Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Alles over Sim only

Geactualiseerd: 25-09-2020

Wat is sim only?

Sim only abonnementen zijn 'losse' abonnementen zonder een toestel. Je krijgt alleen een nieuwe simkaart. Een sim only abonnement is dé uitkomst als je een goedkoop abonnement zoekt zonder een nieuw toestel.

Wat is het voordeel van sim only?

Een sim only abonnement is meestal goedkoper dan een soortgelijk abonnement met telefoon. Bij een abonnement met een nieuwe telefoon ontvang je vaak korting op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bij partijen die zowel sim only als toestellen met abonnementen verkopen is het verschil klein of zijn de abonnementsprijzen zelfs hetzelfde. Alleen de betaling voor het toestel maakt dan het verschil.

Is er dan wel voordeel te behalen? Zeker! Er zijn aanbieders die zich puur op de sim only markt richten. En omdat ze geen toestellen hoeven te leveren en op allerlei andere manieren goedkoper kunnen werken zijn deze abonnementen aanzienlijk goedkoper dan die van de concurrenten. Je kunt jouw eigen telefoon blijven gebruiken. En je kunt jouw telefoonnummer meenemen.

simkaarten-breed-2020.png

Voor wie is sim only geschikt?

Heb je al een mobiele telefoon en/of vind je het jammer (of te duur) om een nieuwe aan te schaffen? Neem sim only. Wanneer je een sim only abonnement afsluit, krijg je namelijk alleen een simkaart. Die vraag je aan bij de nieuwe provider, die regelt meteen de overstap met de oude aanbieder. De simkaart is gekoppeld aan een willekeurig mobiel nummer. Als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallen op het moment van de overstap en bel je verder met jouw eigen nummer. De nieuwe aanbieder laat weten wanneer jouw nummer overgezet gaat worden. Je krijgt meteen een 3-in-1 kaart waardoor je de simkaart in elk soort toestel kunt gebruiken.

Je wilt wel een nieuwe telefoon, maar weet nog niet welke en wanneer. Dan is sim only handig, want dan kun je een los toestel kopen als het jou uitkomt. Alle webshops en telefoonwinkels verkopen toestellen zonder abonnement, bekijk hier het aanbod.

Waar kan ik vergelijken?

Vergelijk de goedkoopste sim only aanbiedingen van onder andere KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Ben, hollandsnieuwe, Lebara, Simyo, Budget Mobiel, Simpel en Youfone en bespaar! Je kunt zelf kiezen hoeveel minuten, sms’jes en mobiel internet je wenst, wij geven vervolgens een advies op maat: Sim only abonnementen vergelijken. Je kunt ook de RekeningScan gebruiken, dan analyseren wij jouw facturen en geven een advies.

Wanneer je mobiele abonnement bijna afloopt

  1. Heb je een abonnement met een toestel op afbetaling? Dan komt na de looptijd van het contract de maandelijkse toestelbijdrage te vervallen.
  2. Je kunt het contract laten doorlopen, dit heet stilzwijgend verlengen. Dit raden wij niet aan, want elk jaar wijzigt er het nodige. En bij veel mensen verandert het gebruik van de telefoon ook, vaak kan een check goed uit. Tip: gebruik de Contractwekker (contract herinneringservice) van Bellen.com. Met deze gratis service word je er via e-mail tijdig aan herinnerd dat je contract afloopt, zodat je niet vergeet om te kijken of je goedkoper of beter uit kunt zijn!
  3. Je sluit een nieuw contract af bij een andere aanbieder, met een nieuwe telefoon. Ons advies: doe dit alleen als je een nieuw toestel nodig hebt, de maandelijkse lasten worden hoger door het afbetalen van het toestel.
  4. Kun je in één keer een nieuwe telefoon betalen? Stap over naar sim only en koop er een losse telefoon bij die past bij jouw budget.
  5. Je bestelt een sim only abonnement. Dit is vaak de voordeligste oplossing. Via Bellen.com kun je online een abonnement afsluiten bij de aanbieder van je keuze.

Navigatie