Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only deals

Met de vakantie in zicht is het goed om even wat gas terug te nemen. Dat is op alle vlakken verstandig, zeker nu. Wil je profiteren van telecomaanbiedingen om geld te kunnen besparen? We hebben de beste deals van dit moment voor jou verzameld. 

Beste sim only deals onder de loep

Gemiddeld 300 minuten en 5 GB per maand 

We vergelijken ieder kwartaal de goedkoopste sim only deals van het moment. Als uitgangspunt nemen we daarbij het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. In Q1 leek het erop dat er meer gebeld ging worden, maar daar is nu een daling te zien naar net onder de 300 minuten per maand. Het gemiddelde internetverbruik zit iets boven de 5 GB per maand, maar niet veel. Vandaar dat we het gemiddelde van het vorige kwartaal 300 minuten en 5 GB internet aanhouden.

Wat is er veranderd in telecomland?

De cashback wint steeds meer terrein, ook bij mobiele abonnementen. We hebben er nu drie, bij Youfone (€ 25), bij 50+ Mobiel (€ 20) en bij Simyo (€ 10). Ze staan los van andere kortingen bij deze aanbieders. De cashbacks worden verrekend op de mobiele factuur. Mooi meegenomen!

Simpel is gestopt met haar scherpe acties. De 10e verjaardag van hollandsnieuwe is uitgevierd. Hierdoor is het aanbod voor prijsjagers wel wat schraler geworden. Zo betaalde je vorig kwartaal nog € 8,13 per maand bij een jaarcontract. Duurder geworden, helaas. Youfone levert een pakket met onbeperkt bellen en 6 GB voor € 10. De nummers twee en drie zitten daar trouwens vlak achter.

Beste sim only aanbiedingen

Nieuwsgierig, omdat je op zoek bent naar een nieuwe sim only? Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 5 GB zien we  Lebara op de eerste plek staan bij de contracten voor 2 jaar, daar stond 50Plus Mobiel eerst. Helaas ben je duurder uit, je betaalde € 8,13 bij 50Plus, nu is dat € 10. Lebara staat ook weer op één bij de maandelijks opzegbare abonnementen, Youfone  is daardoor iets gedaald. Youfone heeft de eerste plaats van 50Plus Mobiel bij de sim only jaarcontracten overgenomen. Vanwege het actieaanbod betaal je nu € 10 in plaats van € 9,75 (peildatum 07-07-2022).

 Duur  Sim only abonnement Prijs
per mnd. 
 Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
Prijs
per mnd.
 2 jaar

 Sim only deals Logo Lebara

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 10

Sim only deals Logo Lebara (via Belsimpel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 10
 1 jaar

 Sim only deals Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 6 GB

 € 10

Sim only deals Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 6 GB

 € 10
 1 maand

Sim only deals Logo Lebara
Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11 Sim only deals Logo Tele2
Onbeperkt min / sms + 5 GB

€ 18,25

Toch een mobiel abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Ook daar staat Lebara weer op de eerste plaats. Youfone staat op één bij de jaarcontracten. Daar betaalde je € 11, dit is nu vanwege een actie € 10. Wat je precies gaat betalen ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. 

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een sim only abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag een aantal GB's. Bij Budget Mobiel krijg je dagelijks 4 GB, tegen een lage snelheid. Is die bundel op, dan kun je met 1 GB per keer aanvullen. Bij KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone is die dagbundel 10 GB, aan te vullen met 2 GB per keer.  We hebben er een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan (peildatum 05-07-2022):

Onbeperkt
sim only abonnement
maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 20  € 20  € 20  € 15  17 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  n.v.t.
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 20  24 GB  40 Mbps  10 GB / 2 GB  € 2
 extra per maand
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 25  50 GB  20 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief
vodafone.gif  n.v.t.  € 31  € 30  € 0  40 GB  27.5 Mbps 10 GB / 2 GB  Inclusief
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  26 GB  60 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Gemiddelden zijn logischerwijze erg gemiddeld. Ben jij anders? Of wil je zelf aan de knoppen zitten? Vul dan jouw eigen verbruik in onze rekenmodule in. Vink de gewenste mogelijkheden aan of gebruik de filters. Laten wij razendsnel zien wat de beste sim only deals zijn, gebaseerd op jouw eigen wensen. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.


Geactualiseerd: dinsdag 5 juli 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie