Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only deals - de beste sim only aanbiedingen

Minder betalen voor meer. Dat lijkt vreemd, maar is voor veel mensen wel aan de orde. De afgelopen jaren zijn internetbundels groter en goedkoper geworden. Dus is nu het moment om te checken of jouw mobiele abonnement nog voldoet. Kun je wellicht wat geld besparen! En dat is toch altijd meegenomen.

We hebben de beste deals van dit moment voor jou verzameld. 

Beste sim only deals onder de loep

Gemiddeld 300 minuten en 6 GB per maand

We vergelijken ieder kwartaal de goedkoopste sim only deals van dat moment. De uitgangspositie daarbij is het gemiddelde verbruik van onze bezoekers. In het eerste kwartaal van 2023 werd er iets meer gebeld dan 300 minuten per maand. Die geringe stijging was voor ons toen niet voldoende om het gemiddelde aantal minuten in de vergelijker aan te passen. In het tweede kwartaal werd er gemiddeld rond de 300 minuten per maand gebeld, we laten dat dus staan. Dat er minder mobiel gebeld wordt, blijkt ook uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt.

De afgelopen drie kwartalen was het gemiddelde internetverbruik steeds stabiel: 6 GB per maand. We zien over Q2 een stijging, richting de 6.5 GB. We zijn benieuwd of dit zich doorzet, of dat het verbruik weer daalt naar 6 GB. We gaan dit extra in de gaten houden. Vooral interessant omdat iedereen binnenkort op vakantie gaat, dan is er vaak een echte stijging te signaleren.  Die daarna afzwakt, maar nooit  helemaal verdwijnt. We laten vooralsnog het maandverbruik op 6 GB staan.

Als je nu overstapt, ben je iets duurder uit dan vorig kwartaal, zonder dat de inhoud van de abonnementen is toegenomen. Toch is het interessant om even te kijken of er een mooie deal voor je bij zit. Veel van de huidige abonnementen zijn namelijk stukken goedkoper dan vergelijkbare abonnementen van een aantal maanden terug. Zo betaalde je in juli 2022 € 10 voor onbeperkt bellen en 5GB bij Lebara. Je betaalt nu € 6 voor onbeperkt bellen en 6 GB bij 50+ Mobiel. Overstappen is makkelijk, de nieuwe provider regelt namelijk het opzeggen van het contract bij jouw huidige aanbieder.

Wat is er in het tweede kwartaal veranderd in telecomland?

We beginnen met iets dat niet veranderd is. Bij Simyo krijg je nog steeds € 10 als je via Bellen.com overstapt. Deze cashback staat los van andere kortingen bij deze aanbieder. Dit wordt verrekend op de mobiele factuur. Mooi meegenomen! De aanbieders proberen elkaar af te troeven door geen aansluitkosten te rekenen. Dat geldt momenteel voor alle providers behalve bij Youfone (bij de maandcontracten), Ben en Vodafone. Kortingen op de abonnementen verrekenen wij in het maandelijks te betalen bedrag. Bij Youfone krijg je 200 minuten in plaats van 150 minuten per maand, voor dezelfde prijs.

Bij KPN kun je nu ook een Multisim abonnement nemen als je een Samsung Galaxy Watch5 met een Android smartphone hebt. Dit was al beschikbaar voor de Apple Watch Cellular. Odido en KPN zijn de enige providers die deze dienst aanbieden. Bij beide partijen kost dit € 5 per maand extra.

Beste sim only aanbiedingen

Nieuwsgierig, omdat je wilt weten of je kunt besparen? Bij een gemiddeld maandverbruik van 300 minuten en 6 GB zien we 50Plus Mobiel nog steeds op de eerste plek staan bij de contracten voor 2 jaar. Je krijgt een 6 GB bundel voor € 6 per maand (met korting wordt dat omgerekend € 7,50 per maand). Dit is 1 GB meer dan vorig kwartaal, voor dezelfde prijs! Simyo blijft op één staan bij de maandelijks opzegbare pakketten, met onbeperkt bellen en 6 GB abonnement. En Youfone en 50Plus Mobiel wisselen steeds van stuivertje bij de jaarcontracten. Bij 50Plus Mobiel betaal je nu €7 per maand voor onbeperkt bellen en 6 GB (peildatum 24-08-2023).

 Duur  Sim only abonnement Prijs
per mnd. 
 Abonnement
(nog te combineren met een toestel)
Prijs
per mnd.
 2 jaar

 Sim only deals logo 50Plus Mobiel

 Onbeperkt min / sms + 6GB

 € 6

Sim only deals Logo Youfone (via Mobiel.nl)

Onbeperkt min / sms + 10 GB

 € 10
 1 jaar

 Sim only deals logo 50Plus Mobiel
 Onbeperkt min / sms + 6GB

 € 7

Sim only deals Logo Youfone (via Mobiel.nl)

 Onbeperkt min / sms + 10 GB

 € 11
 1 maand

simyo.gif
Onbeperkt min / sms + 6 GB

 € 11,17 N.v.t.

Toch een mobiel abonnement met een nieuwe telefoon?

De beste deals voor een abonnement + toestel staan in de tweede kolom. Daar staat Youfone op de eerste plaats bij de contracten voor 2 jaar én voor 1 jaar. Wat je precies gaat betalen, ligt aan de telefoon die je hierbij gaat kopen. Maak jouw keuze in onze abonnementen vergelijker.

Tele2 was de enige provider met maandcontracten in combinatie met een toestel. Vanaf 5 september 2023 is deze provider van de Nederlandse markt verdwenen. Tele2 is opgegaan in Odido. 

Onbeperkt - Unlimited

Geen verrassingen? Kies dan voor een sim only abonnement met onbeperkt gebruik. Dit wordt ook wel Unlimited genoemd. Op mobiel internet gelden beperkingen om misbruik te voorkomen. Je krijgt elke dag een aantal GB's. Bij Budget Mobiel krijg je dagelijks 4 GB, tegen een lage snelheid. Is die bundel op, dan kun je met 1 GB per keer aanvullen. Bij KPN, Odido en Vodafone is die dagbundel 10 GB, aan te vullen met 2 GB per keer. Op reis in de EU krijg je een beperkt aantal GB's. Bij Odido krijg je 35 GB bij Unlimited. Tele2 stond in dit overzicht maar is op 5 september 2023 opgegaan in Odido. Je kunt geen klant meer worden. We hebben een Top 4 van gemaakt met de goedkoopste deal bovenaan (peildatum 06-09-2023):

Onbeperkt
sim only abonnement
maand 12 mnd   24 mnd  eenmalig EU tegoed Gemiddelde
snelheid
 Dagbundel /
 aanvulling
 5G
budget mobiel.gif  € 22  € 21  € 20   € 15  17 GB  5 Mbps  4 GB / 1 GB  n.v.t.
vodafone.gif  n.v.t.  € 33,50  € 32,50  € 25  40 GB  27.5 Mbps 10 GB / 2 GB  Inclusief
KPN Logo  € 35  € 33,50  € 32,50  € 0 (actie - € 25)  50 GB  20 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief
Odido logo   n.v.t.  € 36 € 35  € 0 (actie - € 25)  35 GB  60 Mbps  10 GB / 2 GB  Inclusief

Ander bel- of dataverbruik?

Gemiddelden zijn logischerwijze erg gemiddeld. Wil je zelf aan de knoppen zitten? Of heb je specifieke wensen? Vul dan jouw eigen verbruik in onze rekenmodule in. Vink de gewenste mogelijkheden aan of gebruik de filters. Laten wij razendsnel zien wat de beste sim only deals zijn, gebaseerd op jouw eigen wensen. In de Sim only abonnementen vergelijker krijg je gratis advies op maat.


Geactualiseerd: woensdag 6 september 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.