Bij wie scoor je het goedkoopste sim only contract?

door Anniek Kruijer (1 reactie)

nb-goedkoopste-provider.jpgWie biedt het goedkoopste mobiele abonnement? Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel en sim only’s. Benieuwd welke provider het voordeligst is voor de gemiddelde beller?

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het eerste kwartaal van 2017 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 110 minuten, 10 sms’jes en 1200 MB per maand. Een jaar terug verbruikten we ongeveer 130 minuten, 15 sms'jes en 900 MB. We maken tegenwoordig veel gebruik van het snelle 4G-netwerk en providers bieden grote internetbundels. Het dalende belgebruik kan verklaard worden door het gebruik van communicatie via apps als WhatsApp en andere Messenger diensten. Maar ook aan beldiensten via internet als WhatsApp en Skype.

Voordeligste provider voor 110 min + 10 sms + 1200 MB (1,2 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor een maand, één jaar en twee jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Wie is het voordeligst?

De bedragen liggen dit kwartaal dicht op elkaar. Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor een tweejarig abonnement of een sim only. Maar wil je een éénjarig contract? Dan scheelt dit maar 50 cent. Een maand sim only is één euro duurder dan een tweejarig abonnement. 

Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur

Sim only

Prijs gemiddeld

Abonnement

Prijs gemiddeld

2 jaar

ben.gif

300 min of sms met 1000 MB + 500 MB

€ 10,50

ben.gif

300 min of sms met 1000 MB + 500 MB

€ 10,50

1 maand

ben.gif

300 min of sms met 1000 MB + 500 MB

€ 11,50

-

-

1 jaar

hollandsnieuwe.gif

1500 MB/min/sms

€ 11,00

hollandsnieuwe.gif

1500 MB/min/sms

€ 11,00

Peildatum: 21 april 2017

Provider Ben biedt momenteel het goedkoopste tweejarige sim only abonnement*. Je bundel kost 10,50 euro en bestaat uit 300 minuten of sms'jes en 1500 MB. Normaal is dit 1000 MB (1 GB), maar de provider geeft 500 MB gratis. Het éénjarige sim only abonnement kun je het beste kiezen bij hollandsnieuwe. Je betaalt 11 euro en krijgt 1500 MB's of sms'jes of minuten. Liever een maandcontract? Kies dan wederom voor provider Ben. Maandelijkse betaal je 11,50 euro en krijg je 300 minuten of sms'jes en 1500 MB. 

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Ook dan is provider Ben het voordeligst. Voor 10,50 euro krijg je 300 minuten of sms'jes en 1500 MB. Hollandsnieuwe biedt het goedkoopste éénjarige abonnement voor 11 euro. Je krijgt hier 1500 MB's of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de vergelijker. Kies je voor dit abonnement dan kun je voor 1 euro (tijdelijke actie, normaal 2 euro) gebruik maken van 4G.  

Ander belprofiel?

Heb je een ander belprofiel? Vul dan je verbruik in op de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement. En vergelijken loont, want vaak blijkt dat mensen onnodig tientallen euro’s teveel betalen voor hun mobiel abonnement doordat zij een te grote of juist te kleine bundel hebben afgesloten.

*Update 9 mei 2017: Op 1 mei zijn er wijzigingen geweest bij een aantal mobiele providers. Je zult zien dat wanneer je het gemiddelde belprofiel invult je nu goedkoper uit bent. Bij Youfone betaal je nu voor 250 minuten/sms en 1250 MB een gemiddelde maandprijs van 9,41 euro voor een tweejarig abonnement. 

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (1)

Geplaatst door: Wim Kreuger

De nadruk op goedkoop vind ik prachtig, maar zijn er geen andere kwaliteitscriteria dan alleen de prijs? Met andere woorden: maakt het verschil als via, bijvoorbeeld T-Mobile in het buitenland bezig ben en wanneer ik datzelfde doe met Hollands Nieuwe? En als ik al met enige regelmaat op basis van de prijs verkas van de ene provider naar de ander, welk effect heeft dat bij nummerbehoud?

Opmerking van de redactie op 15-05-2017
Bij deze vergelijking kijken we naar de prijs en de inhoud van het abonnement. Je kunt je mobiele telefoonnummer meenemen bij een overstap. Wel dien je na de minimale contractsduur van je abonnement over te stappen. Meer over nummerbehoud van je mobiele telefoonnummer lees je hier: https://www.bellen.com/mobiel/nummerbehoud
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.