Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only deals

Het najaar slaat toe! Lange avonden, goede gesprekken. Check je mobiele abonnement, pas het aan of stap over. De kans is behoorlijk groot dat je kunt besparen. En wie wil dat nu niet? We hebben de beste sim only deals van dit moment op een rijtje gezet. Of liever gezegd twee rijtjes, één met de goedkoopste sim only abonnementen en eentje met de onbeperkte en unlimited abonnementen. Doe er jouw voordeel mee!

Beste sim only deals onder de loep

Gemiddeld 300 minuten en 5 GB per maand 

We vergelijken ieder kwartaal de goedkoopste sim only deals van het moment. Als uitgangspunt nemen we daarbij het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. En dat is de afgelopen tijd iets veranderd. We zijn (nog) meer gaan bellen. Dit was eind vorig jaar nog 275 minuten per maand, nu is dit 300 minuten. Blijft bijzonder, want het idee leeft heel sterk dat we steeds minder bellen. Maar dit blijkt dus niet het geval. Je zou trouwens denken dat al het Facetimen en bellen via WhatsApp hier aan bijdraagt. Dat is niet zo, want dat soort minuten valt hier buiten. Die tellen niet mee voor de minutenbundel, omdat die gesprekken via mobiel internet (of wifi) afgehandeld worden. Denk je die minuten erbij, dan zijn we nog veel meer gaan bellen...

Het aantal MB's per maand zit nog steeds rond de 5000 (= 5 GB), al lijkt het wel langzaam verder omhoog te gaan. Dat was de afgelopen jaren wel anders, toen groeide het mobiele internetverbruik extreem. Wij vermoeden dat de pandemie hier invloed op heeft gehad. Er is de afgelopen tijd veel gebruik gemaakt van wifi thuis. Nu de situatie weer dicht bij het oude normaal komt, zal dit waarschijnlijk ook weer veranderen. 

Wat is er veranderd?

In de afgelopen drie maanden is er meer veranderd. Zoals altijd zijn er acties gestart en gestopt. En er is een nieuwe telecompartij bij gekomen, 50Plus Mobiel. Actief sinds augustus 2021, levert sim only abonnementen. Deze provider richt zich op vijfigplussers die graag wat meer ondersteuning willen hebben bij hun mobiele pakket. Je hoeft overigens geen vijftigplusser te zijn om klant te worden. 50Plus Mobiel levert scherp geprijsde sim only abonnementen op het Vodafone Netwerk. En staat op de eerste plaats in de Top 5.  Misschien iets voor jou? We kijken welke sim only deals nu het beste passen bij het gemiddelde verbruik van de bezoekers van Bellen.com. Dit is 300 minuten en 5 GB per maand. 

Beste sim only deals

Op zoek naar een nieuwe sim only? Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 5 GB zien we Lebara op de eerste plek staan bij de contracten voor 2 jaar. En ook bij de maandelijks opzegbare abonnementen.  50Plus Mobiel heeft de plaats van Youfone overgenomen bij de sim only jaarcontracten (peildatum 13-10-2021).

 Duur  Sim only abonnement  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 Logo Lebara

 Onbeperkt min + 500 sms + 5 GB

 € 10

Logo Lebara (via Belsimpel.nl)

 Onbeperkt min + 500 sms + 5 GB

 € 10
 1 jaar

 50plusmobiel.PNG

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 13,50

hollandsnieuwe.gif (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 13
 1 maand

Logo Lebara
Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11  tele2.gif
 Onbeperkt min / sms + 5 GB
€ 17

Toch een mobiel abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Daar heeft Lebara de eerste plaats van Youfone overgenomen. Je betaalt € 10 per maand voor onbeperkt bellen en 5 GB. Hollandsnieuwe heeft de beste deal bij de jaarcontracten. Voor € 13 krijg je onbeperkt bellen en 5 GB. Wat je precies gaat betalen ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Op dit moment kun je dit niet via ons bestellen, alleen bij Tele2 zelf.

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een sim only abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag een aantal GB's. Bij Budget Mobiel krijg je dagelijks 4 GB, tegen een lage snelheid. Is die bundel op, dan kun je met 1 GB per keer aanvullen. Bij KPN, T-Mobile en Tele2 krijg je 8 GB per dag. Gratis aan te vullen met 2 GB per keer. Bij Vodafone is die dagbundel sinds kort 10 GB, aan te vullen met 2 GB per keer.  We hebben er een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan (peildatum 13-10-2021):

Onbeperkt
sim only abonnement
maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 20  € 20  € 20  € 15  14 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  n.v.t.
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  21 GB  40 Mbps  8 GB / 2 GB  € 2
 extra per maand
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 25  25 GB  20 Mbps  8 GB / 2 GB  Inclusief
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  21 GB  60 Mbps  8 GB / 2 GB  Inclusief
vodafone.gif  n.v.t.  € 36  € 35  € 25  41 GB  27.5 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Gelukkig zijn we allemaal verschillend. En zijn gemiddelden logischerwijze erg gemiddeld. Ben jij anders? Daar hebben we ook wat voor. Vul dan jouw eigen verbruik in, in onze rekenmodule. Laten wij razendsnel zien wat de beste sim only deals zijn, gebaseerd op jouw eigen wensen. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.


Geactualiseerd: donderdag 30 december 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie