Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only deals - de beste sim only aanbiedingen

Als het kan, wil je nu even wat (financieel) gas terugnemen. Dat is op alle vlakken verstandig en er zijn zeker mogelijkheden. Check jouw mobiele abonnement om geld te kunnen besparen! Je bent iets duurder uit dan vorig kwartaal, maar de inhoud van de abonnementen is toegenomen. En omdat de meeste mensen steeds meer MB's zijn gaan gebruiken kan dat een goede aanleiding zijn om jouw huidige abonnement te checken. Overstappen is makkelijk, de nieuwe provider regelt  het opzeggen van het contract met jouw huidige aanbieder. We hebben de beste deals van dit moment voor jou verzameld. 

Beste sim only deals onder de loep

Gemiddeld 300 minuten en 6 GB per maand

We vergelijken ieder kwartaal de goedkoopste sim only deals van dat moment. De uitgangspositie daarbij is het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. In het laatste kwartaal van 2022 werd er iets meer gebeld dan 300 minuten per maand. Die geringe stijging is wat ons betreft niet voldoende om het gemiddelde aantal minuten in de vergelijker aan te passen. Bovendien blijkt uit de Telecommonitor van de ACM dat het aantal belminuten met meer dan 9 procent is gedaald. Dat geldt overigens voor het derde kwartaal van vorig jaar waarvan de marktcijfers pas op 11 januari zijn gepubliceerd. Bekijk het dashboard.

Het gemiddelde internetverbruik kwam weer ruim boven de 5 GB per maand. We zagen dit het vorige kwartaal al. De providers gaven toen aan deze stijging als een vakantie roaming piek te zien. In Q4 was het gemiddelde echter nog steeds zo'n 6000 MB. Vandaar dat we het gemiddelde aantal MB's wel gaan aanpassen. Onze voorspelling was dat dit in de loop van 2023 zou gaan gebeuren. Dat is dus nu al het geval.  Dat het mobiele dataverbruik fors toeneemt, blijkt ook uit de laatste Telecommonitor. Het mobiele dataverbruik groeide in het derde kwartaal van 2022 met 6 procent naar 428 miljoen gigabyte. Dat is wat is verbruikt aan data op (mobiele) apparaten met een simkaart.

Wat is er veranderd in telecomland?

Youfone had een cashback van € 10, maar is daar mee gestopt. Bij Simyo krijg je nog steeds € 10 als je via ons overstapt. Deze cashback staat los van andere kortingen bij deze aanbieder. Dit wordt verrekend op de mobiele factuur. Mooi meegenomen! 

Op 24 november was het Black Friday. De acties begonnen al begin november en liepen (soms onder een andere naam) door tot en met december. De aanbieders proberen elkaar af te troeven door geen aansluitkosten te rekenen en door korting te geven op de abonnementen. Maar echt scherpe acties waren er dit jaar niet. We zien wel dat de grotere databundels toenemen, zo veranderd Ben bijvoorbeeld de bundel met 4000 MB naar 5000 MB en wordt een 20 GB bundel toegevoegd. Bij KPN krijg je 12 GB voor de prijs van 10 GB.

Beste sim only aanbiedingen

Nieuwsgierig, omdat je op zoek bent naar een nieuwe sim only? Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 6 GB zien we 50Plus Mobiel nog steeds op de eerste plek staan bij de contracten voor 2 jaar, Maar dan met een 10 GB bundel voor € 10 per maand. Hollandsnieuwe staat op één bij de maandelijks opzegbare abonnementen, met haar 7500 MB/min/sms abonnement. Youfone is daardoor van de eerste plek verdwenen, deze partij heeft een spiksplinternieuw Onbeperkt bellen en 7 GB abonnement voor € 12. Youfone staat met dat nieuwe abonnement wel op de eerste plaats bij de sim only jaarcontracten. Je betaalt € 11 per maand (peildatum 17-01-2023). 

 Duur  Sim only abonnement Prijs
per mnd. 
 Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
Prijs
per mnd.
 2 jaar

 Sim only deals logo 50Plus Mobiel

 Onbeperkt min / sms + 10 GB

 € 8,50

Sim only deals Logo hollandsnieuwe 

 7500 MB/min/sms

 € 10
 1 jaar

 Sim only deals Logo Youfone

 Onbeperkt min / sms + 7 GB

 € 11

Sim only deals Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 7 GB

 € 10
 1 maand

Sim only deals Logo hollandsnieuwe
7500 MB/min/sms

 € 12 Sim only deals Logo Tele2
Onbeperkt min / sms + 20 GB 
(actie - 20 GB voor de prijs van 10 GB)

€ 18

Toch een mobiel abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Daar staat Hollandsnieuwe op de eerste plaats. Youfone staat op één bij de jaarcontracten. Wat je precies gaat betalen ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker.

Tele2 is de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Wil je daar na een aantal maanden van af? Dat kan, alleen betaal je dan in één keer het openstaande bedrag voor de telefoon, omdat de afbetalingsregeling komt te vervallen. 

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een sim only abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag een aantal GB's. Bij Budget Mobiel krijg je dagelijks 4 GB, tegen een lage snelheid. Is die bundel op, dan kun je met 1 GB per keer aanvullen. Bij KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone is die dagbundel 10 GB, aan te vullen met 2 GB per keer. Op reis in de EU krijg je een beperkt aantal GB's. Bij T-Mobile krijg je vanaf 20 december 2022 35 GB bij Unlimited, Unlimited Plus en Unlimited & Entertainment. We hebben een Top 5 van gemaakt met de goedkoopste deal bovenaan (peildatum 16-01-2023):

Onbeperkt
sim only abonnement
maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 22  € 21  € 20  € 15  17 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  n.v.t.
tele2.gif  € 27  € 26  € 25  € 0 (actie - € 20)  24 GB  40 Mbps  10 GB / 2 GB Inclusief
vodafone.gif  n.v.t.  € 33,50  € 32,50  € 0 (actie - € 25)  40 GB  27.5 Mbps 10 GB / 2 GB  Inclusief
kpn.gif  € 35  € 33,50  € 32,50  € 0 (actie - € 25)  50 GB  20 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief
t-mobile.gif   n.v.t.  € 36 € 35  € 25  35 GB  60 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Gemiddelden zijn logischerwijze erg gemiddeld. Ben jij anders? Of wil je zelf aan de knoppen zitten? Vul dan jouw eigen verbruik in onze rekenmodule in. Vink de gewenste mogelijkheden aan of gebruik de filters. Laten wij razendsnel zien wat de beste sim only deals zijn, gebaseerd op jouw eigen wensen. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.


Geactualiseerd: woensdag 1 februari 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie