Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Onbeperkt internet en bellen vergelijken

Als je altijd online wilt zijn

Is iets onbeperkt omdat er onbeperkt op staat? Als klant verwacht je onbeperkt bellen en onbeperkt internetten als jouw sim only abonnement dit als naam heeft. In de telecomwereld worden termen als onbeperkt en unlimited gebruikt. Onbeperkt vaak in combinatie met bellen en sms'en. Unlimited kom je tegen bij mobiel internet.

Direct vergelijken

minuten
  MB

Help mij schatten

Hoeveel gebruik je gemiddeld per dag?
/maand
Berichten versturen
E-mail, WhatsApp
/maand
Video & videobellen
Netflix, YouTube, Zoom, WhatsApp
/maand
Social media
Facebook, Instagram, LinkedIn
/maand
Navigatie
Google Maps, Flitsmeister, parkeerapps
/maand
Surfen & nieuws
Safari, Chrome, nieuwsapps

Belminuten per maand
Bellen
Internet
Nummerbehoud mogelijk

Onbeperkt bellen en unlimited data

Is iets onbeperkt omdat er onbeperkt op staat? Als klant verwacht je onbeperkt bellen en onbeperkt internetten als jouw sim only abonnement dit als naam heeft. In de telecomwereld worden termen als onbeperkt en unlimited gebruikt. Onbeperkt vaak in combinatie met bellen en sms'en. Unlimited kom je tegen bij mobiel internet.

Heb je een vraag over onbeperkte abonnementen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Bellen.com.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar.
Bellen.com

  • Meest actuele data

    Alle abonnementen en toestellen
  • 100% onafhankelijk

    Al sinds 1998
  • Geavanceerde vergelijker

    Regie in eigen hand

Unlimited providers

Wil je weten welke providers onbeperkt internet hebben? Momenteel kun je voor een unlimited data-abonnement terecht bij Odido, Vodafone, KPN en Budget Mobiel.

Unlimited providers KPN Odido Vodafone Budget mobiel simkaarten


Echt onbeperkt internet bestaat niet

Vrij onbeperkt mobiele data verslinden zonder beperkingen bestaat niet. In principe komt zo'n unlimited data abonnement wel een heel eind in de goede richting.

Aanbieders van Unlimited

Er is een beperkt aantal providers met onbeperkt internet. Je kunt voor een unlimited data abonnement terecht bij Odido, Vodafone, KPN en Budget Mobiel.

Daglimiet

Bij deze providers geldt een limiet van 5 GB tot 10 GB per dag. Die 10 GB krijg je bij KPN, Vodafone en Odido. Alleen Budget Mobiel wijkt af, die ziet een verbruik van 4 GB per dag als excessief en/of extreem verbruik. Als dit op is kun je gratis (meerdere keren) 1 GB data ter aanvulling op je bundel aanvragen. Bij Odido, Vodafone en KPN gaat dit met 2 GB per keer. Je hebt dus unlimited toegang tot mobiele data, maar moet daar zelf wel wat voor doen. Op deze manier willen de providers ontmoedigen dat je extreem veel data verbruikt. Deze unlimited data constructie is een alternatief voor een fair use policy.

Groot verschil in snelheid mobiel internet

Grote onderlinge verschillen zijn er op het gebied van de snelheid van mobiel internet. Bij Budget Mobiel is de downloadsnelheid maximaal 5 Mbps en 1 Mbps upload. Bij de andere providers ligt alleen de gemiddelde snelheid al hoger. Bij Vodafone is dit bijvoorbeeld 27,5 Mbps, bij KPN 20 Mbps. We hebben alles even naast elkaar gezet. Om de maximale snelheid te halen heb je ook een geschikte telefoon nodig.

Aanbieder Abonnement Contract: maand Contract: 12 maanden  Contract: 24 maanden  Dagbundel  Aanvuller EU tegoed 5G Snelheid
gemiddeld/max
Logo Budget mobiel onbeperkt en unlimited Onbeperkt  € 22  € 21  € 20  4 GB  1 GB  21 GB Nee  5 Mbps/5 Mbps
Logo KPN onbeperkt en unlimited Unlimited50 € 30 € 28,50 € 27,50 10 GB 2 GB 40 GB Ja 20 Mbps / 50 Mbps
Unlimited300 € 35 € 33,50 € 32,50 10 GB 2 GB 50 GB Ja 20 Mbps / 300 Mbps
SuperUnlimited € 35 € 33,50  € 32,50 10 GB 2 GB 75 GB Ja 20 Mbps / 600 Mbps
Odido logo Unlimited Start n.v.t. € 26 € 25 10 GB 2 GB 35 GB Ja 10 Mbps / 10 Mbps
Unlimited Basis n.v.t. € 33,50 € 32,50 10 GB 2 GB 40 GB Ja 80 Mbps / 300 Mbps
Unlimited Plus n.v.t. € 38,50 € 37,50 10 GB 2 GB 50 GB Ja 80 Mbps / 600 Mbps
Unlimited Premium n.v.t. € 46 € 45 10 GB 2 GB 50 GB Ja 80 Mbps / 1000 Mbps
Logo Vodafone onbeperkt en unlimited Red Unlimited  n.v.t.  € 33,50  € 32,50  10 GB  2 GB  40 GB Ja  27.5 Mbps / 1000 Mbps

peildatum: 06-02-2024


Onbeperkt internet

Er worden sim only abonnementen verkocht met de naam 'Onbeperkt internet'. Je krijgt dan een bundel met een beperkt aantal MB's. Is die op? Dan gaat de snelheid enorm naar beneden. Vanwege die speeddrop kun je wel onbeperkt internetten en heb je eigenlijk toch een echt onbeperkt data abonnement. Voordeel is dat je geen kosten buiten de bundel kunt maken. Nadeel is dat een filmpje in HD kijken niet meer mogelijk is.

Speeddrop

Echt ongeremd onbeperkt internetten is dit dus niet. Voor sommige mensen is het wel een uitkomst. Als dit voor jou geldt, dan zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de standaard sim only abonnementen van KPN en Odido. Zij noemen dit zelf niet onbeperkt, omdat je afgeremd wordt. Is daar je databundel op, dan ga je van 4G of 5G over naar slakkensnelheid (64 Kbps). Je kunt dat wel aanvullen door MB's te kopen voor de rest van de maand. Daardoor kun je weer op volle snelheid internetten. Bij Vodafone kun je gratis zo’n snelheidsverlaging aanzetten.


Onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen is wel 'gewoon' onbeperkt. Dit geldt dan voor bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Alleen bij KPN (alle), Odido Unlimited Premium en Vodafone Red Unlimited zit onbeperkt bellen naar andere EU-landen ook in de bundel. Bij Budget Mobiel is dat 100 minuten per maand.

Geldt niet voor servicenummers

En of je nu een gewoon sim only abonnement hebt, of een unlimited sim only? Voor het bellen naar service- of andere betaalde nummers maakt het niet uit. Dit valt altijd buiten de bundel. Een abonnement met onbeperkt bellen naar alles is er (nog) niet.

Onbeperkt sms

Onbeperkt sms'en naar Nederlandse mobiele nummers is overal inbegrepen. Dit geldt ook binnen de EU. Sms'en naar buitenlandse nummers valt hierbuiten.

Buiten de bundel

Kun je onbeperkt alles doen? Nee, bellen naar servicenummers zit bijvoorbeeld niet in deze sim only abonnementen. Dit wordt afgerekend buiten je bundel. Net als bellen naar het buitenland en internetten in het buitenland. Daar kunnen andere tarieven voor gelden. Gebruik je jouw onbeperkte abonnement buiten de EU? Dat wordt altijd apart afgerekend. Let er wel even op dat landen als Zwitserland niet tot de EU behoren. Odido brengt daarom kosten in rekening als je daar de telefoon gebruikt (alleen bij Odido Hello Unlimited Plus en Premium geldt dit niet).


Sim only onbeperkt abonnementen

Als je veel belt, sms't en/of internet verbruikt, dan kan het handig zijn om een onbeperkt abonnement af te sluiten. Onbeperkt mobiel: geen zorgen meer over de rekening, omdat je de kans niet loopt buiten de bundel te gaan! Je hoeft bij zo’n onbeperkt abonnement jouw verbruik niet meer in de gaten te houden. En heeft jouw huidige provider geen onbeperkte opties? Kies dan voor een andere aanbieder. 

Onbeperkt internet vergelijken

In onze vergelijking zetten we alle abonnementen met onbeperkt internet op een rijtje. De kosten voor onbeperkt internet lopen nogal uiteen en verschillen per mobiele provider. Zo heb je bij de goedkoopste provider al voor € 20 per maand onbeperkt internet, terwijl je hier bij de duurste meer dan het dubbele voor neertelt. Het kostenverschil zit hem vooral in de internetsnelheid. Zo ligt de snelheid bij het abonnement van € 20 op 5 Mbps, en de snelheid van het duurste abonnement op maximaal 1000 Mbps. Dat is vooral interessant voor de fanatieke internetter. Ga je onbeperkt internet vergelijken, dan krijg je er vaak 'gratis' onbeperkte belminuten en sms’jes bij.

Buitenland

Voor de unlimited abonnementen geldt hetzelfde als voor de alle andere mobiele abonnementen. Je kunt het onbeperkt in het buitenland gebruiken. Dat geldt in ieder geval voor onbeperkt bellen en onbeperkt sms'en. Unlimited data geldt niet over de grens... bij alle providers krijg je een beperkt aantal GB's om buiten Nederland in de EU te gebruiken. Bij KPN 75 GB bij SuperUnlimited, 50 GB per maand bij Unlimited300 en 40 GB bij Unlimited50, daarna volgt een snelheidsverlaging of je koopt een extra bundel.  Bij Vodafone is dit 40 GB. Bij Odido krijg  je 50 GB bij Unlimited Premium en Plus, 40 GB bij Unlimited Basis en 35 GB bij Unlimited Start. Budget Mobiel hanteert een limiet van 14 GB per maand, daarna kun je extra data bijkopen. Buiten Europa kun je geen gebruikmaken van je unlimited databundel.

Onbeperkte data - afrekenen in de EU

In het buitenland maak jij gebruik van een gastnetwerk. Dit heet roaming. Telecombedrijven moeten jouw internetten onderling afrekenen. En die onderlinge tarieven zijn relatief hoog per MB. De EU heeft hier regels voor opgesteld. Providers mogen limieten instellen voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Ook voor jouw unlimited abonnement. In alle gevallen gaat het om redelijk gebruik, dus het aantal GB’s moet in proportie zijn. Uiteindelijk kun je ook binnen de andere lidstaten unlimited internetten. Zover is het jammer genoeg nog niet. Ben je benieuwd wat jij betaalt in het buitenland? Vergelijk de buitenland tarieven in onze vergelijker.


Unlimited sim only

Bij de unlimited abonnementen maakt het niet uit of je kiest voor een sim only abonnement of een mobiel abonnement in combinatie met een telefoon. De prijs van het unlimited abonnement blijft hetzelfde. Je kunt er wel voor kiezen de telefoon per maand af te betalen. Dat bedrag komt apart op de mobiele maandfactuur te staan.

Aanpassen abonnement

Bij de meeste partijen kun je het abonnement bijstellen. Omhoog is altijd een optie. Maar dit is bij een unlimited abonnement vaak niet aan de orde, omdat je al op de hoogste stap zit. Bij Odido en KPN zijn meerdere unlimited varianten beschikbaar. Dus dat kan interessant zijn. En stel dat je (tijdelijk) geen abonnement wilt met onbeperkt internet of onbeperkt bellen, dan kan dat ook. In dat geval geldt dat zo’n aanpassing van het huidige abonnement naar beneden ingaat per de eerste van de volgende maand. 

Het abonnement aanpassen is overigens iets anders dan het huidige contract aanpassen. Dat is alleen interessant als je een aanbieding krijgt om bij te tekenen. 

Wil je overstappen naar een andere provider omdat die bijvoorbeeld een gunstiger fair use policy heeft? Dat kan, als het huidige contract afgelopen is. Gratis nummerbehoud is altijd mogelijk.Deze informatie is gecontroleerd door een expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Els Werkman. Zij is specialist op het gebied van Telecom. Bellen.com wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld: