Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Afrekentrucs en addertjes

door Jeanet Woldring

Bent u op zoek naar een nieuw mobiel abonnement en heeft u geen zin om de kleine lettertjes te lezen? Bellen.com heeft de afrekentrucs opnieuw op een rijtje gezet. Hoewel toezichthouder Opta paal en perk stelt aan schimmige praktijken, schuilen er nog steeds addertjes onder het mobiele gras.

Starttarief en/of 1e minuut volledig
Elke keer dat u belt en verbinding maakt, betaalt u een bijdrage aan het tot stand komen van de verbinding, het starttarief. Daarna gaat pas het gesprekstarief -per seconde of per minuut- lopen. Het starttarief maakt hierdoor een belangrijk deel uit van uw totale gesprekskosten. 

Inmiddels hebben de meeste telecomproviders het starttarief afgeschaft en laten de eerste minuut van het gesprek volledig betalen, ook al is er slechts 1 seconde gebeld. Het fenomeen starttarief zien we nog bij één abonnement van Rabo Mobiel en  KPN Flexibel Tarief. Bij prepaid komt het nog iets meer voor, al moet je ook daar met een lantaarntje zoeken. Voorbeelden zijn Rabo Mobiel en Simyo. Of u daardoor duurder uit bent, ligt aan de hoogte van de tarieven,de gespreksduur en de verdere wijze van afrekenen.  

Het addertje onder het gras zit bij aanbieders die én een starttarief én de eerste minuut volledig berekenen! In onze Tariefvergelijking kunt u zien wie dit zijn. Onze Belwijzer houdt rekening met deze verborgen kosten. Providers die gesprekken korter dan 1 minuut factureren voor een volle minuut, brengen een gemiddelde beller 18 procent minuten meer in rekening dan er daadwerkelijk wordt gebeld.

Afrekenen per minuut of per seconde
Een gesprek tikt weg per seconde en je betaalt per seconde, denken mensen. Onjuist. Bij KPN, Telfort, Hi, Tele2 en sinds 6 september ook bij Vodafone, betaal je per minuut. Ben rekent nog wel af per seconde. T-Mobile eveneens, met een minimum van een minuut, maar niet voor hun goedkopere Sim Only en Online abonnementen. Daar tellen ook zij de belduur in minuten.

Dat betekent dat bij een gespreksduur van 1 minuut en 1 seconde er 2 minuten worden afgerekend. En elke keer dat u 'ophangt' bij het horen van de voicemail, tikt er weer een minuut weg. Zo slinkt uw belbundel zienderogen. Of liever gezegd: u merkt het niet totdat u de rekening ontvangt. Bellen.com berekende dat de telefoonrekening gemiddeld 20 tot 30 procent duurder wordt van deze manier van tellen.

Dat komt niet alleen omdat er naar boven wordt afgerond,  maar ook omdat u hierdoor eerder door uw belbundel heen bent. Vervolgens belt u ongemerkt  tegen het veel hogere buitenbundeltarief  van zo'n 30 cent per minuut.

Voor bellen vanuit andere EU-landen naar Nederland is inmiddels vastgelegd dat telecomproviders na de eerste halve minuut verplicht per seconde moeten afrekenen. De Consumentenbond pleit ervoor dat een dergelijk systeem ook voor bellen binnen Nederland wordt ingevoerd.

Houdbaarheid belminuten en sms'jes
Ongebruikte belminuten van een abonnement gaan mee naar de volgende maand, denken veel mensen. Mis! Alleen T-Mobile laat de klant nog onbeperkt belminuten meenemen voor het Relax-abonnement.

Bij KPN, Hi* en Vodafone krijgt u twee maanden om de belminuten op te maken, maar wel op voorwaarde dat éérst de nieuwe belminuten worden verbruikt. Dat betekent dat als u de ene maand 30 van de 150 belminuten over houdt en de maand erna belt voor 160 minuten, de teller de derde maand weer op nul staat. Die laatste twintig minuten die u nog over had van twee maanden daarvoor zijn dan inmiddels vervallen.

Bij de goedkopere online en Sim Only abonnementen van KPN, Hi en Vodafone is het nog slechter gesteld. Daar is de houdbaarheid van de bundel slechts één maand. Dat geldt ook voor Tele2.  De slogan van het vroegere Orange: 'wat van jou is, blijft van jou' lijkt voorgoed over te zijn. Voorbij is voorbij.

Buiten bundeltarief
Een derde adder onder het gras zijn de kosten die u betaalt als u uw bundel overschrijdt. De meeste mensen beseffen niet dat het buitenbundeltarief naar verhouding extreem hoog is. Vaak het twee- of driedubbele van wat u binnen de bundel betaalt!  Bij KPN, Vodafone en T-Mobile Relax Online kost bellen en sms'en buiten de bundel nu 30 cent. Telfort, T-Mobile Relax en Tele2 rekenen nog 25 cent per sms of minuut. 

Er zit nog een extra addertje onder het 'bundeltje gras': de verschillen tussen de binnen/buitenbundel tarieven van online aangeschafte abonnementen en die welke u in de winkel aanschaft. Wie bijvoorbeeld een goedkoop Hi Online abonnement heeft afgesloten, betaalt buiten de bundel 33 cent per minuut en 16,5 cent voor een sms in plaats van respectievelijk 30 en 15 cent. Ook kan het buitenbundel tarief hoger zijn, terwijl het tarief binnen de bundel juist weer lager is bij de goedkopere online abonnementen. 

'Buiten de bundel'
Als u er van uit gaat dat 'buiten de bundel' betekent dat uw bundel op is,  zit u er naast.  Niet alleen het bellen naar 0900-nummers, maar ook naar uw eigen klantenservice  blijkt bij sommigen buiten de bundel te vallen. Bij het Vodafone Scherp abonnement is dit bijvoorbeeld het geval. Telfort rekent hier zelfs een apart duurder tarief voor: 30 cent per minuut met een maximum van 15 euro per gesprek. 

Verschil offline en online abonnementen
Vorig jaar zijn KPN en Hi begonnen met zogeheten online en offline abonnementen. Dit jaar is ook T-Mobile hier op overgestapt. Dit houdt in dat u extra korting krijgt op het abonnementsgeld als u een abonnement online koopt in plaats van in de winkel. Dus meer belminuten/sms'jes voor hetzelfde geld. De voorwaarden zijn echter wel anders. Zo is het buitenbundeltarief verschillend en kan ook de houdbaarheid van de bundel korter zijn. Opletten geblazen dus.

Gratis 2 keer zoveel sms'jes
Alléén bij Hi 2x zoveel sms'jes voor hetzelfde geld, zo promoot de provider de actie, waarbij je dubbel zoveel tekstberichten kunt versturen. Ook bij Vodafone krijg je 2 keer zoveel sms'jes. Maar... daar moet je wel iets voor doen. De gratis verdubbeling moet je zelf activeren. Wie dit 'addertje' vergeet, heeft pech gehad. Ook bij T-Mobile moet je zelf in actie komen als je tegen voordeliger tarieven wilt bellen en sms'en met Prepaid Bonus Sms.

Nieuwe regels tarieftransparantie
OPTA zal extra gaan controleren of telefoonaanbieders transparant communiceren over hun tarieven. Per 1 oktober 2010 moeten telecomaanbieders zich houden aan regelgeving tarieftransparantie.

* update 20-9-'10:Telfort stond hier ten onrechte vermeld

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2010
Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie