Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

5 makkelijke manieren om je eigen nummer op te vragen

Je eigen telefoonnummer even vergeten? Geen zorgen want je eigen nummer achterhalen is heel makkelijk. Check daarom onze 5 manieren om je telefoonnummer op te vragen. 

eigen-nummer-opvragen.png

1. USSD-Code invoeren in de bel-functie (gratis) 

Er zijn codes, zogenaamde USSD-codes, die je in je telefoon-app kan invoeren waardoor het nummer op je scherm verschijnt.  

Voer *149# OF *#61# in de bel-functie van je telefoon.  

Heb je Vodafone? Voer dan de code *#100# in je belfunctie. 

De eerste code vraagt aan de provider wat je nummer is. De tweede code vraagt de voicemailstatus op en zal daarbij ook je telefoonnummer tonen.  

Leuk weetje: bij de code *149# krijg je de internationale variant van je nummer te zien, en bij de code *#61# laat je telefoon alleen de laatste acht nummers zien.  

2. Bel een vriend (niet gratis) 

Tenzij je nummerherkenning hebt uitgeschakeld is dit één van de makkelijkste manieren:  bel iemand en vraag diegene het nummer even aan je voor te lezen.  

Let wel op dat dit bij sommige providers toch een hele minuut bellen in rekening gebracht kan worden als er wordt opgenomen, zelfs als het gesprek maar een paar seconden duurt. Wordt er niet opgenomen, dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht. 

3. Klantenservice (niet altijd gratis) 

De klantenservice is bijna altijd te bereiken op 1200 met een mobiele telefoon. Bel dit nummer met de simkaart waar je het nummer van wilt weten en de klantenservice kan jou op dat moment je nummer vertellen.  

4. Check de documenten van je provider (gratis) 

Werken bovenstaande methodes niet, of is je simkaart niet geschikt voor je huidige telefoon? Op de documentatie die je krijgt bij een simkaart staat meestal ook het nummer vermeld! Dit staat meestal op het papiertje waar de simkaart was opgeplakt, of het pasje waar de simkaart uitgedrukt is. En als je een eigen omgeving hebt op de website van jouw aanbieder kun je het nummer ook terugvinden, bijvoorbeeld op de facturen of in de weergave van het verbruik. Dit kan uiteraard alleen als je niet hoeft in te loggen met het mobiele nummer. 

5. Gebruik WhatsApp of contacten (gratis) 

Ga in WhatsApp naar de instellingen, klik op jouw naam en je kunt zien aan welk mobiele nummer het account gekoppeld is. 

Heb je een iPhone? Dan kun je jouw nummer zien door in de contactenlijst helemaal naar boven te scrollen. Het nummer verschijnt dan.  Dit werkt niet bij Android telefoons, daar kun je het nummer (als je het achterhaald hebt) wel opslaan in de contacten, onder 'Ik'.  

Geactualiseerd: 09-05-2018

Navigatie