Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Een telefoonnummer opzoeken of nagaan wie gebeld heeft

Word je gebeld door een onbekend nummer en wil je wie de onbekende beller is? Of word je gebeld door een anonieme beller en wil je het telefoonnummer achterhalen? Er zijn een aantal manieren om na te gaan wie je gebeld heeft. 

Ga snel naar:

Een telefoon nummer opzoeken of nagaan wie gebeld heeft

Het verschilt nogal of je wel of niet het nummer hebt van degene die je gebeld heeft. Maar ook als je anoniem gebeld werd, kun je achterhalen wie je gebeld heeft.  

1. Je hebt het nummer van de beller

Als je het nummer weet van degene die je gebeld heeft, kun je vrij eenvoudig opzoeken wie het was. Het nummer kun je vinden in het toestelgeheugen, bij ingekomen gesprekken.

Voeg het nummer toe aan Whatsapp

Voeg het nummer toe aan je contacten en zoek diegene op via Whatsapp. Dan zie je de naam van de persoon en vaak ook een foto. Soms krijg je de naam en/of foto niet te zien. Dat komt door de instellingen van die persoon. Dan moet je de identiteit van de beller op een andere manier proberen te achterhalen.

Google het telefoonnummer 

Je kunt het telefoonnummer ook googlen om een naam te vinden. Dit werkt het beste bij zakelijke nummers, maar ook bij spamnummers.

Raadpleeg een online database

Nog steeds niks gevonden? Je kunt het nummer opzoeken via een database of online telefoongids, zoals telefoonnummerzoeken.net of detelefoongids.nl. Daarnaast heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een Excel-bestand met daarin een lijst telefoonnummers van bedrijven. Die kun je hier downloaden.    

Typ het telefoonnummer in bij Facebook

Een laatste optie is Facebook. Veel mensen maken een Facebook-account aan met hun telefoonnummer. Je kunt hun profiel vinden, mits ze hebben ingesteld dat ze te vinden zijn via hun telefoonnummer.

2. Je hebt het nummer van de anonieme beller niet

Wil je het nummer van een anonieme beller achterhalen? Dat is wat meer werk.

Neem contact op met de klantenservice van je provider

Helaas kun je een anoniem nummer niet zelf achterhalen. Je provider kan dit wel voor je doen. Dit kan alleen als je echt lastig gevallen wordt, bijvoorbeeld als je heel vaak gebeld wordt of de beller je bedreigt. Daarvoor moet je bijhouden op welke tijdstippen je gebeld wordt door het anonieme nummer en mogelijk een paar keer opnemen (en meteen weer ophangen). Vervolgens neemt je provider contact op met de provider van de anonieme beller. Zij vragen de beller dan om jou niet langer te bellen. 

Doe aangifte

Helpt dit niet? Als je ernstig gestalkt wordt, kun je aangifte doen. Kijk voor meer informatie op de website van de politie en bel in noodsituaties 0900 8844. 

Nummer ongewenste beller blokkeren?

Heb je last van een beller die je blijft bellen? Zo kun je een nummer blokkeren.

Wil je zelf anoniem bellen? Lees hier hoe je anoniem kunt bellen op je iPhone, Samsung of andere Android telefoon.

3. Je wordt gebeld door een onbekend buitenlands nummer

Word je gebeld door een onbekend buitenlands telefoonnummer? Neem dan niet op en bel ook niet terug. Mogelijk zijn het oplichters. Als je opneemt, hoor je vaak niets en wordt de verbinding verbroken. Wanneer je terugbelt wordt er vaak zogenaamd niet opgenomen, maar speelt er in werkelijkheid een bandje met een kiestoon. Dit zijn vaak dure servicenummers. Is het onbekende nummer een onbekend 06-nummer? Dan kun je overwegen om terug te bellen. 


Geactualiseerd: vrijdag 5 januari 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.