Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vanaf 2012 betalen met mobiel

door Jeanet Woldring

Betalen met uw mobiele telefoon, binnenkort kan het. Vanaf 2012 kunnen klanten in winkels afrekenen met hun mobiele telefoon. De grootste banken en telecombedrijven gaan samenwerken om deze nieuwe manier van betalen te introduceren.

ABN Amro, ING, Rabobank, KPN, T-Mobile en Vodafone hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk mobiel betalen aan de kassa mogelijk te maken in Nederland. Het is voor het eerst dat de grootste banken en mobiele operators in een Europees land op deze wijze de handen ineen slaan rondom mobiel betalen. De zes bedrijven willen een joint venture oprichten om gebruiksvriendelijk en vooral veilig mobiel betalingsverkeer in Nederland mogelijk te maken.

De verwachting is dat het vanaf 2012 mogelijk is om op eenvoudige en veilige manier met een mobiele telefoon in winkels te betalen. De klant houdt zijn mobiele toestel tegen de betaalautomaat van de winkelier en binnen enkele seconden vindt de betaling plaats. Een bankpasje is niet meer nodig.

De bedrijven benadrukken dat de betaalapplicatie zich bevindt op een beveiligd deel van de Simkaart. Er wordt geen betaalinformatie over het mobiele netwerk verstuurd. Ook andere toepassingen als toegangsbewijzen, coupons en klantkaarten zullen worden gerealiseerd in het nog te ontwikkelen systeem.

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie