Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Mobiele telefoon abonnement vergelijken

Kies het abonnement met toestel dat bij jou past

Vergelijk abonnementen met telefoon en selecteer het type telefoon, de prijs per maand, het type netwerk en meer. Kies een mobiel abonnement met de nieuwste 4G of 5G-telefoon en kies de bundel die bij je past.

Direct vergelijken

minuten
  MB

Help mij schatten

Hoeveel gebruik je gemiddeld per dag?
/maand
Berichten versturen
E-mail, WhatsApp
/maand
Video & videobellen
Netflix, YouTube, Zoom, WhatsApp
/maand
Social media
Facebook, Instagram, LinkedIn
/maand
Navigatie
Google Maps, Flitsmeister, parkeerapps
/maand
Surfen & nieuws
Safari, Chrome, nieuwsapps

Belminuten per maand
Bellen
Internet
Nummerbehoud mogelijk

Vergelijk mobiele abonnementen op Bellen.com

Vergelijk abonnementen met telefoon en selecteer het type telefoon, de prijs per maand, het type netwerk en meer. Kies een mobiel abonnement met de nieuwste 4G of 5G-telefoon en kies de bundel die bij je past.

Heb je een vraag over abonnement met telefoon?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Bellen.com.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar.
Bellen.com

 • Meest actuele data

  Alle abonnementen en toestellen
 • 100% onafhankelijk

  Al sinds 1998
 • Geavanceerde vergelijker

  Regie in eigen hand

Veelgestelde vragen

over abonnement met telefoon
 • Kan ik ook een telefoon abonnement voor mijn kind afsluiten?

  Dat kan. Je moet wel op een aantal zaken letten. De kosten buiten de bundel zijn namelijk veel hoger dan de abonnementskosten. Zorg ervoor dat je kinderen dit weten. Providers sturen een waarschuwingsbericht als je bijna door je bundel heen bent.

 • Hoeveel belminuten en MB’s heb je nodig?

  Hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, hangt af van je verbruik. Een video kijken kost veel data, Whatsappen bijna niks. Om een geschikt abonnement te kunnen kiezen, moet je weten hoeveel je verbruikt. Dit zijn de grootste dataslurpers.

 • Kan ik mijn nummer behouden als ik overstap?

  Zoek je een nieuw abonnement? Je mobiele nummer kun je altijd meenemen als je naar een andere provider overstapt. Het maakt niet uit of je  nu een sim only-abonnement, abonnement met telefoon of prepaid hebt.

 • Telefoonabonnement en BKR: hoe zit het ook alweer?

  Sluit je een telefoonabonnement af met een toestel van meer dan €250? Dan koop je een telefoon op afbetaling. Je wordt dan geregistreerd bij het BKR. Als je onder €250 blijft, word je niet aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

 • Waarom telefoonabonnementen vergelijken?

  Door telefoonabonnementen te vergelijken, maak je altijd de beste keuze. Als jij je wensen invult, toont de vergelijker de beste opties. Je kunt elke sortering maken die je wilt, bijvoorbeeld unlimited data of 5G. Het goedkoopste abonnement staat altijd bovenaan.

Eenvoudig telefoonabonnementen vergelijken

Vul in welke telefoon en hoeveel data je wilt en wij tonen je de voordeligste opties. Het goedkoopste abonnement staat altijd bovenaan in de vergelijker. Kies een mobiel abonnement met 4G of 5G, bepaal het aantal MB’s internet en ga voor de nieuwste Samsung Galaxy of juist een iPhone met 256 GB opslaggeheugen.


Een telefoon kiezen

Welke telefoon bij jou past, is heel persoonlijk. Welke specificaties moet je telefoon hebben? Dat hangt af van waar je je telefoon voor gebruikt en wat je belangrijk vindt. Lees hier meer.


Het voordeel van een telefoonabonnement

Bij een telefoonabonnement betaal je voor het aantal minuten en MB’s en de kosten van het toestel. Deze telefoon betaal je in termijnen af. Dat is makkelijk, want daardoor hoef je je nieuwe telefoon niet in één keer te betalen en ben je niet in een klap honderden euro’s kwijt.


Geld lenen kost geld: maandelijkse kosten

Mobiele abonnementen met toestel zijn een goede optie als je je nieuwe telefoon niet in één keer kunt (of wilt) betalen. Je betaalt dan in termijnen. Voorheen kreeg je een ‘gratis’ telefoon bij je abonnement, maar tegenwoordig wordt de maandelijkse afbetaling van je telefoon wel als een lening beschouwd.

