Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afrekentrucs mobiel bellen

door Jeanet Woldring

Providers gebruiken ingewikkelde tarieven en slimme trucs om zoveel mogelijk aan u te verdienen. De wijze waarop operators hun prijsbeleid voeren, doet onze columnist Erwin Boogert sterk denken aan het besnoeien van munten uit de Middeleeuwen. Bellen.com zet de meest voorkomende trucs op een rij.

Toepassen van een starttarief
Starttarief wordt afgerekend zodra verbinding tot stand komt, bovenop tarief per minuut
Het fenomeen starttarief werd in de beginjaren van de mobiele telefonie algemeen toegepast, maar wordt de laatste tijd steeds meer vervangen door afrekening per minuut, hetgeen de provider beduidend meer oplevert!  Bij mobiele abonnementen vindt u alleen nog een starttarief bij Rabo Mobiel Bundelvrij Plus en bij Flexibel Tarief, een oud abonnement van KPN. Bij prepaid daarentegen zien we nog wel starttarieven, zoals bij Simyo en Tele2. Bij enkele prepaidvormen geldt zowel een starttarief als afrekening per minuut.

Altijd een minimumduur afrekenen (1e minuut volledig)
Meestal de eerste minuut, terwijl de gemiddelde oproep korter is 
Na de eerste minuut vindt dan afrekening per seconde plaats. Of u goedkoper uit bent indien uw provider de '1e minuut volledig' berekent in plaats van een starttarief, is afhankelijk van de hoogte van de tarieven. Dankzij snelle, ingewikkelde berekeningen van de Belwijzer ziet u in een paar muisklikken wat voor u voordeliger is.

Per minuut afrekenen 
Per minuut afrekenen in plaats van per seconde
Om meer inkomsten te genereren, zijn KPN, Hi en Telfort er toe overgegaan om per minuut af te rekenen in plaats van per werkelijk gebelde seconde. Sinds maart van dit jaar worden gesprekken van KPN Flexibel Sim Only  per hele minuut afgerekend, ook na de eerste minuut. Dus 1 minuut en 1 seconde bellen betekent 2 minuten betalen. Dit scheelt al gauw zo'n 20 tot 30% op de telefoonrekening. In juli ging KPN er ook toe over deze afrekeningsmethode toe te passen op de Flexibel abonnementen. Heeft u tegoed over, dan wordt eerst uw nieuwe tegoed verbruikt daarna het oude. Het oude tegoed wordt tegen het hogere buitenbundeltarief verbruikt. Ook Hi en Telfort gingen mee (lees: werden fors duurder). Vodafone en T-Mobile doen dit (vooralsnog?) alleen bij hun voordelige sim only's (Vodafone Scherp en T-Mobile Voordeelsim). 

Niet opgemaakte belminuten laten vervallen
Of beperkt houdbaar maken, soms samen met het eerst afrekenen van nieuwe bundel
KPN verkortte het bundeltegoed van abonnementen van 2 naar 1 maand. Telfort bracht de houdbaarheid van het prepaid beltegoed van 12 maanden terug naar 6 maanden. T-Mobile vereenvoudigde deze zomer het concept van de Flex-abonnementen. Dat betekent dat de tarieven voor bellen en sms’en binnen en buiten de bundel nu gelijk zijn. Beltegoed dat niet wordt opgemaakt, gaat automatisch mee naar de volgende maand en blijft onbeperkt houdbaar. Bij Vodafone worden sinds oktober meegenomen minuten/sms'jes pas aangesproken als nieuw bundeltegoed is verbruikt.

Meer bellen duur afrekenen
Tijd die meer wordt gebeld dan vooraf ingekocht afrekenen tegen een hoger tarief.
In maart verhoogde KPN het Sim Only buitenbundeltarief van 25 naar 30 cent per minuut. In juli gebeurde hetzelfde bij de abonnementen Flexibel Online. Telfort deed dit in juli en Vodafone in oktober.

Belwijzer houdt rekening met wijze van afrekenen
In de Belwijzer wordt bij ieder beladvies rekening gehouden met de manier van afrekenen bij de verschillende providers en abonnementen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld, wanneer een gesprek, korter dan een minuut gefactureerd wordt als een gesprek van een volle minuut, krijgt de gemiddelde beller 18% meer minuten in rekening gebracht. Wanneer alle gesprekken in hele minuten afgerekend worden i.p.v. per gebelde seconde, krijgt de gemiddelde beller 30% meer minuten in rekening gebracht dan hij of zij werkelijk heeft gebeld. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie