Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Nummerbehoud bij overstap van vast bellen

Geactualiseerd: 18-09-2017

Je kunt je jouw vaste telefoonnummer eigenlijk altijd meenemen, dus ook als je overstapt naar een andere aanbieder of gebruik gaat maken van een andere techniek. Geef bij de nieuwe telecompartij aan dat je nummerbehoud wenst. Normaal gesproken regelt deze partij dan de rest, dus ook het opzeggen van het contract. 

Bel je nog via een traditionele telefoonlijn van KPN, maar heb je geen contract bij KPN, dan kan het voorkomen dat de nieuwe telecompartij het contract niet kan opzeggen. Dat moet je dan nog wel zelf doen. Doe dit pas als bekend is wanneer het contract overgaat zodat je niet zonder telefoonnummer komt te zitten.

Kosten meenemen telefoonnummer

Je telefoonnummer meenemen mag maximaal 10 euro per nummer kosten. In de praktijk is nummerbehoud altijd gratis.

Meenemen vaste telefoonnummer bij verhuizing

Je kunt je vaste telefoonnummer meenemen als je in de regio blijft. Heeft je nieuwe woonplaats een ander kengetal, dan kun je je nummer niet meenemen. Bijvoorbeeld:

  • Je verhuist van Amsterdam (020) naar Amstelveen (020). Het kengetal is hetzelfde, je kunt je nummer meenemen.
  • Je verhuist van Amsterdam (020) naar Groningen (050). Het kengetal is niet hetzelfde, je kunt je nummer niet meenemen.

Ik heb ISDN-2, hoeveel nummers mag ik meenemen?

Bij ISDN-2 heb je één abonnement met meerdere telefoonnummers. Bij het overstappen gelden dezelfde regels voor nummerporteringen als vanaf elk ander contract. Je mag zelf bepalen hoeveel en welke nummers je meeneemt naar de nieuwe aanbieder. Je mag ook de nummers naar verschillende abonnementen en/of aanbieders meenemen. Lang niet alle aanbieders bieden de mogelijkheid meerdere nummers te hebben. Als je overstapt naar een abonnementsvorm met maar één telefoonnummer, dan kun je ook maar één telefoonnummer meenemen. Omdat ISDN langzamerhand gaat verdwijnen is het zaak goed te onderzoeken welke nummers echt van belang zijn, je zou kunnen besluiten de minder gebruikte nummers te vervangen door één hoofdnummer. Dan heb je meer te kiezen als je overstapt.

Navigatie