Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe telefoon: waar moet ik beginnen?

Wil je een nieuwe telefoon of heb je al een (nieuw) toestel? Dan zijn er verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een los abonnement afsluiten als je al een toestel hebt of juist een abonnement mét toestel nemen. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden. In dit artikel lees je wat voor jou de beste optie is.

Snel in deze pagina naar:

Nieuwe telefoon: waar moet ik beginnen? Vergelijk je opties

Sim only-abonnement met losse nieuwe telefoon

Een sim only-abonnement is vaak de goedkoopste optie. Je koopt dan zelf een losse telefoon en sluit een abonnement zonder toestel af. Je telefoonnummer kun je meenemen. Wil je een goedkope telefoon? Een refurbished smartphone is ook een optie als je een nieuwe telefoon te duur vindt.

Sim only of prepaid?

Prepaid is vooral handig voor mensen die weinig bellen en internetten, maar wel bereikbaar willen zijn. Je kunt een prepaidpakket kopen (toestel + simkaart) of een losse simkaart als je al een los toestel hebt. Vooraf koop je tegoed en als je belt, sms’t of internet, gaat dit van je tegoed af. Met prepaid heb je dus controle over de kosten, want je zit niet aan een maandelijks abonnement vast. Op is op. 

Of prepaid goedkoper is dan sim only hangt af van hoeveel je belt. De tarieven zijn namelijk wel hoger dan bij een abonnement. Als je bijvoorbeeld meer dan een halfuur per maand belt, is een sim only-abonnement al snel goedkoper.

Een abonnement met telefoon

Als je een nieuwe smartphone wilt, kun je ook een abonnement afsluiten waarbij een nieuwe telefoon inbegrepen zit. In onze vergelijker vind je de nieuwste telefoons en kun je een toestel uitkiezen, bijvoorbeeld een nieuwe iPhone of juist een Samsung Galaxy. Kun je die telefoon niet in een keer betalen? Dan kun je in termijnen betalen.

Een toestelabonnement afsluiten

Je kunt je nieuwe mobiele telefoon deels, of helemaal, in termijnen betalen door een toestelabonnement af te sluiten. Voorheen kreeg je een ‘gratis’ telefoon bij je abonnement, maar tegenwoordig wordt deze constructie als een lening beschouwd. Sinds 2017 vallen kredietverleningen boven de 250 euro onder de Wet Financieel Toezicht (WFT). Dit betekent dat telecomproviders om je inkomen moeten vragen als je een abonnement met mobiel tegen afbetaling van meer dan 250 euro afsluit. Daarnaast word je bij een toestel van meer dan 250 euro aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zij onderzoeken of je de maandelijkse lasten kunt dragen. Op basis hiervan besluit de kredietverstrekker of je een lening krijgt, want geld lenen kost geld. De regeling treedt echter alleen in werking bij een afbetaling van € 20,50 (of meer) per maand, dus een afbetaling van meer dan € 250 per jaar. Dit komt alleen voor bij vrij dure telefoons.

Volledig afhankelijk abonnementen vergelijken

Via Bellen.com kun je een geschikt abonnement afsluiten, zowel sim only-abonnementen, abonnementen met telefoon als prepaid. In de vergelijker vul je het gewenste aantal minuten en MB’s in. Je kunt eventueel onbeperkt aanvinken. Ook kun je aangeven of je een nieuw toestel wilt. Bij de vergelijker kun je filteren op netwerk, contractduur (een maand, 1 jaar of 2 jaar), internetsnelheid, provider, netwerkverbinding (3G, 4G, 5G) en of je je nummer wilt behouden. We vergelijken alle toestellen en abonnementen.

Combinatievoordeel met je internetabonnement thuis

Je kunt op je abonnementskosten besparen door gebruik te maken van combinatievoordeel. Vink in de vergelijker aan van welke provider je thuis internet hebt. Als er combinatievoordeel is, zie je dat terug in de resultaten.


Geactualiseerd: maandag 22 april 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.