Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Bellen vanuit het buitenland

Goedkoop bellen vanuit het buitenland begint op Bellen.com. Kies hieronder een internationale bestemming voor een vergelijking van alle bel-, sms- en datatarieven. Vanuit het vergelijkingsoverzicht kun je direct overstappen naar de provider van voorkeur en veel besparen.

Vanuit waar wil je bellen?

  Wil je in het buitenland jouw mobiele telefoon gebruiken? Prepaid of abonnement? Dat kan! Dan betaal je echter niet alleen voor de kosten van je Nederlandse provider. Je betaalt ook de extra kosten die de buitenlandse provider rekent voor het gastgebruik van zijn netwerk. Dit zijn de roamingkosten. Jouw aanbieder rekent dit aan jou door via de mobiele telefoonrekening. Gelukkig is dit sinds 15 juni 2017 binnen de EU-landen afgeschaft, en dit is in ieder geval geregeld tot 1 juli 2032. Je kunt in de andere EU-lidstaten de telefoon net zo gebruiken als in Nederland. Er zijn uitzonderingen voor onbeperkt bundels, dit vind je terug in de informatie over de pakketten waar dit voor geldt.

  De kosten buiten de EU

  De meeste providers hebben de wereld in zones ingedeeld. Per zone hebben ze een prijs bepaald. Bij een klein aantal providers betaal je het tarief van de lokale/regionale telecomprovider waar je op dat moment gebruik van maakt. Er kunnen prijsverschillen zijn tussen de verschillende aanbieders binnen één land. In het buitenland zoekt je mobiele telefoon automatisch naar beschikbare netwerken en kiest bij voorkeur voor de partij waar jouw Nederlandse telecomprovider een overeenkomst mee heeft. 

  • Mobiel internet is in een aantal zones schrikbarend duur. Dit kan zomaar oplopen tot € 10 per MB. Het bekijken van een filmpje van 3 MB kost in dat geval € 30. Zet mobiel internet uit, of zoek een provider die kortingsopties heeft voor jouw bestemming.
  • Bel je naar een Nederlands mobiel nummer dat zich in hetzelfde buitenland bevindt, dan betaal jij het tarief voor bellen naar Nederland. Degene die gebeld wordt betaalt voor het ontvangen van het gesprek. Tip: Je kunt vaak beter sms'en (of via wifi WhatsAppen) dan vanuit het buitenland bellen naar Nederlandse mobiele telefoons in het buitenland. Dit is aanmerkelijk goedkoper en het ontvangen van een sms is altijd gratis!
  • De kosten voor gebeld worden in het buitenland - Diegene die je vanuit Nederland belt, betaalt alleen de kosten voor bellen binnen Nederland. Op deze manier wordt de beller tegen ongewenst hoge belkosten beschermd. Hij hoeft immers niet te weten of je in Vlagtwedde of Vladivostok zit!  Jij betaalt de rest... Wat de exacte tarieven zijn hangt af van het abonnement en het land. In de vergelijker laten we je ook zien wat je betaalt als je gebeld wordt.

  Pas op: Zwitserland en Turkije zijn geen EU-landen

  Bijvoorbeeld Monaco, Turkije en Zwitserland zijn geen EU-lidstaat en vallen dus buiten de roamingafspraken. Een aantal telecompartijen rekent uit gemak (en service voor haar klanten) deze landen wel bij de zone waarvoor de EU-tarieven gerekend worden. Dit verschilt echter per aanbieder. Check daarom voor vertrek ons tarievenoverzicht in bovenstande vergelijker. Vooral als je naar Turkije gaat, is het opletten geblazen. Vijf minuutjes bellen kost je zomaar € 5 of meer! 

  In de Roamingverordening staat dat Roam Like at Home geldt voor de 28 lidstaten van de Europese Unie aangevuld met Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. De positie van het Verenigd Koninkrijk is nog onduidelijk. Voorlopig wordt het nog tot de EU gerekend. De overige Europese landen vallen hier officieel buiten, het gaat dan om Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus (Wit Rusland), Georgië, IJsland, Moldavië, Monaco, Oekraïne, Rusland, San Marino, Vaticaanstad en Zwitserland

  Vergelijk en kies de beste deal

  Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

  Navigatie