Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobile World Congress - Daar komen de nieuwe toestellen!

door Els Werkman 1 reactie

Elk jaar worden er tijdens het MWC nieuwe mobiele telefoons gepresenteerd. Soms krijgen we een kijkje in de toekomst, meestal krijg je te zien wat je binnenkort kunt kopen. We geven een beknopt overzicht van de hoogtepunten.

de-nieuwste-toestellen-op-het-mobile-world-congress-groot.png

Vlaggenschepen

Als je als toestelfabrikant wilt scoren dan breng je regelmatig een nieuwe topper uit. Dit is dan het toestel dat nog meer kan, er nog beter uitziet en dat bij voorkeur nieuwe ‘features’ heeft. Het MWC wordt vaak gebruikt om zo’n vlaggenschip te presenteren. Zo onthulde Samsung de Galaxy S9 en de S9+. Kwam Sony met de Xperia XZ2, Nokia met de 7+, Asus met de Zenfone 5Z en liet LG een glimpje zien van de G7. Zoals te doen gebruikelijk gingen er ook allerlei geruchten rond en werd er in ieder geval één bevestigd: Huawei komt binnenkort met de P20.

Samsung Galaxy S9 en S9+

LaSamsung Galaxy S9 in het paarsngverwacht en ook gekomen: de Samsung Galaxy S9 (en S9+). Nieuw? De Super Slow motion functie, de dubbele camera (S9+) voor goede scherptedieptefoto’s, een Dolby Atmos stereogeluid en je kunt zelf geanimeerde emoij's maken (en gebruiken). Minder groot verschil met de S8 dan gehoopt, en behoorlijk prijzig € 849 voor de S9 en € 949 voor de S9+

Ook nieuwe knallers: Sony XZ2, Asus Zenfone 5 en Nokia Sirocco en 7 Plus

De Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact moeten de nieuwe knallers worden voor Sony, sneller, mooier en beter dan de XZ's van vorig jaar. Asus hoopt te scoren me haar eigen versie van de iPhone X: de Zenfone 5. Nokia komt met een limited edition van het Nokia 8, de 8 Sirocco. Dit toestel heeft een glazen behuizing, een groter scherm, geen headsetingang maar wel meer gehbananennokia8110.PNGeugen dan de originele versie. De Nokia 7 Plus wordt het middensegment paradepaardje, veel geheugen en een groot scherm voor relatief weinig geld. Dit toestel draait op Android One zodat je altijd de nieuwste Android versie hebt. En als oeroud merk kan Nokia af en toe iets leuks doen met haar eigen geschiedenis, de 'bananentelefoon' wordt in een nieuwe versie uitgebracht. Het origineel kwam in 1996 op de markt, de bijnaam is gebaseerd op de lichte kromming van de telefoon. Enig gevoel voor humor kan de nieuwe eigenaar HMD van Nokia niet ontzegd worden, de 2018 versie wordt ook in bananengeel aangeboden.

Huawei

Huawei lanceert op 27 maart de verkoop van haar nieuwe vlaggenschip: de P20, we moeten nog even wachten dus. Huawei onthulde tijdens het MWC wel het RoadReader-project, gedemonstreerd met een Porsche Panamera omgebouwd tot een zelfsturende auto met Artificial Intelligence. De auto ziet zijn omgeving niet alleen, maar interpreteert de situatie, reageert erop en leert daarvan. Huawei wil mens en apparaat naadloos met elkaar verbinden, twee nieuwe producten onderschrijven dat streven: de Huawei MediaPad M5 en de eerste CPE met de wereldwijde 5G standaardnorm (Customer Premises Equipment, een apparaat dat thuis al jouw apparaten aan elkaar kan koppelen en bedienen).

Wiko

wikoview2.PNGHet Franse Wiko introduceert de View2-smartphoneserie, met de View2 en de View2 Pro. Beide met een 19:9 beeldscherm. Bijna de hele voorkant is scherm, bovenaan zit een ronde notch voor de camera (zie Trend beneden). Voor de fotografen onder ons, de View2 heeft aan de achterkant een 13 megapixel camera en de View2Pro zelfs een duale 16 megapixel camera met Sony IMX499-lens. Verder wordt Big Pixel gebruikt om de lichtinval te verbeteren, kun je met jouw eigen gezicht toegang krijgen via Face Unlock en hebben de View2 telefoons een NFC-chip. Dit wordt gekoppeld aan een prijs van onder de 300 euro.

Crosscall

Het Franse merk Crosscall specialiseert zich in robuuste telefoons. De nieuwe Action serie is daar een voorbeeld van. De ACTION-X3 is waterbestendig, stevig en heeft een lange batterijduur. Combineer de telefoon met de lichtgewicht headset X-PLAY (slechts 10 gram) en met de extra batterij X-Power (verdubbelt de toch al aanzienlijke batterijduur en wordt gekoppeld via een magneet) en je kunt urenlang van de gebaande paden.

Trend

Het lijkt wel mode, de inkeping in het scherm (ook wel notch of in lekentaal 'het zwarte blokje bovenin'). De Huawei P20 en de Asus Zenfone 5 ‘krijgen er één’, de iPhone X had hem al en als de geruchten kloppen geldt dit ook voor de LG G7. Wiko heeft als enige partij een halfronde variant bij de View2 telefoon. De camera en sensoren zitten in de notch, daardoor kan dit gedeelte niet als beeldscherm gebruikt worden. Het lijkt tegenstrijdig maar, het gebruiken van de inkeping is een manier om het schermoppervlak zo groot mogelijk te maken. Overigens, het gerucht gaat nu dat Apple weer gaat stoppen met de inkeping, zo houden ze de gemoederen mooi bezig. We zien het wel, volgend jaar weer een MWC!

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: arie ()

wil je ook eens commentaar geven op de toestellen van Xiaomi ?

Opmerking van de redactie op 13-03-2018
Tijdens het MWC heeft Xiaomi een vooraankondiging gedaan over het mogelijk introduceren van de Mi Mix 2S op de Europese markt. Als het toestel inderdaad verkocht wordt dan nemen we het op in onze vergelijkingen. Waar mogelijk zullen we ook commentaar geven op de producten van deze vrij nieuwe speler op de Europese markt. De toestellen die wel verkrijgbaar zijn staan hier: https://www.bellen.com/mobiele-telefoon/xiaomi
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie