Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Bellen naar het buitenland

Kies hieronder een internationale bestemming voor een vergelijking van alle vaste en mobiele tarieven. Vanuit het vergelijkingsoverzicht kun je direct overstappen naar de provider van voorkeur en veel besparen

Waar wil je naar toe bellen?

  Voor het geval je het niet weet: bellen vanuit Nederland naar buitenlandse telefoonnummers in een ander EU-land valt buiten de EU-Roaming regulering. Waarom? Je belt in dat geval via het netwerk van jouw eigen telecomaanbieder. En dan is er geen sprake van roaming, je gebruikt geen ander netwerk. Gelukkig  is vanaf 15 mei 2019 een andere regeling van kracht. De tarieven voor bellen naar het buitenland zijn vanaf die datum aan een maximum gebonden.

  Bellen van Nederland naar ander EU-land

  Sinds 15 juni 2017 is bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper geworden. Je betaalt daar hetzelfde tarief als in Nederland. We noemen dit 'roam like at home'. Bel je vanuit Nederland naar een ander EU-land? Daarvoor geldt die regel niet. Want je maakt gebruik van jouw eigen netwerk, je bent geen gast op een ander netwerk (roamen). 

  De Europese commissie onderzocht of het nodig was de tarieven voor bellen naar het buitenland te reguleren. Het antwoord was ja, want de prijzen konden per provider en per land verschillen en enorm oplopen. Daarom werd per 15 mei 2019 het tarief per minuut op maximaal 23 cent gezet. Goedkoper mag altijd, duurder dus niet meer. Als er gratis minuten beschikbaar zijn dan tonen wij die in de vergelijking.

  Vergelijk de tarieven bellen naar het buitenland

  Ondanks deze regulering kan het lonen om de tarieven te vergelijken. Vooral als je lang en/of regelmatig naar het buitenland belt. Want er zijn kortingsopties beschikbaar om goedkoop naar het buitenland te bellen. Vul hierboven het land in dat je wilt bellen, wij zetten dan de tarieven per aanbieder op een rij.

  Als het het bellen naar het buitenland gratis is (lees - gedeeltelijk - inbegrepen bij het abonnement of prepaidpakket) dan herken je dit aan de prijs van € 0,00 per minuut. En we noemen de naam van het pakket aan de linkerkant. Je betaalt dan een vaste prijs per maand voor het abonnement en/of de extra bundel en krijgt (een aantal) gratis minuten om te bellen naar het buitenland. Bij dit soort bundels is de EU altijd een vast onderdeel, maar er zijn vaak ook extra landen beschikbaar, bijvoorbeeld Turkije, Marokko of de VS.

  Vergelijk en kies de beste deal

  Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.