Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

iPhones vergelijken en kopen

Kies de iPhone die bij je past

De eerste generatie van de iPhone van Apple kwam in 2007 op de markt. Toen nog alleen geschikt voor 2G. De nieuwste versies kunnen ook het 5G netwerk op.

Over de iPhone

De eerste generatie van de iPhone van Apple kwam in 2007 op de markt. Toen nog alleen geschikt voor 2G. De nieuwste versies kunnen ook het 5G netwerk op.

Heb je een vraag over iPhones?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Bellen.com.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar.
Bellen.com

Eigenzinnige Apple

Apple heeft een eigenzinnige kijk op mobiele telefoons (en computers/laptops en de iPad). De iPhones onderscheiden zich door snelle processoren, goede camera’s (optische beeldstabilisatie, optische zoom, dubbele camera, of meer camera’s, digitale zoom etc.) en een lange batterijduur. Ook in de beeldschermtechnologie is Apple een voorloper. Bijvoorbeeld door het gebruik van een Super Retina XDR display. En draadloos opladen mag hier ook niet ontbreken.

Wat is de beste iPhone?

De echte Apple fan weet meteen het antwoord. Namelijk, de nieuwste iPhone. Dat is dus in dit geval de iPhone 13. En de varianten: de iPhone 13 Mini,  iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. 

Omdat de iPhone een lange levensduur heeft is de voorloper nog steeds populair. Dit is de iPhone 12 met dezelfde varianten: de iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max,. Deze iPhone is (iets) minder duur dan de iPhone 13.

iPhone kenmerken

Apple kenmerkt zich door het innovatieve karakter van de toestellen. De iPhone was een van de eerste smartphones met een toetsenbord in het beeldscherm. Maar ook Touch ID, Face ID, iCloud, goede camera’s, snelle chips en processors komen uit de Apple koker. Het eigen besturingssysteem iOS zorgt voor betrouwbare en stabiele toestellen en wordt over het algemeen als bijzonder gebruiksvriendelijk beschouwd.

Vanwege de eigenzinnige keuzes van Apple is een iPhone vergelijken nog niet heel gemakkelijk. Want het alternatief voor iOS heeft dan wereldwijd meer gebruikers, Android telefoons zijn over het algemeen vooral goedkoper. Vrijwel alle iPhone modellen zijn nog verkrijgbaar, nieuw maar ook tweedehands of liever gezegd refurbished. Want de iPhones hebben een lange levensduur en behouden grotendeels hun waarde.

Apple van iPhone naar iPhone 13

In 2007 begon het met ‘de iPhone’. Inmiddels zijn we aangekomen bij de iPhone 13, geïntroduceerd in september 2021. Van de iPhone 13 is een aantal varianten verkrijgbaar, de iPhone 13 Mini (zeer compacte iPhone en ook de kleinste iPhone van dit moment), de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max ( de grootste iPhone van dit moment). Deze varianten waren ook al beschikbaar bij de voorloper, de iPhone 12, waaronder de iPhone 12 Mini. De iPhone 11 had geen Mini versie. Veel Apple liefhebbers zijn daarom blij dat de iPhone 12 en de iPhone 13 wel een compacte iPhone variant hebben.

Apple iPhone SE

Niet alle iPhones hebben een nummer. De Apple iPhone SE 2020 is bijvoorbeeld de meest gunstig geprijsde iPhone. Het heeft geen Face ID, wel Touch ID, via een vingerafdrukscanner. De touch ID sensor zit in het LCD scherm verwerkt. Dit toestel heeft een Retina IPS LCD display, geen OLED scherm. De camera is minder goed dan die van bijvoorbeeld de iPhone 11 of hoger. En het heeft niet de snelste chip. 

Je zou kunnen denken dat de iPhone X ook bij de toestellen met een letter hoort, maar dat is de iPhone 10.

iPhone 13: iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

De nieuwste iPhone modellen zijn de variaties van de iPhone 13, geïntroduceerd in 2021. De iPhone 13 Mini is logischerwijze de kleinste iPhone 13. En ook de goedkoopste. De iPhone 13 Pro Max is de grootste iPhone van deze serie, en is ook het duurste.

De iPhone 13 beschikt over dual sim, waarbij de tweede simkaart een eSIM is. Alle versies zijn geschikt voor 5G en gebruiken het iOS besturingssysteem met de Apple A15 Bionic processor. Met 4 GB werkgeheugen zijn de iPhone 13, iPhone 13 mini en de iPhone 13 Pro ook lekker snel. De iPhone 13 Pro Max heeft zelfs 6 GB werkgeheugen. 

Met het Super Retina XDR OLED scherm zie je alles haarscherp. Kies je voor deze nieuwe iPhone dan kun je natuurlijk Face ID gebruiken. En met Siri kun je via jouw stem het alle functies bedienen, inclusief zoeken op Google. Contactloos betalen is mogelijk via de NFC functie. De dubbele cameralens zorgt voor prachtige foto’s. 

De iPhone 13 Pro heeft een fors formaat, fijn als je het grotere scherm weet te waarderen. De iPhone 13 Mini is juist weer heel compact en deze iPhone past daardoor goed in de broekzak.

iphone 12: iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

De iPhone 13 mag dan de nieuwste iPhone versie zijn. De iPhone 12 is nog volop verkrijgbaar. Hier geldt dat de iPhone 12 Mini ook het kleinste exemplaar is. En het goedkoopst. De iPhone 12 Pro Max is het grootste iPhone toestel van deze serie, plus het duurste. Je kunt de telefoons gebruiken in combinatie met sim only.

De iPhone 12 telefoons beschikken over dual sim, de ene simkaart is een klassieke plastic simkaart, de tweede simkaart is een eSIM. Alle iPhone 12 varianten zijn 5G ready en gebruiken het iOS besturingssysteem met de Apple A14 Bionic processor. Door het 4 GB werkgeheugen zijn de iPhone 12, iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro lekker snel. Het werkgeheugen van de iPhone 12 Pro Max is zelfs 6 GB.

Kies je voor deze iPhone uit 2020 dan kun je natuurlijk Face ID gebruiken. En met het Super Retina XDR OLED scherm zie je alles haarscherp. Met behulp van Siri kun je via jouw stem het alle functies bedienen, inclusief Google. Draadloos opladen via Qi en contactloos betalen via NFC.

De iPhone 12 Pro is aan de grote kant, zo’n fors scherm heeft natuurlijk voordelen, vooral voor het gamen en kijken naar films. Aan de andere kant vind je de iPhone 12 Mini, mooi compact en past goed in de binnenzak.

Navigatie