Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Afronden belminuten mag toch wel...

door Jeanet Woldring

Het mag toch wel: gesprekken binnen Nederland afronden naar hele minuten. Eurocommissaris Neelie Kroes laat in een persbericht weten dat haar uitspraken in het tv-programma Kassa op een misverstand berusten. 

Roaming
Tijdens het programma zei Kroes dat het afronden van belminuten verboden is en dat de Europese wetgeving boven de Nederlandse staat. Zij doelde echter op roaming en niet op nationale gesprekken. 

Volgens de Europese wetgeving moeten telecomproviders bij grensoverschrijdend belverkeer per seconde afrekenen na de eerste 30 seconden, dat wil zeggen wanneer men belt vanuit de EU. En vanaf de eerste seconde voor gesprekken die men in die landen ontvangt. Zie onze speciale website Vakantiebellen.com voor meer informatie over bellen in en vanuit het buitenland.

Afrekenen per minuut of per seconde
Er bestaat volgens de Europese Commissie geen aanleiding om aan te nemen dat de Nederlandse wetgeving in strijd is met de Europese*. Er bestaan namelijk geen Europese telecomregels over het afrekenen per minuut of per seconde. 

* Ministerie EZ: Afrekenen per minuut kan niet worden verboden

Gepubliceerd: dinsdag 9 november 2010
Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie