Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN mobiele telefonie abonnementen

Hieronder vind je alle belvormen die mobiele provider KPN aanbiedt. Wil je een pakket afsluiten bij KPN? Dan kan het handig zijn om aan de hand van je bel- en surfgedrag te kijken welk KPN-pakket voor jou het meest voordelig is. Ga naar onze Belwijzer, vul je (geschatte) verbruik in en wij rekenen direct het goedkoopste pakket voor je uit. Weet je nog niet zeker of je voor KPN wilt kiezen? Lees dan eerst de ervaringen die andere gebruikers met deze provider hebben.

KPN is in Nederland de grootste aanbieder van telecommunicatie en IT-diensten. KPN bedient de markt met verschillende merken, met elk een eigen doelgroep. 

Merken

KPN is tegelijkertijd het moederbedrijf en het hoofdmerk. De andere merken zijn: Simyo, Ortel mobile, Argeweb, Cam IT Solutions, Solcon, RoutIT, Divider, KPN internedservices, NLDC Datacenters en StartReady.com. KPN kondigt in januari 2019 aan dat de merken Telfort, Yes Telecom en Xs4all in de loop van 2019 en 2020 gaan verdwijnen. Xs4all stopt op 24 december 2021 met het aannemen van nieuwe klanten.

Bijzonderheden

  • De meeste KPN Mobiel abonnementen zijn alles-in-1 pakketten dus inclusief MB's, minuten en sms, standaard met 4G (5G snelheid waar mogelijk) en afrekenen per seconde. Je kunt per maand het abonnement aanpassen. Er is één abonnement zonder internetbundel.
  • Je mag de minutenbundel ook gebruiken voor gesprekken naar andere EU-landen.
  • KPN begon in 2012 als eerste provider met 4G, in 2014 was er landelijke dekking. Er wordt gewerkt aan een 5G netwerk, een 'lightversie' is vanaf de zomer van 2020  beschikbaar.
  • KPN is één van de duurzaamste telecomproviders ter wereld. Het bedrijf streeft er naar in 2025 volledig circulair zijn. Stap in die richting is de introductie van de ecosim, per 10 januari 2022. Een volledig te recyclen simkaart, gemaakt van gerecycled plastic.
  • Speedtest Ookla - KPN heeft volgens onafhankelijke onderzoeker Ookla het beste en snelste netwerk van Nederland. Dit is inmiddels de derde keer, laatste peiling tweede helft van 2021.
  • 1-1-2022 Benchmark umlaut - dit gerenommeerde onderzoeksbureau doet jaarlijks een grondig onderzoek naar netwerkkwaliteit. KPN scoort met haar mobiele netwerk het hoogste over 2020/2021, met 976  van de 1000 te halen punten. En is daarmee niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd de beste uit de test netwerkaanbieder.
  • September 2022: Uit een onderzoek van Opensignal blijkt dat KPN het snelste 5G netwerk van Nederland heeft. En KPN levert constante kwaliteit op hoog niveau. Het bedrijf heeft zelfs de hoogste score wereldwijd.

MVNO's op het KPN netwerk

Een aantal telecomproviders gebruikt het mobiele KPN netwerk. Deze providers verkopen mobiele diensten onder hun eigen naam, maar beschikken zelf niet over een licentie. Zulke aanbieders worden MVNO's genoemd (Mobile Virtual Network Operator). De mobiele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn Simyo, Youfone, Budget Mobiel, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel en Lycamobile.

Online diensten KPN

KPN biedt een aantal online diensten aan als webmail en een forum. En je kunt via Mijn KPN zelf veel zaken regelen, via de website of in de app.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie