Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoop bellen? Verlaag je mobiele telefoonkosten

Geactualiseerd: 17-02-2021

Veel consumenten betalen de hoofdprijs voor hun mobiele telefoon en het gebruik hiervan. Loopt je huidige abonnement bijna af, ga je op zoek naar een nieuw abonnement en wil je goedkoop bellen? Lees dan eerst onderstaande punten en neem deze mee in het maken van de jouw keus. Je zult niet de eerste Bellen.com bezoeker zijn die versteld staan van hoeveel je eigenlijk kunt besparen op je mobiele telefoonkosten.

kosten-verlagen.jpg

Neem altijd een iets grotere bundel

Bellen buiten de bundel kost met een abonnement al snel 3,5 keer zoveel als binnen de bundel. Nu je toestel niet langer bij de maandprijs inbegrepen is, maar duidelijk apart op de rekening moet staan, zijn de verschillen tussen sim only en abonnement inclusief toestel kleiner geworden (dit kon zelfs 14 keer zoveel zijn). De vergelijkingspagina's laten deze prijsverschillen zien.

Let niet teveel op de abonnementsnaam

Staar je niet blind op de namen van abonnementen (zoals Bel je suf 150, Onbeperkt Altijd, Volopbellen 200 etc.). Als er per volledige minuut afgerekend wordt, dan worden er gemiddeld 30% meer minuten in rekening gebracht, dan dat er daadwerkelijk gebeld wordt. Want bel je 1 minuut en twee seconden, dan betaal je twee minuten. Dus, bel je 150 minuten per maand, dan heb je eigenlijk een bundel nodig van 195 minuten. Onze Vergelijker, waarmee je de tarieven van abonnementen, prepaid en sim only kunt vergelijken, laat deze verschillen duidelijk zien en houdt hier ook rekening mee. Je hoeft dus niet zelf uit te rekenen hoeveel minuten je eigenlijk nodig hebt.

Vaak goedkoper bellen met sim only

Goedkoper bellen kan met een sim only abonnement. Dit kan 30% in de totale kosten schelen. Sowieso bespaar je op de aanschaf van een toestel en de sim only abonnementen zijn over het algemeen goedkoper dan de varianten met een toestel. Er zijn ook sim only aanbieders die toestellen verkopen, dan betaal je of het toestel in een keer, of net zoals bij een 'normaal abonnement' een vast bedrag per maand voor het toestel. 

In onze vergelijking is goed te zien dat bij een gemiddeld profiel, 275 minuten, 0 sms'jes en 5000 MB internet, sim only er het voordeligst uitkomt. Op de sim only markt is de concurrentie heftig, daar profiteer jij van omdat er gestunt wordt met de prijzen voor de abonnementen.

Mobiel op afbetaling of los

Goedkoop bellenKoop je een nieuwe telefoon samen met een nieuw abonnementen, dan zie je meteen wat je elke maand betaalt voor het toestel. Meestal kun je kiezen voor een bepaald bedrag (al dan niet met een eenmalige bijdrage). De toestelbijdrage is gebonden aan een duidelijke termijn en stopt automatisch. De prijs voor het toestel is bijna altijd hetzelfde, of je nu kiest voor afbetaling of voor het meteen betalen. Als die prijs wel afwijkt tonen we dat in onze vergelijker. 

Op Bellen.com zien we dat prijsbewuste mensen steeds vaker kiezen voor een 1-jarig contract met iets bijbetalen voor het toestel, om na 1 jaar direct te switchen naar sim only. Je zou ook een mobiele telefoon zonder abonnement aan kunnen schaffen, zie de vergelijking met losse telefoons.

Kies voor een MVNO of dochterbedrijf

Goedkoop bellen kan ook als je voor een MVNO als mobiele provider kiest. MVNO staat voor Mobile Virtual Network Operator. Deze mobiele providers zonder netwerk zijn vaak goedkoper dan de 'grote drie', KPN, Vodafone en T-Mobile. T-Mobile dochter Tele2 heeft haar eigen 4G-netwerk en 'lokt' nieuwe klanten met goedkope 4G toestel/abonnementen deals. Op Bellen.com vergelijken wij onafhankelijk alle abonnementen van de mobiele providers met elkaar, waardoor er keuze is uit wel 250 pakketten! Deze zijn bijvoorbeeld te combineren met sms- en internetbundels, hierdoor kun je altijd een pakket op maat vinden. De dochterbedrijven bieden diensten tegen scherpere prijzen aan. Sommige van deze merken lijken kleine spelers, maar maken wel degelijk onderdeel uit van de grote partijen en zijn daarmee dus goede alternatieven.

Overzicht dochterbedrijven en MVNO's

Dochterbedrijven KPN

  • Simyo
  • Ortel (prepaid aanbieder, er worden geen startpakketten meer verkocht)

Dochterbedrijf Vodafone

Dochterbedrijf T-Mobile

Mobile virtual network operators (MVNO's)

MVNO's zijn zelfstandig operende merken die geen dochter zijn van de netwerkaanbieders. Deze partijen kopen mobiele diensten in bij de netwerkaanbieders, denk aan bijvoorbeeld Budget Mobiel, LebaraYoufone en Aldi TALK, in de pakketdetails wordt het netwerk getoond.

In de Vergelijker kun je aan de linkerkant, bij de filters, aangeven welk netwerk je wilt gebruiken.


Geactualiseerd: woensdag 17 februari 2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie