Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Hoe kan ik anoniem bellen?

Stel, je wilt anoniem bellen omdat je iemand wilt verrassen, of juist om privacyredenen. Hoe doe je dat? Wij vertellen je hoe je altijd of eenmalig anoniem kunt bellen en hoe je dat bij verschillende telefoonmerken instelt.

Ga snel naar:

Hoe kan ik anoniem bellen?

Anoniem bellen

Anoniem bellen is bellen zonder nummerherkenning. Iemand ziet je nummer niet als je anoniem belt. Standaard staat nummerherkenning aan op je smartphone. Dit betekent dat wanneer je iemand belt, de ontvanger van het gesprek jouw telefoonnummer in beeld ziet. Staat jouw nummer al in de contactenlijst, dan ziet de ontvanger de opgeslagen naam. Het is mogelijk om als beller nummerherkenning uit te zetten. De ontvanger ziet dan geen naam of telefoonnummer maar iets als 'Privé' of 'Anoniem'.

Wil je standaard anoniem bellen? Hiervoor moet je wat instellingen aanpassen.

Nummerherkenning uitzetten op een iPhone

Wil je altijd anoniem bellen vanaf je iPhone? Volg deze stappen om het in te stellen:

  • Open Instellingen en ga dan naar Telefoon.
  • Selecteer Nummerherkenning.
  • Tik op de schuifknop. Deze beweegt nu naar links en kleurt niet meer groen.

Nummerherkenning uitzetten op een Android-telefoon

Heb je een Samsung of een andere Android-smartphone? Volg deze instructies om anoniem te bellen:

  • Open de Telefoon-app.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven en kies Instellingen.
  • Ga naar Aanvullende services.
  • Selecteer Uw beller-id weergeven en kies daarna voor Nooit.

Eenmalig anoniem bellen

Je kunt ook eenmalig een bepaald nummer anoniem bellen. Dan hoef je de instellingen van je telefoon niet te veranderen. Het is heel eenvoudig. Typ het nummer dat je anoniem wilt bellen in, maar zet er #31# voor. 

Wil je dit nummer altijd anoniem bellen? Ga dan naar contacten en voeg #31# toe aan het begin van het nummer. Wil je een buitenlands nummer anoniem bellen? Voeg dan in plaats van #31# de landcode van het desbetreffende land tussen hekjes toe als je het nummer telefoonnummer intoetst. Voor Duitsland #49# en België #32#, bijvoorbeeld. 

Voor- en nadelen anoniem bellen

Als je je nummer liever niet deelt, kan het fijn zijn om anoniem te bellen. Het nadeel van geheim bellen is echter dat veel mensen anonieme telefoontjes in principe niet opnemen. Ook kan degene die je probeert te bereiken niet terugbellen als hij de oproep mist. De ontvanger weet immers niet wie gebeld heeft, omdat hij geen nummer of naam heeft als hij gebeld wordt door een anoniem nummer.

Wat kun je doen als je zelf gebeld wordt door een anonieme beller of een onbekend nummer? Dat lees je hier.


Geactualiseerd: vrijdag 5 januari 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.