Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jongeren geven veel geld uit aan mobieltje

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar geven hun geld voornamelijk uit aan hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit een onderzoek onder 650 jongeren van Desan Reserch Solutions in opdracht van BelCompany.

Van de ondervraagde jongeren zegt 58% het meeste geld uit te geven aan de mobiele telefoon. Gemiddeld  tussen de 15 en 16 euro per maand, 20 procent van het maandelijks budget. Het budget van de jongeren bedraagt 69 euro per maand, dit is inclusief kleedgeld en inkomsten uit een bijbaantje.

Uitgaven aan snacks en drinken staan na de cd's en dvd's op de derde plaats, gevolgd door uitgaan. Kleding volgt pas op de vijfde plaats. Jongeren zouden maandelijks het minst uitgeven aan zaken als computers, games en sigaretten.

Het onderzoeksbureau stelt ook vast dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen stoppen met roken en de kosten van de mobiele telefoon. De belkosten zijn voor een deel van de ondervraagden een belangrijke reden om minder te gaan roken of er zelfs definitief mee te stoppen. Zo kan mobiel bellen nog een onverwacht positief bijeffect opleveren!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie