Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Sim unlockcode aanvragen

Geactualiseerd: 13-12-2017

Op sommige toestellen zit een simlock, een digitaal slot op je mobiele telefoon. Het toestel werkt dan alleen met een simkaart van één bepaalde provider en is geblokkeerd voor simkaarten van andere providers. De simkaart van je abonnement werkt niet in een prepaidtoestel (en andersom ook niet). Om de blokkade op te heffen, heb je een unlockcode nodig. Deze kun je aanvragen bij je provider.

Simlock gratis laten verwijderen

De toezichthouder ACM (voorheen Opta) heeft met de mobiele aanbieders afgesproken dat de simlock één jaar is toegestaan. Na dat jaar kun je bij je eigen provider de simlock gratis laten verwijderen. Daardoor kun je het toestel gebruiken met simkaarten van andere providers. Wil je de simlock eerder laten verwijderen, dan mag de provider hiervoor een vergoeding vragen.

Aanvragen van sim unlockcode

Test eerst of je toestel een simlock heeft. Plaats een andere simkaart in je toestel. Kun je hiermee bellen, dan zit er geen simlock op en heb je geen unlockcode nodig. Werkt het niet, dan kun je online een unlockcode aanvragen om de simlock te verwijderen. Voor de aanvraag heb je in ieder geval het 15-cijferige IMEI-nummer van je toestel nodig. Dit kun je meestal onder de batterij vinden of opvragen door *#06# in te toetsen.

Hieronder lees je per provider hoe je deze unlockcode via een online formulier kunt aanvragen.

Sim unlockcode online aanvragen

  • KPN Je krijgt nadat je wat gegevens hebt ingevuld meteen de code. Als de code niet bekend is dan krijg je binnen 4 weken de informatie toegestuurd.
  • Telfort Je krijgt nadat je jouw gegevens hebt ingevuld meteen de code. Als de code niet bekend is dan krijg je binnen 4 weken de informatie toegestuurd.
  • Vodafone Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, wordt de code zo snel mogelijk per e-mail toegestuurd; termijn onbekend.
  • T-Mobile Je kunt het tooltje gebruiken om de unlockcode aan te vragen, je krijgt de code meteen. Werkt dat niet dan moet het via de klantenservice, termijn in dat geval onbekend.
  • Tele2 Je moet jouw gegevens invullen, dan krijg je de code via e-mail. Dit is alleen nodig als er iets mis is gegaan. Telefoons van Tele2 hebben geen simlock, behalve prepaidtoestellen. En daarbij vervalt de simlock automatisch na 1 jaar.

Kosten sim unlock

De sim unlockcode is gratis als je het toestel langer dan een jaar in bezit hebt. Heb je het toestel korter, dan betaal je bij KPN en Telfort zo'n € 70. Wat Vodafone vraagt, is afhankelijk van het toestel. Bij T-Mobile zijn de kosten moeilijk vindbaar. Overigens zijn alle door T-Mobile geleverde iPhones op afstand 'vrij' gemaakt. Om je iPhone helemaal simlockvrij te maken, volg je de instructies in de toestelhulp van de provider.

Navigatie