Je eigen nummer opvragen

Geactualiseerd: 13-12-2017

eigen-nr-opvragen.jpg

Als iemand je om je telefoonnummer vraagt, is het handig als je dat snel bij de hand hebt. Sommige mensen slaan hun nummer op onder een gewoon contact, slim als je je nummer weet. Weet je je eigen nummer niet? Probeer dan onderstaande opties eens!

Bellen

Tenzij je nummerherkenning hebt uitgeschakeld is dit de makkelijkste manier, bel iemand en vraag diegene het nummer even aan je voor te lezen. Let wel op dat dit bij sommige providers toch een hele minuut bellen in rekening gebracht kan worden als er wordt opgenomen, zelfs als het gesprek maar een paar seconden duurt. Wordt er niet opgenomen, dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht.

USSD-Code

ussd-codes-for-android[1].jpgEr zijn codes, zogenaamde USSD-codes, die je in je telefoon-app kan invoeren waardoor het nummer op je scherm verschijnt. Probeer *149# eens. Het kan zijn dat dit niet werkt, probeer dan *#61#. De eerste code vraagt aan de provider wat je nummer is, de tweede code vraagt de voicemailstatus op en zal daarbij ook je telefoonnummer tonen. Dit werkt sowieso niet bij Vodafone. Bij *149# is het de internationale variant van je nummer, de 31 die er voor staat kun je vervangen voor een nul. Bij *#61# neem je alleen de laatste acht nummers en zet je er 06 voor. Als deze het beide niet doen kun je nog *#100# proberen, deze werkt sowieso wel bij Vodafone.

Klantenservice

De klantenservice is bijna altijd te bereiken op 1200 met een mobiele telefoon. Bel dit nummer met de simkaart waar je het nummer van wilt weten en de klantenservice kan jou op dat moment je nummer vertellen.

Documenten

Werken bovenstaande methodes niet, of is je simkaart niet geschikt voor je huidige telefoon? Op de documentatie die je krijgt bij een simkaart staat meestal ook het nummer vermeld! Dit staat meestal op het papiertje waar de simkaart was opgeplakt, of het pasje waar de simkaart uitgedrukt is. En als je een eigen omgeving hebt op de website van jouw aanbieder kun je het nummer ook terugvinden, bijvoorbeeld op de facturen of in de weergave van het verbruik. Dit kan uiteraard alleen als je niet hoeft in te loggen met het mobiele nummer.