Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

RekeningScan

  1. Je hebt een PDF-versie van de telefoonrekening nodig. Bij de meeste providers kun je deze in jouw persoonlijke omgeving vinden (zoals bijvoorbeeld via My Vodafone of  de app van jouw provider). Of je krijgt het als bijlage bij een maandelijkse e-mail, die kun je ook gebruiken.
  2. Download (en/of sla op) de rekening als PDF-bestand op jouw computer, laptop of mobiel apparaat. Een papieren rekening die gescand is en als PDF bestand opgeslagen is, is niet te gebruiken. Alleen originele PDF-facturen kunnen gebruikt worden. Plaats de rekening(en) in een mapje op de computer.
  3. Ga naar de RekeningScan. Klik op 'Upload rekeningen' en volg de instructies. Je kunt je één of meerdere facturen uploaden.
  4. We laten zien wat er mogelijkerwijze te besparen valt. Als dat niet het geval is, dan laten we dat ook zien.

  We tonen in alle gevallen wat jouw gemiddelde verbruik is. Ga je door naar de vergelijking(en) dan nemen wij die gegevens mee. Zo kun je meteen zien welke pakketten interessant voor jou zijn. Met of zonder (sim only) nieuwe telefoon.

 • Met het oog op het waarborgen van de privacy i.v.m. het uploaden van je factuur is een aantal maatregelen genomen. Zodra je een PDF-bestand gaat uploaden, zal de RekeningScan automatisch informatie inlezen. Alle persoonlijke informatie als naam, adresgegevens, rekeningnummer en telefoonnummers wordt genegeerd. Dit wordt door de RekeningScan herkend als informatie die voor de berekening niet van belang is. En wordt dus ook niet gebruikt, maar overgeslagen.

  De bestanden worden tijdelijk in een beveiligde omgeving opgeslagen. Statistische gegevens, zoals bijvoorbeeld de gemiddelde gespreksduur of de besparing per bezoeker, worden door Bellen.com opgeslagen, deze informatie is echter geanonimiseerd en dus niet te herleiden naar individuele bezoekers. Zie voor meer informatie het privacybeleid van Bellen.com.

 • Ja, voor het uploaden wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding. Dit is te zien aan het slotje in de adresbalk in je browser. Je kunt het certificaat bekijken door op het slotje te klikken.

 • Mogelijke oorzaken van een mislukte upload:

  • Wellicht heb je een factuur van een provider geüpload die (nog) niet door de Belwijzer wordt ondersteund. We ondersteunen de rekeningen van Ben, hollandsnieuwe, KPN,  Simyo en Odido. Bij Youfone en Tele2 ligt het aan het soort factuur. Als de specificatie ontbreekt kunnen wij geen analyse maken. 
  • Bijna alle Vodafone-klanten krijgen een rekening met alleen totaalbedragen, dus zonder specificaties. Die kunnen helaas geen gebruik maken van de RekeningScan. 
  • Je kunt alleen een PDF-bestand uploaden zoals je deze van de site van je provider hebt gehaald. Of via een e-mail hebt gekregen in PDF formaat. De naam van de rekening mag wel gewijzigd worden, de inhoud van het bestand echter niet. Doe je dit wel, dan herkent de Belwijzer de gegevens die nodig zijn voor de berekening niet.
  • Het is niet mogelijk een rekening van papier in te scannen en deze als PDF-bestand te uploaden. De Belwijzer herkent deze gegevens niet.
  • Het is alleen mogelijk een mobiele telefoon rekening te uploaden. Andere facturen (van de vaste telefoon bijvoorbeeld) worden niet herkend.
  • Het is niet mogelijk een rekening met meerdere aansluitingen te uploaden en te laten analyseren, de Belwijzer kan het verbruik per aansluiting niet onderscheiden. 
  • Zakelijke facturen worden niet herkend en/of kunnen niet goed geanalyseerd worden. Dit in verband met de afwijkende opmaak en samenstelling van dit soort rekeningen. (BTW, groepskorting, meerdere aansluitingen op 1 rekening).

  Bieden bovenstaande punten geen uitkomst, lukt het uploaden nog steeds niet of ervaar je andere problemen, neem dan contact met ons via ons contactformulier. Wij zullen dan proberen de problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen.

 • De RekeningScan analyseert de rekeningen en leest uit hoeveel belminuten, sms-jes en data je hebt verbruikt. Ook het gebruik van voicemail wordt meegenomen. Buitenlandverbruik (roaming en bellen/sms'en naar het buitenland), bellen naar servicenummers of andere diensten wordt buiten beschouwing gelaten. Net als alle persoonlijke gegevens. Die hebben we niet nodig voor het geven van een advies en worden dus niet gebruikt.

  Zakelijke rekeningen worden, in verband met de BTW, niet door de RekeningScan geanalyseerd. Facturen met meer dan één mobiel nummer kunnen ook niet verwerkt worden. Wij gebruiken de nummerinformatie namelijk niet, in verband de bescherming persoonsgegevens. De RekeningScan signaleert wel dat er twee keer minuten, sms'jes en/of dataverkeer op de nota staat en stopt dan met de analyse.

Vergelijk alle Sim Only pakketten en providers

Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje en jij maakt de keuze

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.