Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only deals

Het is lente. Maar dat zou je bijna vergeten. Nog even lekker met de tablet onder een dekentje op de bank. Check meteen jouw mobiele abonnement. Want er wordt wel gezegd dat niets zo veranderlijk is dan het weer, de telecomproviders kunnen er ook wat van. We hebben de beste deals van dit moment op een rijtje gezet. Kun jij er jouw voordeel mee doen!

Beste sim only deals onder de loep

Gemiddeld 300 minuten en 5 GB per maand 

We vergelijken ieder kwartaal de goedkoopste sim only deals van het moment. Als uitgangspunt nemen we daarbij het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) publiceert ook elk kwartaal een telecommonitor. Wat blijkt, het dataverbruik is stabiel gebleven na een grote groei in de eerste drie kwartalen van 2021. Wonderlijk genoeg zijn het aantal sms'jes weer wat toegenomen en we zijn wat meer gaan bellen. Deze resultaten sluiten mooi aan bij ons onderzoek. Net als in het vorige kwartaal bellen we gemiddeld 300 minuten en verstoken we 5 GB internet per maand. Het lijkt er wel op dat het aantal minuten wat omhoog gaat. Als die trend zich voortzet dan zie je dat hier volgend kwartaal.

Wat is er veranderd in telecomland?

In de eerste drie maanden van dit jaar is er toch behoorlijk wat veranderd. Er zijn acties gestopt en acties gestart. Youfone en T-Mobile hebben hun pakketten aangepast. En we hebben een exclusieve actie: als je via ons overstapt naar 50Plus Mobiel dan krijg je € 15 cashback via de factuur. 

Door die scherpe aanbiedingen staat 50Plus Mobiel steeds op de eerste plaats bij de jaarcontracten. En hebben bij de contracten voor twee jaar de eerste plek van Lebara overgenomen. Youfone staat op één bij de maandcontracten, rekent geen aansluitkosten. Dit alles zorgt er voor dat je per saldo bij een groot aantal aanbieders nu goedkoper uit bent met een nieuw abonnement in vergelijking met het afgelopen kwartaal.

Beste sim only deals

Wat zou het je opleveren om nu een nieuwe sim only te nemen? Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 5 GB staat 50Plus Mobiel op de eerste plek bij de contracten voor 2 jaar. Maar dan voor minder, je betaalde € 8,75 bij Lebara, dit is nu € 8,13.  Youfone staat op één bij de maandelijks opzegbare abonnementen, die prijs is niet aangepast 50Plus Mobiel heeft de eerste plaats bij de sim only jaarcontracten behouden, en vanwege het actieaanbod betaal je nu € 9,75 in plaats van € 11 (peildatum 05-04-2022).

 Duur  Sim only abonnement  Prijs  Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
 Prijs
 2 jaar

 Sim only deals Logo 50plus mobiel

 Onbeperkt min + 500 sms + 5 GB

 € 8,13

Sim only deals Logo Lebara (via Belsimpel.nl)

 Onbeperkt min + 500 sms + 5 GB

 € 8,75
 1 jaar

 Sim only deals Logo 50plus mobiel

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 9,75

Sim only deals Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11
 1 maand

Sim only deals Logo Youfone
Onbeperkt min / sms + 5 GB

 € 11  Sim only deals Logo Tele2
 Onbeperkt min / sms + 5 GB
€ 16

Toch een mobiel abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Ook daar staat Lebara weer op de eerste plaats. Je betaalde € 8,75 per maand voor onbeperkt bellen en 5 GB, dit is nu € 10 vanwege het stoppen van de actie. Youfone heeft hollandsnieuwe van de eerste plaats gedrukt bij de jaarcontracten. Voor € 11 krijg je onbeperkt bellen en 6 GB. Dit was 1 GB minder, en je betaalt minder (€ 11 om € 11,33), dus een gunstige ontwikkeling. Wat je precies gaat betalen ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. Op dit moment kun je dit niet via ons bestellen, alleen bij Tele2 zelf.

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een sim only abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag een aantal GB's. Bij Budget Mobiel krijg je dagelijks 4 GB, tegen een lage snelheid. Is die bundel op, dan kun je met 1 GB per keer aanvullen. Bij KPN krijg je 8 GB per dag. Gratis aan te vullen met 2 GB per keer. Bij T-Mobile, Tele2 en Vodafone is die dagbundel 10 GB, aan te vullen met 2 GB per keer.  We hebben er een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste bovenaan (peildatum 05-04-2022):

Onbeperkt
sim only abonnement
maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 20  € 20  € 20  € 15  14 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  n.v.t.
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 0  20 GB  40 Mbps  10 GB / 2 GB  € 2
 extra per maand
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 25  25 GB  20 Mbps  8 GB / 2 GB  Inclusief
vodafone.gif  n.v.t.  € 36  € 35  € 0  40 GB  27.5 Mbps 10 GB / 2 GB  Inclusief
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  26 GB  60 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Gelukkig zijn we allemaal verschillend. En zijn gemiddelden logischerwijze erg gemiddeld. Ben jij anders? Of wil je zelf aan de knoppen zitten? Vul dan jouw eigen verbruik in onze rekenmodule in. Vink de gewenste mogelijkheden aan of gebruik de filters. Laten wij razendsnel zien wat de beste sim only deals zijn, gebaseerd op jouw eigen wensen. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.


Geactualiseerd: dinsdag 5 april 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie