Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nummerbehoud bij overstap van vast bellen

Geactualiseerd: 15-05-2020

Je kunt jouw vaste telefoonnummer eigenlijk altijd meenemen. Dus ook als je overstapt naar een andere aanbieder of gebruik gaat maken van een andere techniek. Geef bij de nieuwe telecompartij aan dat je nummerbehoud wenst. Normaal gesproken regelt deze partij dan de rest, waaronder het opzeggen van het contract bij jouw huidige aanbieder.

nummerbehoud-overstap-vaste-telefonie.png

Bel je nog via een traditionele telefoonlijn van KPN, maar heb je geen contract bij KPN? Dan kan het voorkomen dat de nieuwe telecompartij het contract niet kan opzeggen. Omdat er geen overstapservice contract is afgesloten met jouw huidige aanbieder. Dat moet je dan nog wel zelf doen, doe dit pas als bekend is wanneer het contract overgaat zodat je niet zonder telefoonnummer komt te zitten.

Kosten meenemen telefoonnummer

Je telefoonnummer meenemen mag maximaal 10 euro per nummer kosten. In de praktijk is nummerbehoud altijd gratis.

Meenemen vaste telefoonnummer bij verhuizing

Je kunt je vaste telefoonnummer meenemen als je in de regio blijft. Heeft je nieuwe woonplaats een ander kengetal, dan kun je je nummer niet meenemen. Bijvoorbeeld:

  • Je verhuist van Amsterdam (020) naar Amstelveen (020). Het kengetal is hetzelfde, je kunt je nummer meenemen.
  • Je verhuist van Amsterdam (020) naar Groningen (050). Het kengetal is niet hetzelfde, je kunt je nummer niet meenemen.

Gepubliceerd: woensdag 5 maart 2008
Geactualiseerd: vrijdag 15 mei 2020

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie