Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Bellen naar het buitenland

Kies hieronder een internationale bestemming voor een vergelijking van alle vaste en mobiele tarieven. Vanuit het vergelijkingsoverzicht kun je direct overstappen naar de provider van voorkeur en veel besparen

Waar wil je naar toe bellen?

  Het is niet iedereen duidelijk: bellen naar buitenlandse telefoonnummers valt buiten de EU-Roaming regulering. Waarom? Je belt via het netwerk van je Nederlandse provider. Daardoor is er geen sprake van 'roaming' en dus gelden de EU regels niet. Gelukkig heeft de EU in november 2018 vastgelegd dat ook de tarieven voor bellen naar het buitenland aan maxima gebonden moeten worden. En dat gaat in mei 2019 gebeuren.

  Bellen van Nederland naar ander EU-land blijft nog even duur

  Sinds 15 juni 2017 is bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper geworden. Je betaalt daar hetzelfde tarief als in Nederland. We noemen dit 'roam like at home'. Bel je vanuit Nederland naar een ander EU-land? Daarvoor geldt die regel niet. Je telecomprovider mag je daarvoor nog steeds hogere kosten berekenen. Dat levert de rare situatie op dat bellen vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Duitsland duurder is dan bellen vanuit België naar Duitsland. Bellen vanuit een ander EU-land naar Nederland is sinds 15 juni 2017 dus veel goedkoper dan andersom.

  De Europese commissie heeft onderzocht of het nodig is de tarieven voor bellen naar het buitenland te reguleren. Het antwoord is ja, want de prijzen kunnen per provider en per land verschillen en enorm oplopen. De providers krijgen tot 15 mei 2019 de tijd om de tarieven te verlagen naar maximaal 23 cent per minuut.

  Vergelijk de tarieven bellen naar het buitenland

  Totdat deze regulering van kracht wordt loont het altijd om deze tarieven te vergelijken, vooral als je lang en/of regelmatig naar het buitenland belt. Vul hierboven het land in dat je wilt bellen, wij zetten dan de tarieven per aanbieder op een rij. Bij een beperkt aantal abonnementen is het bellen naar het buitenland (gedeeltelijk) inbegrepen, die herken je aan de prijs van € 0,00 per minuut.

  Navigatie