Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Wat is eSim en wie biedt dit aan?

Een eSim is een digitale simkaart (“embedded sim”) die direct is ingebouwd in smartphones, smartwatches en tablets. Het is de vervanger van de fysieke simkaart. Wat zijn de voor- en nadelen van eSim, welke providers bieden dit aan en welke telefoons ondersteunen dit?

Ga snel naar:

Wat is eSim en wie biedt dit aan?

Hoe werkt eSim?

Sommige smartphones, tablets en smartwatches bieden nu eSim-functionaliteit naast of in plaats van een traditionele simkaartsleuf voor het plastic simkaartje. Wil je eSim gebruiken? De eSim is een ingebouwde simkaart die door de provider gekoppeld moet worden aan het telefoonnummer. Vaak moet je om een nieuw mobiel abonnement af te sluiten een QR-code scannen om je eSim te activeren. 

De eSim werkt hetzelfde als een normale simkaart. Je kunt alleen makkelijker van abonnement wisselen en soms kun je meerdere profielen gebruiken, zodat je kunt schakelen tussen zakelijke en persoonlijke nummers. Dit is ook handig als je op reis gaat. Je kunt dan eenvoudig schakelen tussen internationale en lokale bundels. Je hoeft daarvoor geen nieuwe simkaart te kopen. Een eSim werkt dus ook als dual sim. 

Als je zeker weet dat de eSim werkt, kun je de huidige simkaart vervangen en deactiveren. Het is een goed idee om de plastic simkaart voor de zekerheid nog een tijdje te bewaren.

De voordelen van eSim

  • Makkelijk overstappen van provider
  • Ondersteuning van meerdere telefoonnummers
  • Handig op reis buiten de EU
  • Veiliger dan fysieke simkaart i.v.m. diefstal
  • Geen gepruts met plastic simkaartje

De nadelen van eSim

  • Nog niet alle telefoons zijn geschikt voor eSim
  • Nog niet alle providers ondersteunen eSim 
  • eSim kan gehackt worden, gebruik tweestapsverificatie

Welke providers ondersteunen eSim?

Wil je gebruikmaken van eSim omdat je telefoon dit ondersteunt? De eSim is verkrijgbaar bij Odido, Simyo, Vodafone, KPN en Lycamobile. Vink ‘eSim’ aan in onze vergelijker, onder het kopje Ondersteuning. Zo vind je het geschikte mobiele abonnement voor jouw eSim-telefoon.

Welke telefoons ondersteunen eSim?

Nog lang niet alle telefoons en providers bieden deze optie.

Enkele telefoons die eSim ondersteunen:

Benieuwd of jouw telefoon eSim ondersteunt? In de vergelijker vind je alle telefoons die eSim ondersteunen. Vink bij Type simkaart ‘eSim’ aan. Dan krijg je alleen toestellen te zien die eSim ondersteunen.

Heb je al een telefoon die eSim ondersteunt en wil je een sim only-abonnement afsluiten? Ook dat kan in de vergelijker. 


Geactualiseerd: dinsdag 24 oktober 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.