Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Welke telefoon heb ik? Vind je modelnummer

Welke telefoon heb ik? Wat is het modelnummer van mijn toestel? Hier kom je heel eenvoudig achter. Wij leggen je uit hoe je dit kunt achterhalen. 

Ga snel naar:

Welke telefoon heb ik? Vind je modelnummer

Instellingen controleren

Welke telefoon heb ik? De meest voor de hand liggende manier om je modelnummer te vinden, is door naar instellingen te gaan, zowel bij Apple- als Android-telefoons.

Welke iPhone heb ik?

Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ en daarna naar ‘Algemeen’. Daar vind je onder ‘Info’ het veld ‘Modelnaam’. Hier staat je specifieke iPhone-model. Rechts naast 'Modelnummer' staat het onderdeelnummer. Tik op het onderdeelnummer om het modelnummer weer te geven.

nl-iphone-1-2-10001.jpg

Welke Android-telefoon heb ik?

Als je een Android-telefoon hebt, bijvoorbeeld een Samsung smartphone zoals een Samsung Galaxy, open je de instellingen-app. Scrol helemaal naar beneden tot je het kopje 'Over de telefoon', 'Apparaatinformatie' of ‘Telefooninfo’ vindt. De naam kan verschillen per Android-telefoon. In deze categorie vind je je modelnummer. 

nl-samsung-1-2-1000-2.jpg

De achterzijde van je telefoon

In veel gevallen staat het modelnummer op de achterkant van je toestel of op de simkaartsleuf. iPhone-modellen die alleen eSIM ondersteunen, hebben geen simkaarthouder. Kijk in de Lightning-connector om het modelnummer te vinden. Zorg voor heldere verlichting van bovenaf. Zoek het modelnummer op de bovenzijde van de Lightning-connector (de kant van het beeldscherm).Het modelnummer staat bij sommige oudere toestellen soms op de batterij. 

Universal Product Code

Je kunt ook de Universal Product Code (UPC) controleren. Die vind je vaak op de telefoonverpakking, als je die nog hebt. Met deze UPC kun je op internet het modelnummer en de specificaties van je telefoon vinden. 

Als je het modelnummer eenmaal weet, kun je online de technische specificaties van je telefoon opzoeken om het exacte model te bevestigen.

Let op: de modelnaam verschilt vaak van de commerciële naam van je telefoon. Een iPhone kan bijvoorbeeld het modelnummer "A1863" hebben.


Geactualiseerd: vrijdag 21 juli 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.