Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN mobiele telefonie abonnement

Hieronder vind je alle belvormen die mobiele provider KPN aanbiedt. Wil je een pakket afsluiten bij KPN? Ga naar onze Vergelijker, vul je (geschatte) verbruik in en wij rekenen direct het goedkoopste pakket voor je uit. Weet je nog niet zeker of je voor KPN wilt kiezen? Lees dan eerst de ervaringen die andere gebruikers met deze provider hebben.

KPN is in Nederland de grootste aanbieder van telecommunicatie en IT-diensten. KPN bedient de markt met verschillende merken, met elk een eigen doelgroep. 

Merken

KPN is tegelijkertijd het moederbedrijf en het hoofdmerk. De andere merken zijn: Simyo, Ortel mobile, Argeweb, Cam IT Solutions, Solcon, RoutIT, Divider, KPN internedservices, NLDC Datacenters, StartReady.com en Youfone. KPN kondigde in januari 2019 aan dat de merken Telfort, Yes Telecom en Xs4all in de loop van 2019 en 2020 gaan verdwijnen. Xs4all stopt uiteindelijk op 24 december 2021 met het aannemen van nieuwe klanten en is inmiddels opgegaan in KPN.

Prijsaanpassingen

  • Oktober 2023 - KPN gaat een inflatiecorrectie van 8,4 % toepassen, op abonnementen van bestaande klanten. Met een maximum van € 2,50 per maand per mobiel abonnement.
  • Oktober 2022 - KPN past een inflatiecorrectie van 5,8 % toe, op abonnementen van bestaande klanten. Met een maximum van € 2 per maand per mobiel abonnement.

Mobiele netwerk

Alle  mobiele netwerken ter wereld worden regelmatig onderzocht door onafhankelijke bureaus. KPN scoort hier vaak hoog.

  • September 2023 - Uit een onderzoek van Opensignal blijkt dat KPN het snelste 5G-netwerk van Nederland heeft. En KPN levert constante kwaliteit op hoog niveau. Het bedrijf heeft zelfs de hoogste score wereldwijd.
  • Januari 2024 -  Speedtest Ookla - KPN heeft volgens onafhankelijke onderzoeker Ookla het beste, meest stabiele en snelste netwerk van Nederland. Dit is inmiddels de zesde keer, laatste peiling Q3 en Q4 van 2023.
  • Februari 2024 - Benchmark umlaut - dit gerenommeerde onderzoeksbureau doet jaarlijks een grondig onderzoek naar netwerkkwaliteit. KPN scoort met haar mobiele netwerk het hoogste over 2022/2023 (net als het jaar daarvoor), met maar liefst 987 van de 1000 te halen punten. Zo hoog was wereldwijd nog niet eerder gescoord. En daarmee is KPN niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd de beste uit de test als netwerkaanbieder.

MVNO's op het KPN netwerk

Een aantal telecomproviders gebruikt het mobiele KPN netwerk. Deze providers verkopen mobiele diensten onder hun eigen naam, maar beschikken zelf niet over een licentie. Zulke aanbieders worden MVNO's genoemd (Mobile Virtual Network Operator). De mobiele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn Simyo, Budget Mobiel, Ortel Mobile (geen startpakketten meer te koop), Lebara Mobile, AH Mobiel, Kruidvat Mobiel en Lycamobile.

Online diensten KPN

KPN biedt een aantal online diensten aan als controle op verbruik, inzage in de facturen (inclusief specificaties) en een forum waar je terecht kunt met alle vragen. Je kunt via Mijn KPN zelf de meeste zaken regelen, via de website of in de app.

Bijzonderheden

  • KPN stopt op 1 december 2025 met het ondersteunen van 2G
  • KPN begon in 2012 als eerste provider met 4G, in 2014 was er landelijke dekking. Er wordt gewerkt aan een 5G netwerk, een 'lightversie' is vanaf de zomer van 2020  beschikbaar.
  • Je kunt als je drie maanden (of langer) sim only klant bent, alsnog kiezen voor een abonnement in combinatie met een nieuwe telefoon. Te regelen via de KPN.com website. 
  • KPN is één van de duurzaamste telecomproviders ter wereld. Het bedrijf streeft er naar in 2025 volledig circulair zijn. Stap in die richting is de introductie van de ecosim, per 10 januari 2022. Een volledig te recyclen simkaart, gemaakt van gerecycled plastic.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.