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Sluit je een telefoonabonnement af met een toestel van meer dan € 250? Dan koop je een telefoon op afbetaling en gaat het om een krediet. Je wordt dan geregistreerd bij het BKR. Als je daaronder blijft, word je niet aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en hoeft de telecomprovider niet naar je inkomen te vragen. Maar let op: bij duurdere abonnementen dus wel. Je sluit tenslotte een lening af en het BKR wil weten of je je schuld kunt betalen. Na de looptijd van je contract is het toestel natuurlijk van jou. Het abonnement wordt dan automatisch omgezet naar een sim only-abonnement. Je vindt de goedkoopste sim only-abonnementen in de vergelijker.


Eenmalige bijdrage voor een lager maandbedrag

Je kunt op je maandelijkse abonnementskosten besparen door bij het afsluiten van het abonnement een eenmalige bijdrage te betalen. Bij de kassa betaal je dan alvast een deel van de kosten. De rest betaal je in maandelijkse termijnen. 

Opzeggen

Zit de vaste looptijd van je abonnement erop? Dan kun je elk moment opzeggen. De opzegtermijn is maximaal 1 maand. Die maand gaat in zodra je je abonnement opzegt. Zeg je je abonnement niet op, dan blijft je abonnement doorlopen totdat je dit doet.


Hoeveel data heb je nodig?

Schat je verbruik een beetje ruim in. Je wilt niet dat je te weinig minuten en MB’s hebt aan het einde van de maand. Je kunt beter iets overhouden, want buiten je bundel bellen is al snel 2 tot 3 keer duurder. Als je (zonder wifi) veel video’s kijkt, heb je al snel meer dan 10 GB per maand nodig, maar als je vooral Whatsapp-berichtjes stuurt, heb je aan 3 GB meer dan genoeg. Ben je een grootverbruiker? Kies dan voor onbeperkt bellen en unlimited data.


Mobiel abonnement verlengen

Als je een contract hebt dan wordt het abonnement na de overeengekomen looptijd steeds stilzwijgend met een maand verlengd. Tegen dezelfde voorwaarden. Hier hoef je dus niets voor te doen. Dit gebeurt automatisch. Zit je contract erop? Dan is de telefoon van jou en wordt je abonnement omgezet in sim only. Je kunt het contract zelf actief verlengen. Dan teken je bij, voor bijvoorbeeld een jaar. Meestal krijg je dan korting. Maar let op, meestal niet zoveel als nieuwe klanten krijgen. Dus kiezen voor een andere provider is het overwegen waard. Als je een nieuw contract wilt, kun je gebruikmaken van de overstapservice. Je nieuwe aanbieder regelt dan het nummerbehoud en het beëindigen van het contract bij de oude aanbieder.


Hoge mobiele telefoonrekening voorkomen

Heb jij regelmatig een hoge mobiele telefoonrekening? Dan is de kans groot dat je een mobiel abonnement hebt dat niet (meer) past bij jouw bel- sms- en internetgedrag. Upload je telefoonrekening in onze RekeningScan en zie hoe je geld kunt besparen door je abonnement aan te passen aan je werkelijke gebruik. In ons advies nemen we extra bundels mee, om op die manier zo dicht mogelijk bij het ideale pakket te komen.


Welk mobiel telefoonabonnement voor alleen bellen?

Wil je een abonnement om alleen mee te bellen, niet te internetten? Er is een aantal pakketten met minuten beschikbaar. Je krijgt er wel in alle gevallen sms'jes bij. Maar dus geen MB's. Een abonnement met alleen minuten bestaat momenteel niet. Als je de sms'jes niet gebruikt is dat natuurlijk geen probleem, want dat maakt niet uit voor de prijs. Let op deze eigenaardigheid: het is vaak goedkoper om een abonnement te nemen waarbij ook sms'jes en/of MB's in de bundel zitten. Vandaar dat we die pakketten ook tonen, zelfs als je alles op 0 hebt gezet in de vergelijker. Want gelukkig hoef je dit tegoed niet te gebruiken.Deze informatie is gecontroleerd door een expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Els Werkman. Zij is specialist op het gebied van Telecom. Bellen.com wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld: