Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Smartphone meest gebruikt voor bellen en WhatsAppen

door Jeanet Woldring

Waar wordt de smartphone het meest voor gebruikt? Bellen komt nog steeds op de eerste plek  volgens Phone House. Deze plek moet wel gedeeld worden met WhatsApp. Het sms’en komt nog altijd op de tweede plek en social media neemt de derde plaats in. Dat blijkt uit onderzoek van de telecomretailer naar aanleiding van de uitrol van 4G. 

Interesse in 4G
Nu de uitrol van 4G door de grote telecombedrijven plaatsvindt, heeft Phone House onder ruim 1000 Nederlanders de balans opgemaakt. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden interesse heeft in 4G. De meerderheid heeft zelfs aangegeven niets aan hun smartphone te hebben zonder mobiel internet.

Mannen willen snelheid
Verder laat het onderzoek zien dat er interesse is aan snel internet. Op dit moment maakt men vooral gebruik van wifi om deze behoefte te vervullen. Vooral jongeren maken op deze manier dagelijks gebruik van mobiel internet en maken veel meer gebruik van wifi dan bijvoorbeeld ouderen.

In totaal schakelt bijna driekwart van de smartphonebezitters dagelijks wifi in om zo optimaal gebruik te kunnen maken van hun smartphone. Phone House concludeert hieruit dat de behoefte aan sneller internet hoog is. Vooral smartphonebezitters geven aan dat ‘de snelheid’ van internet beter kan. Mannen blijken daarbij echte ‘snelheidsduivels’: bijna één op de vijf geeft aan niet tevreden te zijn met de snelheid van mobiel internet en wil dat dit sneller wordt!

Vrouwen grootverbruikers data
Ondanks dat mannen aangeven sneller internet te willen, zijn vrouwen juist grootverbruikers wat betreft dataverbruik (724 MB versus 689 MB). Uit het onderzoek van Phone House blijkt dat deze data voornamelijk op gaat aan WhatsAppen. Vrouwen zijn een kwartier langer per dag actief met hun smartphone dan mannen (95 minuten versus 76 minuten). Volgens de onderzoekers hebben we het niet over bellen! 'Want hierin blinken de mannen juist uit: zij pakken sneller de telefoon om te bellen naar het thuisfront dan vrouwen.'

Waar wordt de smartphone het meest voor gebruikt?

Mannen Vrouwen
1. Bellen (70%) 1. WhatsAppen (73%)
2. WhatsAppen (63%) 2. Bellen (66%)
3. Sms'en (29%)  3. Social media(32%)


Toekomst van 4G
Meer dan één op de vier Nederlanders denkt dat 4G hun mobiele internetbehoefte erg gaat veranderen zodra dit in hun abonnement is opgenomen. Ook zal meer dan de helft van de Nederlanders  bij een nieuwe telefoon er rekening mee houden of deze 4G geschikt is. Voor alle vragen over 4G verwijst Phone House naar haar website. 

Bellen.com: Wat is 4G?

Gepubliceerd: maandag 25 november 2013
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie