Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkope telefoon: welke opties zijn er?

Wil je op telefoonkosten besparen en heb je daarom besloten om een goedkope telefoon te kopen? Dan heb je een paar opties. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje. 

Ga snel naar:

Goedkope telefoon: welke opties zijn er?

Prijsklasse

De beste smartphones vind je misschien te duur, maar voor minder geld kun je vaak ook een goede telefoon kopen. Een telefoon met iets minder goede specificaties is al snel goedkoper. Lang niet iedereen heeft bijvoorbeeld een telefoon met 128 GB opslagcapaciteit nodig. Bij normaal gebruik kun je met veel minder toe. Dezelfde telefoons met minder GB’s zijn vaak een stuk goedkoper. Daarnaast is het ene merk nou eenmaal duurder dan het andere. Je kunt dus op telefoonkosten besparen door voor een goedkoper merk te gaan. 

Goedkopere series 

Sommige merken hebben echter ook goedkopere series. Samsung hanteert bijvoorbeeld verschillende prijsklassen. Hun S-serie is het duurst; de A-serie en de M-serie zijn een stuk goedkoper, maar hebben wel goede specificaties. Zo kun je toch een goedkope telefoon van een bekend merk kopen. 

Amoled-scherm

Een andere manier om op telefoonkosten te besparen is om voor een eenvoudig schermtype te kiezen. Als je je telefoon vooral gebruikt om te bellen en berichtjes te lezen, heb je geen amoled-scherm nodig. Telefoons met zo’n scherm zijn aanzienlijk duurder. 

Goedkope smartphones vergelijken

Op Bellen.com vind je de beste voordeligste smartphones, van een goedkope Android tot een iPhone of een Xiaomi Redmi Note. In onze vergelijker kun je de goedkopere smartphones vergelijken. Dat doe je door te sorteren op kosten. 

Los toestel kopen of een abonnement met toestel afsluiten?

Een los toestel kopen kost eenmalig (veel) geld, maar als je een abonnement afsluit, betaal je in termijnen je toestel af. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van je voorkeur. Als je abonnementen met telefoon vergelijkt, kun je een maximale prijs per maand instellen.   

Goedkope telefoon: nieuw of refurbished?

Vind je een nieuwe smartphone te duur? Dan is een refurbished smartphone het overwegen waard. Dit zijn tweedehands telefoons die worden nagekeken en opgeknapt. Dit is een middenweg tussen nieuw en tweedehands.

Garantie

Net als bij een nieuwe telefoon krijg je bij refurbished toestellen twee jaar garantie. Daarnaast koop je refurbished telefoons via een winkel, niet van een particulier zoals bij tweedehands wel het geval is. In de vergelijker kun je filteren op refurbished toestellen. 


Geactualiseerd: vrijdag 23 februari 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.