Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Alles over Sim only

Geactualiseerd: 04-12-2017

Wat is sim only?

Sim only abonnementen zijn 'losse' abonnementen zonder een toestel. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart. Een sim only abonnement is dé uitkomst als je een goedkoop abonnement zoekt zonder een nieuw toestel.

Wat is het voordeel van sim only?

Een sim only abonnement is aanzienlijk goedkoper dan een soortgelijk abonnement met telefoon. Bij een abonnement met een nieuwe telefoon ontvang je vaak kortingen op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de aanbieder het toestel ook terugverdienen. Je kunt daarom vaak kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse toestelbijdrage, hierdoor valt het abonnement altijd duurder uit. Omdat er bij een sim only abonnement geen nieuw toestel zit, krijg je van de provider een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een toestel. Je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je mobiele telefoon simkaarten van alle providers accepteert.

simonly-kaarten-breed.jpg

Voor wie is sim only geschikt?

Sim only is bedoeld voor degenen die al een mobiele telefoon hebben en die het jammer of te duur vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een 'los' toestel kopen.  In het verleden kreeg je de telefoon 'gratis' of met korting. Je betaalde er echter wel degelijk helemaal voor, door het duurdere abonnement. De kortingen op mobiele telefoons in combinatie met een abonnement zijn nu minder groot, je bent meestal goedkoper uit door een sim only abonnement af te sluiten en een toestel 'los' te kopen. Alleen bij bepaalde populaire toestellen is dit soms (nog) niet zo. Maar als het je niet zoveel uitmaakt welk toestel je koopt, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een losse telefoon.

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, ontvang je enkel een simkaart. Die simkaart is gekoppeld aan een mobiel nummer (automatisch). Als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallen op het moment van de overstap. De aanbieder in kwestie laat weten wanneer jouw nummer overgezet gaat worden. Is dat zover of wil je een nieuw nummer dan kun de nieuwe simkaart plaatsen in een simlockvrij toestel. Bij vrijwel alle partijen kun je aangeven welk formaat kaart je wilt ontvangen (micro/mini of nano), of krijg je meteen een 3-in-1 kaart waardoor je de simkaart in elk soort toestel kunt gebruiken.

Waar kan ik vergelijken?

Vergelijk met de Belwijzer de goedkoopste sim only aanbiedingen van onder andere KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Ben, hollandsnieuwe, Simyo, Robin Mobile, Simpel, Youfone en Telfort en bespaar! Je kunt zelf kiezen hoeveel minuten, sms’jes en mobiel internet je wenst, wij geven vervolgens een advies op maat: Sim only abonnementen vergelijken in de Belwijzer. Je kunt ook de RekeningScan gebruiken, dan analyseren wij jouw facturen en geven een advies.

Wanneer je mobiele abonnement bijna afloopt

  1. Je kunt je contract stilzwijgend verlengen. Dit raden wij niet aan, want je betaalt dan gewoon maandelijks de abonnementskosten zonder dat je een nieuw toestel krijgt of lagere abonnements- of verbruikskosten. Tip: gebruik de Contractwekker (contract herinneringservice) van Bellen.com. Met deze gratis service word je er via e-mail tijdig aan herinnerd dat je contract afloopt, zodat je niet vergeet om op te zeggen of over te stappen!
  2. Je sluit een nieuw contract af bij een andere aanbieder. Je krijgt dan weer een nieuw (gratis) toestel, maar je betaalt wel gewoon weer iedere maand die (hoge) abonnementskosten. Bovendien verdwijnt je oude toestel waarschijnlijk in de keukenla... Zonde van het geld!
  3. Je bestelt een sim only abonnement. Dit is de voordeligste oplossing. Via Bellen.com kun je online een abonnement afsluiten bij de webshop en/of de aanbieder van je keuze.

Navigatie