Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie is de goedkoopste sim only provider?

door Anniek Kruijer

simonly-100px.jpgGemiddeld 8 euro per maand betalen voor een sim only? Als je 100 minuten belt, 15 sms'jes stuurt en 900 MB verbruikt kan dit! Dit is het verbruik van de gemiddelde mobiele beller van onze RekeningScan. Verrassend genoeg blijkt een maandcontract goedkoper te zijn dan een jaarcontract! Bij wie scoor je het goedkoopste sim only contract?

belprofiel-q3-2016.jpg

Verbruik gemiddelde mobiele beller in 2016

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het derde kwartaal van 2016 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 100 minuten, 15 sms’jes en 900 MB per maand. Een jaar terug verbruikten we ongeveer 140 minuten, 20 sms'jes en 700 MB en twee jaar geleden was het aantal MB’s nog maar 400 MB. Door het snelle 4G-netwerk en de grote databundels groeit het dataverkeer sterk. Het dalende belgebruik zou kunnen komen door het gebruik van beldiensten via internet, denk aan Skype, WhatsApp en de nieuwe dienst Google Duo.

Voordeligste provider voor 100 min + 15 sms + 900 MB

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wie de goedkoopste sim only's en abonnementen bieden voor een maand-, éénjarig- en tweejarig contract. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven etc.

De providers met bijbehorende abonnementen worden van hoog naar laag genoemd op basis van de prijs. Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarige sim only, gevolgd door een maandcontract (opmerkelijk) en vervolgens een éénjarig abonnement. Voor een abonnement i.c.m. een telefoon is een contract van twee jaar het goedkoopste, gevolgd door één jaar. Momenteel zijn er geen maandabonnementen i.c.m. een telefoon. 

Duur Sim only Prijs
gemidd.
Abonnement Prijs
gemidd.
2 jaar simpel.gif
Belrevolutie 1GB + 100 minuten en onbeperkt sms
 € 8,33

ben.gif

300 min of sms met 1000 MB

 € 10,12
1 maand

youfone.gif
250 min/sms met 1000 MB

€ 10,83  -  -
1 jaar

simpel.gif
Belrevolutie 1GB + 100 minuten en onbeperkt sms

 € 11,17

hollandsnieuwe.gif

1000 MB/min/sms

 € 14,26

Een maandabonnement voor een tientje!

Simpel is het goedkoopste onder de sim only's. De provider biedt een tweejarig contract met 1 GB, 100 minuten en onbeperkt sms'en voor 8,33 euro. Bij Youfone krijgt je meer belminuten, namelijk 250 minuten en betaal je 10,83 euro. Het voordeel is hier ook dat je ook elke maand kunt opzeggen. Verrassend is dat momenteel een maand sim only van Youfone goedkoper is dan wanneer je een sim only bestelt voor één jaar. Het Simpel product voor één jaar is in vergelijking met Youfone duurder en je krijgt minder belminuten. Let wel op dat het hier gaat om actietarieven! Ook zijn er momenteel een aantal providers die geen jaarcontracten aanbieden, zoals bijvoorbeeld Ben en Youfone. Dit kan ook weer veranderen.

Liever een voordelig abonnement met toestel?

Kies dan voor Ben. Voor 10,12 euro krijg je 300 min of sms'jes met 1000 MB's. Ben is een dochteronderneming van T-Mobile. hollandsnieuwe biedt het goedkoopste éénjarige abonnement voor 14,26 euro. Je krijgt 1000 MB's of sms'jes of minuten. Abonnees van hollandsnieuwe kunnen echter nog geen gebruik maken van het snelle 4G-netwerk. 

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobiel abonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie