Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Waarschuwing bij hoge telefoonrekening

Aan onverwachte torenhoge telefoonrekeningen moet een einde komen. Consumenten moeten daarom de mogelijkheid krijgen om een maximumbedrag op te geven voor hun telefoonrekening. Deze reactie gaf  minister Brinkhorst op gestelde kamervragen.

Vooral internet zorgt voor oplopende telefoonrekeningen., omdat gebruikers vaak niet door hebben dat ze moeten betalen voor het bezoeken van bepaalde sites. Pas als ze de telefoonrekening krijgen, beseffen ze dat ze ongemerkt via internet zijn omgeleid. Dit is vaak naar een duur 090X- telefoonnummer. Dit omleiden gebeurt door middel van een zogenaamde ‘dialer’. Een dialer activeert ongemerkt een andere telefoonverbinding. 
 
Bij telecomwaakhond Opta zijn hierover in 2004 meer dan 1000 klachten binnengekomen. De opgelopen schade zou ongeveer 150.000 euro bedragen. Ook KPN krijgt veel klachten over hoge telefoonrekeningen. Daarbij gaat het vooral over bellen van en naar het buitenland.

Brinkhorst wil dat telecombedrijven hun klanten tijdig waarschuwen als hun telefoonrekening de pan uit rijst. Ook vindt hij dat de bedrijven telefoonnummers moeten blokkeren, wanneer ze denken dat er sprake is van misbruik.

bron: www.minez.nl

Gepubliceerd: woensdag 6 april 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie