Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

KPN mobiele telefonie

Hieronder vind je alle belvormen die mobiele provider KPN aanbiedt. Wil je een pakket afsluiten bij KPN? Dan kan het handig zijn om aan de hand van je bel- en surfgedrag te kijken welk KPN-pakket voor jou het meest voordelig is. Ga naar onze Belwijzer, vul je (geschatte) verbruik in en wij rekenen direct het goedkoopste pakket voor je uit. Weet je nog niet zeker of je voor KPN wilt kiezen? Lees dan eerst de ervaringen die andere gebruikers met deze provider hebben.

Bekijk

KPN is in Nederland de grootste aanbieder van telecommunicatie en IT-diensten. KPN bedient de markt met verschillende merken, met elk een eigen wereld en doelgroep. 

Merken

KPN is tegelijkertijd het moederbedrijf en het hoofdmerk. De andere merken zijn: XS4ALL, Simyo, Yes Telecom, Ortel mobile, Argeweb, Cam IT Solutions, Solcon, RoutIT, Divider, KPN internedservices, NLDC Datacenters en StartReady.com. KPN bood via iBasis wereldwijd een op IP gebaseerde infrastructuur aan, vanaf 7 februari 2019 is dit bedrijf eigendom van Tofane Global. KPN kondigt in januari 2019 aan dat de merken Telfort, Yes Telecom en Xs4all in de loop van 2019 en 2020 gaan verdwijnen. Sinds mei 2019 is het niet meer mogelijk klant te worden bij Telfort, in januari 2020 gaan alle Telfort mobiel abonnementen over naar een KPN-variant. KPN gaat alle focus leggen op het KPN-merk.

Bijzonderheden

  • De meeste KPN Mobiel abonnementen zijn alles-in-1 pakketten dus inclusief MB's, minuten en sms, standaard met 4G snelheid en afrekenen per seconde. En je kunt per maand het abonnement aanpassen. Er is één abonnement zonder internetbundel.
  • Je mag de minutenbundel ook gebruiken voor gesprekken naar andere EU-landen.
  • KPN begon in 2012 als eerste provider met de uitrol van 4G. Op 8 april 2014 werd dit afgerond en was er landelijke dekking. Er wordt gewerkt aan een 5G netwerk, verwachting is dat dit na de zomer van 2020 operationeel wordt.

MVNO's op het KPN netwerk

Een aantal telecomproviders gebruikt het mobiele KPN netwerk. Deze providers verkopen mobiele diensten onder hun eigen naam, maar beschikken zelf niet over een licentie. Zulke aanbieders worden MVNO's genoemd (Mobile Virtual Network Operator). De mobiele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn Simyo, Youfone, Budget Mobiel, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel, HEMA, Lycamobile en Dekamobiel.

Online diensten KPN

KPN biedt een aantal online diensten aan als webmail en een forum. En je kunt via Mijn KPN zelf veel zaken regelen, via de website of in de app.

Navigatie