Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

MWC: Wat zijn de smartphone trends voor 2019?

door Ruben Bronsink 1 reactie

Ook dit jaar hebben veel smartphonefabrikanten het Mobile World Congress in Barcelona weer aangegrepen om nieuwe smartphones te presenteren. Maar wat zijn nou eigenlijk de nieuwste trends in 2019? In dit artikel zetten we de opvallendste nieuwtjes voor je op een rij.

mwc-groot.jpg

Opvouwbare telefoons: Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X

galaxy-fold-0.PNGEr werd al lange tijd gepraat over de opvouwbare telefoon van Samsung en een aantal dagen voor het MWC heeft Samsung dan eindelijk de Galaxy Fold gepresenteerd. Het toestel zit tussen een smartphone en een tablet in. Als het toestel is opgevouwen, is de voorkant de telefoon waarmee je kunt bellen en internetten. Maar als je hem openvouwt, wordt de binnenkant het toestel. Hij is zo gemaakt dat apps dan automatisch binnenin verder gaan. Op het grote, uitgeklapte scherm kun je drie apps tegelijk open hebben staan. Klik op de afbeelding om het Youtube filmpje te bekijken.

Ondanks dat het vooraf vooral over Samsung ging, lijkt Huawei toch echt de show te stelen met de Mate X, de opvouwbare variant van de Chinese fabrikant. In tegenstelling tot de Galaxy Fold kiest Huawei voor één scherm dat naar buiten geklapt kan worden. Ingeklapt heeft het scherm aan de voorkant 6.6 inch en het scherm aan de achterkant 6.38 inch. Zodra het toestel is uitgeklapt zijn de schermen samen 8 inch, het formaat van een kleine tablet. Onze collega was er bij in Barcelona en maakte het korte filmpje over het demo model.

Zowel de Galaxy Fold en de Mate X zullen in de loop van dit jaar in Nederland verschijnen, maar zijn wel prijzig. Beide toestellen gaan meer dan 2000 euro kosten!

Inmiddels heeft het Chinese merk Oppo (stilletjes het op 4 na grootste smartphonemerk van de wereld) ook een foto van een opvouwbare telefoon gedeeld. Het gaat hier om een prototype en het bedrijf heeft dan ook nog niet laten weten wat de specificaties van het toestel zullen zijn. 

5G toestellen

Meerdere fabrikanten hebben toestellen ontwikkeld die 5G gaan ondersteunen. Het 5G-netwerk is de opvolger van het 4G-netwerk. 5G zal sneller zijn en biedt meer bandbreedte. Onder andere de eerdergenoemde Huawei Mate X is voorzien van 5G-ondersteuning. Daarnaast hebben ook Samsung, Oppo, Xiaomi en LG 5G-telefoons aangekondigd. Op dit moment is de aanschaf van zo'n telefoon niet direct noodzakelijk, want de uitrol van 5G in Nederland staat nog in de kinderschoenen. Volgens experts op het MWC kan het nog jaren duren voordat de belofte van 5G-technologie op mobiele netwerken wordt ingelost.

Camera’s blijven belangrijk

Net zoals voorgaannokia-9-pureview-cameras.jpgde jaren ligt er ook dit jaar weer een grote focus op de camera’s. De meeste vlaggenschepen zijn voorzien van minimaal drie camera’s en Nokia pakt uit met zelfs 5 camera’s bij de PureView 9, alle vijf met 12 MP van Zeiss.

Optische zoom is een camera feature die steeds meer wordt gebruikt door smartphonefabrikanten. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 twee keer optische zoom en zal Oppo dit jaar met smartphones komen die voorzien zijn van 10 keer optische zoom. 

Ontgrendeling

Veel fabrikanten volgen dit jaar het voorbeeld van OnePlus door de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen. De telefoon kan dan ontgrendeld worden door de vinger op het scherm te leggen. LG komt in de LG G8 ThinQ met een handpalmscanner. Het toestel kan ontgrendeld worden door de handpalm voor de selfiecamera te houden. Dit kan handig zijn als de telefoon bijvoorbeeld op tafel ligt, aangezien de vingerafdrukscanner zich aan de achterkant bevindt. 

Alle bovengenoemde toestellen staan op of zullen op Bellen.com verschijnen, zodra ze in Nederland te bestellen zijn.  

Ruben Bronsink

Online Productspecialist Telecom
Ruben Bronsink
Als productspecialist telecom van de Bencom Group kom je mijn naam tegen bij allerlei telecom gereleateerde artikelen.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jons Milton ()

De smartphone wereld is verzadigd. Kwalitatief sterk stuk verder, ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

Reageren

Navigatie