Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Welke telefoon past bij mij?

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Welke telefoon geschikt is voor jou is heel persoonlijk. Welke specificaties moet je telefoon hebben? Dat hangt af van waar je je telefoon voor gebruikt en wat je belangrijk vindt. In dit artikel lees je waar je uit kunt kiezen.

Ga snel naar:

Welke telefoon past bij mij?

Besturingssysteem kiezen

De eerste afweging die je moet maken, is welk besturingssysteem je nieuwe telefoon moet hebben. Je kunt kiezen tussen Android, iOS of overige. Vink het besturingssyteem dat jouw voorkeur heeft aan in de vergelijker. Als je een keuze hebt gemaakt, vallen er meteen een aantal merken af. 

Merken: kies tussen een iPhone, Huawei of Samsung-telefoon

Op Bellen.com vergelijk je telefoons van tientallen verschillende merken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen de nieuwste iPhone, een Huawei, Nokia, Sony, Xiaomi of juist voor de beste Samsung-telefoon. Als je al weet welk merk telefoon je wilt, kun je dit aanvinken in de vergelijker. 

Goede camera

Wil je graag goede foto’s maken en vind je een goede camera belangrijk? Let dan op deze specificaties:

  • Camerasensor: de grootte van de sensor bepaalt de scherpte van de foto’s.
  • Megapixels: de resolutie van de camera wordt in megapixels uitgedrukt. Het aantal megapixels bepaalt hoe gedetailleerd je foto’s worden. 
  • Het aantal camera’s: er zijn telefoons met meerdere camera’s. Hierdoor heb je meer mogelijkheden, zoals ver inzoomen zonder kwaliteitsverlies of panorama's maken. 

Mooi scherm

Hecht je veel waarde aan een goed scherm? Let dan op de volgende zaken:

  • De schermtechnologie: dit bepaalt onder andere de helderheid en de kleurweergave. Kies bijvoorbeeld voor IPS LCD of OLED.
  • Het formaat: dit is een kwestie van voorkeur. Kies een schermdiagonaal die jij prettig vindt.
  • De schermresolutie: hoe hoger de resolutie, hoe meer details je ziet op je scherm. 
  • Verversingssnelheid: dit bepaalt hoe snel het beeld reageert op aanrakingen en hoe vloeiend de beeldweergave is.  

Batterijduur 

De batterijduur van een telefoon is ook belangrijk. Als je je telefoon veel gebruikt of deze niet vaak op wilt laden, heb je een grote batterij nodig.  

Simkaart: dual sim of e-sim?

Je kunt in de vergelijker selecteren op het type simkaart. Met dual sim ben je met twee telefoonnummers op één toestel bereikbaar. Een e-sim is niet gebonden aan een provider, waardoor je niet van simkaart hoeft te wisselen als je naar een andere provider gaat. In de vergelijker kun je aangeven of je ondersteuning van een e-simkaart wilt

Opslagcapaciteit

Veel nieuwe smartphones hebben ontzettend veel opslagruimte. Op Bellen.com vind je telefoons met honderden gigabytes (GB) opslag en soms zelfs 1 terabyte (TB)! Zoveel opslag heeft een gemiddelde externe harde schijf voor je computer ook. Genoeg ruimte dus om veel apps, video’s en foto’s op te slaan. In de vergelijker staat achter de naam van de telefoon hoeveel opslag het toestel heeft. Hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, hangt af van hoeveel foto’s, video’s en apps je op wilt slaan. Bij normaal gebruik is 64 GB ruim voldoende. 

Een geschikte nieuwe telefoon vinden

Op zoek naar een nieuw toestel? In de vergelijker vind je toestellen van alle fabrikanten, niet alleen de nieuwste iPhone of Samsung-smartphone. Je kunt 3 mobiele telefoons selecteren om alle specificaties met elkaar te vergelijken. En niet alleen smartphones: in de vergelijker staan ook seniorentelefoons en andere niet-smartphones.

Nieuw of refurbished?

Een nieuwe smartphone kan vrij duur zijn, vooral losse toestellen. Daarom zijn er ook refurbished telefoons. Dit zijn tweedehands telefoons die zijn nagekeken en opgeknapt. Een middenweg tussen nieuw en tweedehands dus. 

Een toestel met of zonder abonnement? 

Niet elke telefoon is los verkrijgbaar. Sommige toestellen zitten bij een abonnement ‘inbegrepen’ en betaal je in maandelijkse termijnen af. Daardoor hoef je een duur toestel niet in een keer af te betalen. Als dat het geval is, staat dat erbij in de vergelijker. Vaak bieden meerdere providers deze telefoon aan. Je kunt deze abonnementen met elkaar vergelijken. Ook kun je daar kiezen tussen verschillende winkels.

Bij een sim only-abonnement, waarbij je zelf een toestel koopt, heb je meestal meer opties dan bij een abonnement met telefoon. Vaak is het ook goedkoper. Het voordeel aan een abonnement met telefoon is dat je dure toestellen in termijnen kunt betalen. 

Een kleur kiezen

In de vergelijker kun je filteren op kleur. Je kunt kiezen tussen 13 verschillende kleuren.

4G of 5G?

Verder kun je nog kiezen voor welk soort netwerk je telefoon geschikt moet zijn. 4G is de huidige standaard, 5G is nog niet overal beschikbaar. 5G-telefoons werken wel gewoon op 4G. 


Geactualiseerd: maandag 27 maart 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie