Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Sim only vergelijken

Vergelijk en kies de goedkoopste deal

Vind het goedkoopste sim only-abonnement of het abonnement met het snelste internet. Je zit zelf aan de knoppen en krijgt een vergelijking op maat. Gratis advies voor een nieuwe goedkope sim only.

Direct vergelijken

minuten
  MB

Help mij schatten

Hoeveel gebruik je gemiddeld per dag?
/maand
Berichten versturen
E-mail, WhatsApp
/maand
Video & videobellen
Netflix, YouTube, Zoom, WhatsApp
/maand
Social media
Facebook, Instagram, LinkedIn
/maand
Navigatie
Google Maps, Flitsmeister, parkeerapps
/maand
Surfen & nieuws
Safari, Chrome, nieuwsapps

Belminuten per maand
Bellen
Internet
Nummerbehoud mogelijk

Bellen.com helpt je graag met sim only abonnement vergelijken

Vind het goedkoopste sim only-abonnement of het abonnement met het snelste internet. Je zit zelf aan de knoppen en krijgt een vergelijking op maat. Gratis advies voor een nieuwe goedkope sim only.

Heb je een vraag over sim only?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Bellen.com.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 voor je klaar.
Bellen.com

 • Meest actuele data

  Alle abonnementen en toestellen
 • 100% onafhankelijk

  Al sinds 1998
 • Geavanceerde vergelijker

  Regie in eigen hand

Veelgestelde vragen

over sim only
 • Wat is het beste sim only-abonnement?

  Wil je een 5G-abonnement met het snelste internet of ga je voor het abonnement met de scherpste prijs? In onze vergelijker vind je altijd een abonnement dat bij je past. Kies de contractduur van je abonnement, hoeveel minuten en MB’s je nodig hebt en of je een 4G- of 5G-abonnement wilt. Daarnaast bieden sommige internetproviders combinatievoordeel als je bij hen zowel een internet- als sim only-abonnement afsluit.

 • Zijn er ook sim only-pakketten met alleen bellen of alleen internetten?

  Ja, er worden ook sim only-pakketten met alleen bellen (sim only zonder internet) aangeboden, maar die zijn gek genoeg vaak duurder dan een sim only-abonnement met MB's. Je kunt dus beter een pakket met MB’s afsluiten en die vervolgens niet gebruiken. Mobiele abonnementen met alleen internet zijn er niet. Voor een data only-abonnement kun je terecht op internetten.nl.

 • Hoe lang zit ik aan mijn sim only abonnement vast?

  Vaak is dat 1 of 2 jaar, maar er zijn ook maandcontracten. Is die looptijd voorbij en doe jij niets? Dan loopt het abonnement (stilzwijgend) door. Dan heb jij mooi de tijd om te kijken naar een nieuw sim only abonnement. Je hebt een opzegtermijn van maximaal 1 maand. Die maand start op de dag dat je je sim only abonnement opzegt. Als je overstapt hoef je trouwens niet zelf op te zeggen, dat doet de nieuwe partij voor je!

 • Krijg ik een BKR-registratie bij een sim only-abonnement?

  Je krijgt alleen een BKR-registratie als je een abonnement met telefoon afsluit dat meer dan 250 euro kost. Je hebt dan in feite een afbetalingsregeling getroffen en hebt een schuld aan de verkoper van de telefoon. Je kunt dit voorkomen door voor een goedkopere telefoon te kiezen, vooraf een aanbetaling te doen of door een sim only-abonnement af te sluiten.

 • Wat kost nummerbehoud bij sim only?

  Als je je oude nummer mee wilt nemen naar een nieuwe provider, kost dat maximaal 10 euro. Dit wordt al jaren niet in rekening gebracht trouwens, het komt er in de praktijk op neer dat nummerbehoud gratis is. Dit geldt voor sim only, voor prepaid en ook voor de combinatie toestel/abonnement.

Waar je op moet letten bij het vergelijken van sim only

 1. Bekijk jouw verbruik in jouw eigen omgeving op de website of in de app van de telecomprovider. Duik even in de specificaties zodat je weet wat je daadwerkelijk verbruikt hebt de afgelopen maanden.
  01-duik-in-specificaties-1.png
   
 2. Schat je verbruik voor de komende tijd niet te krap in. Het is voordeliger om iets over te houden aan het einde van de maand dan om buiten de bundel te bellen, sms'en of internetten. Buiten de bundel bellen of sms'en kost meestal 2 tot 3 keer zo veel als binnen de bundel. Heb jij regelmatig een hoge mobiele telefoonrekening? Dan is de kans groot dat je een mobiel abonnement hebt dat niet (meer) past bij jouw bel-, sms- en internetgedrag.
  02-verbruik-inschatten-1.png
   
 3. Past het huidige mobiele abonnement nog, of is er iets veranderd aan je gebruik en wensen? Misschien bel of sms je wel veel minder omdat je gebruik maakt van Skype of WhatsApp. Neem die veranderingen mee in de vergelijking.
  03-meer-of-minder-sms-bellen-1.png
   
 4. Ben je van plan om meer of minder mobiel te internetten? Kijk dan welke databundel je nu hebt, dan kun je beter bepalen wat er anders kan.
  04-meer-of-minder-internet-1.png
   
 5. Ga niet zomaar akkoord met een (telefonisch) aanbod van je provider, want dat kan behoorlijk tegenvallen. Vaak ga je ongemerkt akkoord met nieuwe voorwaarden zoals afronden op minuten in plaats van op seconden of een datalimiet aan je internet.
  05-telefonisch-aanbod-1.png
   

Eenvoudig sim only abonnementen vergelijken

Jij vult in wat je wilt gebruiken. Wij houden rekening met alle geniepige addertjes onder het gras. Dan hoef jij dat niet te doen. Het goedkoopste sim only abonnement staat op de eerste plaats. Jij kunt zelf elke sortering maken die je wilt. Met 4G, 5G, super snel en/of unlimited internet. Onbeperkt bellen. Het kan allemaal! Zodra je weet hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, vul je dit in in de vergelijker. Wij tonen je dan de beste opties.


Het goedkoopste sim only-abonnement afsluiten

Voordelig sim only abonnement afsluiten? Vergelijk de goedkoopste sim only abonnementen van onder andere KPN, Odido Vodafone, Ben, hollandsnieuwe, Lebara, Simyo, Youfone, Budget Mobiel, 50Plus Mobiel en Simpel en bespaar! Je kunt zelf kiezen hoeveel minuten, sms’jes en mobiel internet je wenst. Zijn er acties? Nemen we mee, zoals sim only zonder aansluitkosten of onbeperkt bellen met korting. Op Bellen.com vind je altijd de beste sim only-aanbiedingen.


De voordelen van een sim only abonnement

Er zijn telecompartijen die zich puur op de sim only markt richten. En omdat ze geen toestellen leveren en op allerlei andere manieren goedkoper kunnen werken, zijn deze abonnementen aanzienlijk goedkoper dan die van de concurrenten. Op de sim only markt is de concurrentie behoorlijk heftig. Daar kun jij mooi van profiteren! Want de sim only-providers stunten volop met de tarieven voor de sim only pakketten. 

Nog een voordeel. Je kunt jouw eigen telefoon blijven gebruiken. Of een nieuwe kopen, wanneer jou dat uitkomt. Je krijgt bij een nieuw contract een nieuwe drie-in-één simkaart, zodat de kaart altijd past. Als je het basiskaartje bewaart kun je daarmee het kaartformaat aanpassen. En je kunt altijd jouw telefoonnummer meenemen. Benieuwd welke provider voor jou het beste uitpakt? Vergelijk sim only abonnementen!


Wanneer neem je sim only?

Bij een abonnement met telefoon ‘krijg’ je van de provider een telefoon. De telefoon betaal je af tijdens de abonnementsperiode. Met zo’n abonnement heb je veel hogere maandlasten dan bij een sim only abonnement. Nog maar 11% van de consumenten kiest voor deze optie. Voor een sim only-abonnement betaal je een stuk minder.

Heb je al een mobiele telefoon en/of vind je het jammer (of te duur) om een nieuwe aan te schaffen? Neem sim only. Wil je wel een nieuwe telefoon, maar weet je nog niet welke en wanneer? Ook dan is sim only handig, want je kunt een los toestel kopen als het jou uitkomt. Vaak heb je meer keuze dan bij de toestellen die met een abonnement gecombineerd worden.


Voordeel van sim only vergelijken op Bellen.com

Wij zijn sinds 1998 compleet, onafhankelijk en actueel! We houden rekening met alle aspecten die van invloed zijn op de kosten van een sim only abonnement. Zoals het buitenbundeltarief en het afrekenen per minuut of per seconde. 

We vergelijken abonnementen, sim only en prepaids van zo'n 20 providers. Dat is vrijwel 100% van de markt. De tarieven worden dagelijks ververst, toestelprijzen zelfs vaker. Je kunt dus met de actuele (webwinkel)prijzen vergelijken. En omdat jij de filters zelf kunt bedienen heb je de regie in eigen hand.


4G of 5G sim only?

4G is de huidige standaard voor mobiel internetten. 3G wordt door providers als KPN en Vodafone niet meer aangeboden, maar nog wel door Odido. 4G biedt uitgebreide dekking en het netwerk is stabiel.

Met 5G kun je hogere snelheden halen. Daarnaast is de responstijd korter. Veel nieuwe smartphones en een aantal (sim only) abonnementen van providers zijn er al klaar voor. Vergelijk de 5G sim only abonnementen.


Sim only met onbeperkt internet en bellen

Wil je de mobiele telefoon onbezorgd kunnen gebruiken? Kies dan voor een onbeperkt abonnement. De providers noemen dit unlimited. Bij zo'n mobiel abonnement kun je onbeperkt bellen en sms'en. Echt onbeperkt data tegen een hoge snelheid bestaat niet. Voor internet gelden daglimieten, van 4 GB (Budget Mobiel) of 10 GB (KPN,  Vodafone en Odido) per dag. Zijn die GB's op, dan kun je onbeperkt ophogen, bij Budget met 1 GB per keer, bij de rest met 2 GB per keer. Dit zijn niet de goedkoopste sim only-pakketten, maar je hebt geen zorgen over buiten de bundel kosten.


Gratis nummerbehoud bij sim only

Je kunt altijd je mobiele telefoonnummer meenemen bij het overstappen naar een andere provider. Het maakt dus niet uit of je via prepaid, met een abonnement of sim only belt. Het maakt ook niet uit of je bij je huidige provider van product wisselt of overstapt naar een andere aanbieder.

 1. Kies een nieuwe aanbieder. Tijdens het aanvragen van het nieuwe contract kun je aangeven of je nummerbehoud wilt.
 2. De nieuwe aanbieder neemt contact op met je oude provider en zegt daar het abonnement op. Dit hoef je dus niet zelf te doen.
 3. Op de afgesproken datum zet de oude provider het nummer over naar de nieuwe partij.
 4. De nieuwe provider koppelt het nummer aan de simkaart die jij hebt gekregen.
 5. Zodra die simkaart geactiveerd is gebruik je jouw nummer. Klaar.

Welke netwerken zijn er en wie horen daarbij?

Nederland heeft 3 mobiele netwerken: van KPN, Odido en Vodafone. Alle providers maken gebruik van deze netwerken. In de vergelijker zie je bij elk pakket van welk netwerk ze gebruikmaken.

 • Lebara, Simyo, Budget Mobiel, Youfone en KPN maken gebruik van het KPN-netwerk.
 • Simpel, Ben, Odido en Delta maken gebruik van het Odido-netwerk.
 • 50+ mobiel, Hollandsnieuwe en Vodafone maken gebruik van het Vodafone-netwerk.

Wat is een eSIM en wie bieden dit aan?

Een eSIM, een ingebouwde digitale simkaart, zit direct ingebouwd in apparaten zoals smartphones, smartwatches en tablets. Deze technologie dient als vervanging voor de traditionele fysieke simkaart.

Simyo, Odido, Vodafone, KPN en Lycamobile bieden eSim aan.


Welke aanbieders bieden 5G?

In onze vergelijker vind je eenvoudig alle aanbieders die 5G sim only aanbieden. Ga naar onze sim only-vergelijker en zorg ervoor dat 5G aangevinkt staat bij ‘netwerkverbinding’. Op dit moment bieden Odido, Vodafone, KPN, Ben en Youfone 5G aan.


Hoe kan ik erachter komen hoeveel belminuten en Mb’s ik nodig heb?

Het handigste is om een oude factuur erbij te pakken. Als je je historische verbruik weet, kun je redelijk nauwkeurig inschatten hoeveel minuten en Mb’s je bij je nieuwe sim only-abonnement nodig hebt.


Hoeveel Mbps (internetsnelheid) soorten kun je kiezen?

De snelheden varieren van 10 Mbps tot 100, 200, 300 en 600 Mbps of zelfs 1 Gbps. Er zijn ook ‘beperkt internet’-bundels met 64 Kbps. Dit zijn de maximaal haalbare snelheden, de gemiddeld gehaalde snelheid vermelden we in de vergelijking.


Zijn sim only abonnementen simlockvrij?

Sim only-abonnementen zijn niet afhankelijk van simlock. Deze termen slaan op de telefoon, niet het abonnement. Een simlockvrije telefoon kan elke simkaart gebruiken, ongeacht de provider. Sim only betekent dat je alleen een simkaart krijgt, die je in elke simlockvrije telefoon kunt gebruiken. Als je telefoon een simlock heeft, werkt hij alleen met simkaarten van die specifieke provider, tenzij de simlock verwijderd wordt.


Kan ik mijn sim only ook zakelijk gebruiken?

Op Bellen.com vergelijken we alleen sim only voor consumenten. We tonen de tarieven daarom inclusief BTW.


Deze informatie is gecontroleerd door een expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Els Werkman. Zij is specialist op het gebied van Telecom. Bellen.com wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld: