Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Prijzenoorlog T-Mobile: onbeperkt mobiel internet voor 35 euro

door Jeanet Woldring 8 reacties

T-Mobile opent 16 januari de aanval op KPN, Vodafone en Tele2 met onbeperkt mobiel internet voor een extreem laag tarief van 35 euro per maand. Hiermee wil de provider de telecommarkt opnieuw opschudden.

Unlimited_35euro.jpg

Prijzenoorlog

Met Go Unlimited EU heeft T-Mobile naar eigen zeggen het enige echte tweejarige abonnement voor onbeperkt mobiel internet, voor een vast bedrag van 35 euro per maand. De provider belooft hiermee de hoogste datasnelheid van T-Mobile via 4G in Nederland, onbeperkt bellen en sms'en in de EU en zestig dagen onbeperkt dataverbruik in de EU. 

Go Unlimited EU maakt deel uit van een compleet nieuw productaanbod en is vanaf 16 januari beschikbaar voor zowel consumenten als bedrijven tot twintig aansluitingen. Hiermee wil T-Mobile breken met bestaande conventies in de telecomwereld. De provider denkt dat dit het begin is van een prijzenoorlog. 

Oneindig Online

Why-limit-skypen.jpgAfgelopen zomer werd de nieuwe koers ingezet met Oneindig Online, een bundel waarvoor je 90 euro moest neertellen om onbeperkt mobiel te kunnen internetten. Toen golden beperkende voorwaarden, die op 17 oktober werden geschrapt, omdat het product volgens ACM eerst niet aan de wet voldeed. Tegelijkertijd werd de prijs verlaagd naar 70 euro per maand. En nu wordt de maandprijs dus gehalveerd! 

Hiermee is T-Mobile de goedkoopste aanbieder voor onbeperkt supersnel mobiel internet via 4G. Zelfs nog voordeliger dan prijsvechter Robin Mobile, tot dusver de enige met 'echt' onbeperkt mobiel internet. Voor 39,95 euro per maand krijg je daar een maandabonnement met een datasnelheid van 15 Mbps via het 4G netwerk van KPN. Betaal je een tientje meer dan gaat je snelheid naar 25 Mbps. Je zit bij Robin Mobile niet vast aan een 2-jarig contract, je kunt elke maand af van het abonnement. Wel zitten er beperkingen aan dit zogeheten onbeperkt internet. Zo valt je snelheid na 20 GB per maand automatisch terug naar 400 Kbps. Wil je je snelheid behouden, dan betaal je 4,95 euro per week voor maximaal 1,5 GB data.

Korte metten met datalimieten en prijzen

Ad interim directeur Martin Knauer stelt dat mobiel internet een onlosmakelijk onderdeel van ons leven is geworden. "En hoewel de landelijke beschikbaarheid van snel internet ons nu de mogelijkheid biedt het overal en altijd te gebruiken, voelen mensen zich nog altijd beperkt. En dat is storend. Vandaag maakt T-Mobile een grote sprong voorwaarts. We nemen Nederland mee naar een nieuw mobiel tijdperk en maken korte metten met datalimieten en prijzen. Go Unlimited EU is beschikbaar op het best geteste netwerk van Nederland en biedt de ultieme mobiele internetervaring in Nederland.”

Concurrent van wifi

Martin Knauer vervolgt: “Waarom zou je jezelf beperken tot wifi wanneer je bijv. Game of Thrones, voetbal, schaatsen, The Voice, Grey's Anatomy of Suits onbeperkt op je smartphone of tablet kunt kijken? Waarom jezelf beperken als je altijd en overal onbeperkt muziek kunt streamen of je favoriete livestreams kunt bekijken voor slechts 35 euro per maand?" Hij geeft aan dat Wifi er een geduchte concurrent bij krijgt. 

Unlimited_Up_Next_16-1-2017.jpg

Compleet nieuw productaanbod

T-Mobile Go biedt de keuze uit vijf abonnementen:
    •    T-Mobile Go Unlimited EU: Onbeperkt data, bellen en sms'en in Nederland, onbeperkt bellen en sms'en + 60 dagen onbeperkt internet in de EU. Daarna 10 GB per maand in de EU. En tot 300 verschillende telefoonnummers te bellen per maand van Nederland naar de EU.
    •   T-Mobile Go Unlimited EU + USA: Onbeperkt data, bellen en sms'en in Nederland, onbeperkt bellen en sms'en + 60 dagen onbeperkt internet in de EU én op het netwerk van T-Mobile USA. Daarna 10 GB per maand in de EU en op het netwerk van T-Mobile USA.
    •   T-Mobile Go met 1GB p/mnd (Basic), 5 GB p/mnd (Next) en 10 GB (Up) p/mnd: Onbeperkt bellen in Nederland, en tot 120 minuten bellen in de EU.
    o    Go 'Up' biedt daarnaast kosteloos als extra optie Datavrije Muziek: muziek streamen zonder data uit je abonnement te verbruiken
    o    Go 'Up' klanten die het einde van hun maandelijkse databundel bereiken, kunnen op een lagere download-snelheid mobiel blijven internetten.  

Vergelijking met concurrende "onbeperkt" 4G-bundels

Bellen.com heeft de verschillende "onbeperkt" bundels onder de loep genomen:

Vergelijking Bellen.com - (semi) onbeperkte mobiele databundels.jpg
Klik op afbeelding voor vergroting

Zakelijke klanten

Voor de zakelijke markt is T-Mobile Go Unlimited EU beschikbaar tot twintig simkaarten. Marieke Snoep, Directeur Zakelijke Markt: “Voor onze zakelijke klanten is dit een grote stap voorwaarts. Go Unlimited EU biedt de ultieme vrijheid om te werken en in contact te blijven hun klanten en bedrijf - waar zij ook zijn en zonder enige beperking. Bovendien wordt hiermee het pijnpunt van klanten weggenomen dat ze gebruik moeten maken van onbeveiligde openbare wifi-netwerken.  Go Unlimited EU biedt tegen een vast tarief van 35 euro volledige voorspelbaarheid wat betreft de kosten in Nederland en de EU. Voor bedrijven die zakendoen met de VS is er Go Unlimited EU + USA voor een vast maandbedrag van 50 euro per abonnement.”  

Fair use gebruik

Om alle klanten een naadloze, mobiele internetervaring te kunnen bieden en een goed functionerend netwerk te garanderen, starten klanten met Go Unlimited EU en Go Unlimited EU + USA, iedere dag met 5 GB data. Daarna kunnen ze ongelimiteerd 1 GB-aanvullers activeren. Deze GB-aanvullers zijn gratis en ook geldig in de EU.

Benieuwd naar onbeperkt internet in 2010? Lees 'De beperkingen van onbeperkt internet'

Gepubliceerd: maandag 9 januari 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (8)

Geplaatst door: Adrie Winters ()

Johannes Boon, Ja , want Nederland is een EU land.

Geplaatst door: Adrie Winters ()

Stephan Verrrips, het is 35 euro, want na verlenging wordt het vermoedelijk nog goedkoper, alle aanbieders werken zo, en iedere klant verlengt na 2 jaar.

Geplaatst door: Stephan Verrrips ()

Jammer dat de 35 euro als prijs wordt aangeprezen. Het blijkt namelijk dat het NIET 35 euro kost, maar 50 euro. Echter de eerste 2 jaar is 35 euro ! Zo wordt het niet echt weergegeven en de indruk gewekt dat het altijd 35 euro is !

Geplaatst door: Johannes Boon ()

Onbeperkt bellen naar eu landen is dat ook onbeperkt bellen vanuit eu landen naar nederland?

Geplaatst door: Milles ()

Wat zijn de kosten wanneer je wordt gebeld in het buitenland?

Geplaatst door: Sailman ()

Ik ben benieuwd hoe het met de huidige (zakelijke)klanten ervoor staat kan er niet veel over terug vinden?

Opmerking van de redactie op 13-01-2017
Ook zakelijke klanten kunnen vanaf 16 januari overstappen naar Unlimited (tot 20 aansluitingen). Hier gelden dezelfde voorwaarden voor als voor particulieren: einddatum van abo verandert niet en met een betalingsachterstand kun je niet overstappen.
Geplaatst door: Onnosr ()

Hoe zit het met het ip adres ?
Is er uitzicht op statische ip adressen bij 4g mifi ?
een must voor zakelijk gebruik.
En hoe zit het met Zwitserland (niet in de EU maar wel trendvolger)

Opmerking van de redactie op 12-01-2017
Wat betreft het ip adres dat weten wij niet. Zwitserland zit in tegenstelling tot de huidige abonnementen niet in de EU zone bij dit nieuwe abonnement.
Geplaatst door: Wpa ()

Jammer, ben net opnieuw contract bij telfort aan gegaan, weet niet of ik daar nu nog vanaf kan komen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie