Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Strijd tegen platte beltonen

door Jeanet Woldring

Nooit meer saaie Nokia-muziekjes, irritante piepjes of 'Wat zou je doen'. Als het aan The Ringtone Society ligt is het voortaan afgelopen met 'platte beltonen' op de mobiele telefoon. Componisten en muzikanten hebben zich verenigd in de Ringtone Society.

De Ringtone Society heeft een website gelanceerd die is gericht op de artistieke ontwikkeling van de ringtones. Verschillende artiesten trekken samen ten strijde tegen vervelende, commerciële beltonen door zelf originele ringtones te componeren. Zo zijn er op de site melodietjes van onder anderen Spinvis, Michiel Braam, John Oswald of Acid Junkies te downloaden voor 90 eurocent en de kosten van het WAP-verkeer op de site.  Het idee voor de Ringtone Society ontstond uit onvrede met de bestaande belgeluiden.

Andriessen, directeur van Muzieklab Brabant : “Vaak worden bestaande nummers slecht nagespeeld of worden slechte sampletjes gebruikt. En dat terwijl de ringtone een genre op zich is. Het is een model voor een ultrakorte compositie. In de filmwereld heb je bijvoorbeeld ook de 1-minutenfilm. Je moet het dus niet zien als een aanval op de bestaande ringtones. Wij willen de warme bakker zijn van de ringtonewinkels.”  

Hoeveel downloads de Ringtone Society wekelijks verwacht, durven de initiatiefnemers niet te zeggen. Ze nemen het bloedserieus, maar wel met een kleine knipoog. Ze zeggen er zeker vier jaar mee door te gaan.

Per jaar wordt in Nederland twintig tot dertig miljoen euro uitgegeven aan ringtones. Vooral jongeren maken gebruik van de meer dan honderd Nederlandse sites waar de tonen worden aangeboden.

Ook op Bellen.com worden sinds begin januari 2005 ringtones aangeboden. Deze kunnen voor tachtig cent via SMS of via het bellen naar een 0909 nummer besteld worden.  Er kan gekozen worden uit  duizenden ringtones, maar ook uit logo's, SMS afbeeldingen, funcards, screensavers, wallpapers, true tones, animated pictures en java games.

Gepubliceerd: maandag 24 januari 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie