Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Je eigen telefoonnummer achterhalen: 5 manieren

Heb je een nieuw nummer en weet je het nog niet uit je hoofd? Met deze 5 manieren kun je jouw eigen telefoonnummer achterhalen.

Ga snel naar:

wat-is-mijn-telefoonnummer-kopie-1.png

1. Via Whatsapp

 1. Open Whatsapp.
 2. Klik op het menu rechts bovenin (of rechtsonderin) en kies instellingen.
 3. Klik op je eigen naam / beschrijving.
 4. Het nummer dat je voor Whatsapp gebruikt, verschijnt onderin het scherm.

* Heb je een iPhone? Dan kun je jouw nummer zien door in de contactenlijst helemaal naar boven te scrollen. Het nummer verschijnt dan boven in beeld. Dit werkt niet bij Android telefoons, daar kun je het nummer (als je het achterhaald hebt) wel opslaan in de contacten, onder 'Ik'.  

2. Gebruik een USSD-codewhatsapp-image-2019-08-14-at-15-05-58-0.jpeg

 1. Ga naar de belfunctie van je telefoon.
 2. Toets de USSD-code *#61# in druk op bellen
 3. De USSD-code wordt uitgevoerd en er verschijnt een code in je beeldscherm.
  ​​​​​(USSD staat voor: Unstructured Supplementary Service Data).
 4. De laatste 10 cijfers van deze code vormen je eigen nummer.
 5. Schakel de doorschakelfunctie uit door ##61# te bellen.

* Heb je Vodafone? Voer dan *#100# in en bel deze.

3. Bel een vriend (niet gratis) 

Tenzij je nummerherkenning hebt uitgeschakeld is dit één van de makkelijkste manieren: bel iemand en vraag diegene het nummer even aan je voor te lezen.  

* Let op: sommige providers brengen een hele minuut bellen in rekening als er wordt opgenomen, zelfs als het gesprek maar een paar seconden duurt. 

4. Klantenservice (niet altijd gratis) 

Je kunt je nummer opvragen bij de klantenservice. De klantenservice is bijna altijd te bereiken op 1200 met een mobiele telefoon. Bel dit nummer met de simkaart waar je het nummer van wilt weten en de klantenservice kan jou op dat moment je nummer vertellen. Dit kost je vaak wel minuten of prepaidtegoed.   

5. Check de documenten van je provider (gratis) 

Werken bovenstaande methodes niet, of is je simkaart niet geschikt voor je huidige telefoon? Op de documentatie die je krijgt bij een simkaart kun je ook je mobiele telefoonnummer opzoeken. Dit staat meestal op het papiertje waar de simkaart was opgeplakt, of het pasje waar de simkaart uitgedrukt is. En als je een eigen omgeving hebt op de website van jouw aanbieder kun je het nummer ook terugvinden, bijvoorbeeld op de facturen of in de weergave van het verbruik. Dit kan uiteraard alleen als je niet hoeft in te loggen met het mobiele nummer. 


Geactualiseerd: dinsdag 25 juli 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.