle mobiele abonnementen. Hier kun je ook aangeven hoeveel je van plan bent te gaan bellen, sms'en en/of internetten met je mobiele telefoon. Met deze gegevens berekenen we wat elk abonnement jou persoonlijk gaat kosten per maand. Vervolgens adviseren we je de abonnementen met de meest gunstige prijs. Bij prijsdetails zie je hoe de berekening tot stand komt. Ook vind je hier een specificatie van de totale kosten.

  Verder is het hier mogelijk je keuze te verfijnen qua kosten, contractduur, netwerk, provider, afrekenmethode etc. Per advies worden ruim duizenden berekeningen gemaakt omdat de mobiele telefoniemarkt buitengewoon complex is.

  Uniek aan de Belwijzer van Bellen.com is dat nagenoeg alle abonnementen worden vergeleken en alle tarieven, voorwaarden, kosten en addertjes onder het gras worden uitgeplozen. Zo krijg je altijd  het beste en meest nauwkeurige advies op het gebied van mobiele telefonie.

 • In Bellen.com's TOP 5 sim only kun je direct zien welke abonnementen het voordeligst zijn voor iemand met een gemiddeld profiel. Het betreft de goedkoopste abonnementen zonder telefoontoestel. Er zijn 3 tabbladen, voor contracten met een verschillende looptijd: een maandcontract, een jaarcontract en een contract voor twee jaar.

  • De TOP 5 sim only is gerangschikt op de laagste maandkosten per looptijd op basis van een gemiddeld belprofiel.
  • Het belprofiel wordt elk kwartaal opnieuw bepaald aan de hand van de RekeningScan.
  • We gaan uit van actuele, landelijk geldende abonnementen.
  • In de 'berekende kosten' zijn alle (ook verborgen) kosten verwerkt.
  • Als abonnementen van dezelfde aanbieder nagenoeg gelijk zijn, wordt slechts één getoond.
  • Als twee of meer abonnementen hetzelfde maandbedrag hebben, wordt er alfabetisch gerangschikt.
  • De internetsnelheid is gekoppeld aan het bundeltegoed, zodat je een pakket met bijpassende snelheid te zien krijgt, dat past bij jouw verbruik. Bij een verbruik van 500 MB of meer vallen pakketten met een snelheid kleiner dan 758 Kbps af. Bij een verbruik van 5.5 GB of meer vallen pakketten met een snelheid kleiner dan 2 Mbps af.  

  Bekijk alle sim only deals voor het volledige overzicht van alle sim only abonnementen. Hier kun je ook aangeven hoeveel jij van plan bent te gaan bellen, sms'en en/of internetten met je mobiele telefoon. Met deze gegevens berekenen we wat elk abonnement jou persoonlijk gaat kosten per maand. Vervolgens adviseren we je de abonnementen met de meest gunstige prijs. Bij prijsdetails zie je hoe de berekening tot stand komt. Ook vind je hier een specificatie van de totale kosten.

  Verder is het hier mogelijk je keuze te verfijnen qua kosten, contractduur, netwerk, provider, afrekenmethode, internetbundels, internetsnelheid etc. Per advies worden duizenden berekeningen gemaakt, omdat de mobiele telefoniemarkt buitengewoon complex is en er veel te berekenen valt.

  Uniek aan de Belwijzer van Bellen.com is dat nagenoeg alle abonnementen worden vergeleken en alle tarieven, voorwaarden, kosten en addertjes onder het gras worden uitgeplozen. Zo krijg je altijd het beste en meest nauwkeurige advies op het gebied van mobiele telefonie.

 • Bij een abonnement met een maandelijkse bundel wordt vooraf een bel en/of berichtenvoorraad (bundel) ingekocht. Deze bundel heeft meestal een beperkte geldigheidsduur. Sommige aanbieders geven de bundel weer in tijdseenheden, anderen in geldbedragen.

  Bij de getoonde resultaten wordt onder de kolom 'Maandelijkse bundel' aangegeven waaruit deze bundel bestaat. Aan de hand van je belprofiel wordt in procenten weergegeven hoeveel je van je bundel hebt benut. Bij belvormen zonder maandelijkse bundel wordt n.v.t. vermeld.

  Door op de naam van het abonnement te klikken, kom je in een scherm met detailinformatie. Hier vind je een gedetailleerde specificatie van het bundelverbruik en de verbruikskosten.

  Tevens wordt aangegeven waarvoor je de bundel kunt gebruiken en welk gedeelte binnen of buiten de bundel valt. Hier houdt de Belwijzer rekening mee bij het bepalen van de kosten. Er zijn héél veel varianten mogelijk bij de abonnementen met bundels: wel/geen starttarieven, overgebleven belminuten wel of niet meenemen, andere of dezelfde tarieven buiten de bundel, wel of niet geldig in het buitenland.

  Tenslotte wordt een extra bundel geadviseerd als dat in je voordeel is. Indien van toepassing zie je bijvoorbeeld een SMS- en/of databundel voor mobiel internet onder de kolom 'Geadviseerde extra bundel'.

 • Wanneer men de juiste belvorm kiest, kan dat in een individueel geval tientallen euro's per maand schelen! Hoeveel geld het oplevert om van telecomprovider en/of belvorm te veranderen, hangt sterk af van je verbruik. Waar je het goedkoopst uit bent, kun je door de Belwijzer laten berekenen aan de hand van je belprofiel.

 • Wanneer het in je voordeel is, wordt je een 'extra bundel' geadviseerd. Indien van toepassing zie je bijvoorbeeld een SMS en/of databundel voor mobiel internet onder de kolom 'Geadviseerde extra bundel'. Zie ook de vraag: "Waar en hoe wordt het verbruik van bundels weergegeven?"

 • Een databundel is een bundel waarmee je kunt internetten op je mobiel. Je mobiele telefoon moet wel geschikt zijn voor dataverkeer. Je betaalt bij een databundel niet per minuut, maar voor de hoeveelheid data die je (per maand) gebruikt. Er bestaan databundels met en zonder datalimiet.

 • In de kolom 'Toestelprijzen' vind je een volledig overzicht van alle toestellen en aanbiedingen in combinatie met een bepaald abonnement. Klik hiervoor op 'Zoek toestel'.

 • Vul in de Belwijzer je persoonlijke voorkeuren in en krijg direct online advies op maat.

  Bij abonnementen berekenen we de gemiddelde maandelijkse kosten met behulp van onze zelf ontwikkelde rekenmodule. De berekening is erg complex en houdt rekening met allerlei aspecten die van invloed zijn op de kosten aan het einde van de maand, zoals het buitenbundeltarief en het afrekenen per minuut of per seconde. Een abonnement heeft (meestal) een vast bedrag, maar met de berekening kunnen we een reëel beeld geven van de werkelijke maandelijkse kosten. We vergelijken abonnementen, sim only’s (zonder toestel) en prepaids van ruim 30 providers. Dat is vrijwel 100% van de markt. De tarieven worden dagelijks ververst. Je kunt dus de actuele (webwinkel)prijzen vergelijken.

 • Met een sms-bundel koop je een vast aantal sms'jes per maand tegen een gereduceerd bedrag. Als je meer sms't dan de bundel, dan betaal je het standaard (buiten de bundel) tarief. Welke sms-bundels er zijn en hoeveel een sms kost binnen en buiten de bundel, hangt af van de provider.

Navigatie