Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

iPhone abonnementen goedkoop of duur?

9 reacties

Geen reden voor aanschaf iPhone 3G, aldus Walter Mossberg, columnist van Wall Street Journal. Weinig extra functionaliteit maar wel hogere abonnementskosten en een kortere batterijduur. Bellen.com ging na of hij gelijk heeft wat betreft de abonnementskosten.

Vannacht wordt in Nederland gestart met de verkoop van de iPhone 3G, de veelbesproken nieuwe mobiele telefoon van Apple. Om middernacht precies gaan in de T-Mobile-winkel aan de Lijnbaan in Rotterdam de eerste exemplaren over de toonbank. 

Abonnementen i-150, i-300, i-500
De iPhone 3G is alleen aan te schaffen in combinatie met een tweejarig abonnement. Het toestel is verkrijgbaar voor 1 euro, waarbij je minimaal het tweejarig abonnement i-300 moet afsluiten voor 45 euro per maand. Je kunt dan 300 minuten bellen, 300 sms'jes versturen en onbeperkt mobiel internetten. Communiceer je meer via de mobiele telefoon, dan kun je beter i-500 nemen waarbij je 500 belminuten en 500 sms'jes krijgt voor 65 euro per maand. De weinigbeller, die kan volstaan met 150 belminuten en 150 sms'jes, is voor 30 euro per maand klaar. Bij dit abonnement, i-150 moet je 80 euro neertellen voor het toestel. Bij alle abonnementen betaal je € 52,50 aansluitkosten, waarop T-mobile tijdelijk 50 procent korting geeft.

Goedkoper of duurder?
Hoe weet je nu of je met een speciaal iPhone abonnement duurder of goedkoper uit bent dan met een standaard Relax of Flex abonnement van T-Mobile? Of kun je misschien beter het gehypte toestel aan je neus voorbij laten gaan en kiezen voor een ander toestel en abonnement waarmee je mobiel kunt internetten? Met behulp van de Toestelwijzer hebben we de oude iPhone en nieuwe iPhone 3G, de Nokia N95 en de Samsung Soul  alvast vergeleken. En via de Belwijzer vergeleken we tweejarige abonnementen voor drie belprofielen. 

Belwijzer
Profiel Jan: 150 belminuten + 150 sms + 10 MB mobiel internet per maand
Met een 2-jarig abonnement is Jan het voordeligst uit met Telfort 180 voor totaal €868. Daarna met T-Mobile i-150  voor €907, gevolgd door Vodafone Basis €35, waarbij hij na twee jaar €944 kwijt is. Dat betekent aan aansluit-, gespreks- en abonnementskosten, maar zonder toestelkosten. Opvallend genoeg staat bij dit bel-en surfgedrag het goedkoopste T-Mobile abonnement Relax 200 pas op de 13e plaats en wel voor €1054! Het speciale iPhone abonnement is dus aanmerkelijk goedkoper, o.a. doordat onbeperkt internet al is inbegrepen bij de bundel.

Profiel Piet: 300 belminuten + 300 sms + 10 MB mobiel internet per maand
Met een 2-jarig abonnement is Piet het voordeligst uit met Vodafone Basis €35 voor totaal €1360. Ook het Vodafone Basis €50 en Telfort 400 abonnement zijn bij dit profiel voordeliger dan T-Mobile i-300, wat Piet zo'n  €1430 kost. In dit geval is het verschil tussen het speciale iPhone 3G en het Relax abonnement minder groot, want Relax 400 staat op de vijfde plek voor €1486. Toch ben je met i-300 dus minder duur uit.

Profiel Klaas: 500 belminuten + 500 sms + 10 MB mobiel internet per maand
Met een 2-jarig abonnement is Klaas het voordeligst uit met Vodafone Basis €70 voor totaal €1772. Op de tweede plek prijkt alweer Vodafone, nu met Basis €50 voor €1800. Vreemdgenoeg is Klaas nu goedkoper uit met T-Mobile Relax 500, wat hem € 2078 kost. Daarna Hi € 60 voor € 2118 en op de vijfde plaats T-Mobile i-500 voor € 2125.

Conclusie
Je zou in eerste instantie denken dat de abonnementskosten van de iPhone 3G hoger zijn dan de standaard abonnementen, maar dat is niet het geval!

Reacties (9)

Geplaatst door: stephan ()

dom allemaal ja is een iphone een goed mobiel >???:O

Geplaatst door: hendrik ()

wellicht klopt dit als je in nederland blijft, in het buitenland liggen de roaming prijzen BELACHELIJK hoog:

allebei een tmobile abbonement
1mb in buitenland Iphone 9.22euro sim only 1.86
bellen naar nedeland ,, 0.95euro ,, 0.43
versturen sms ,, 0.55euro ,, 0.11
gebeld worden ,, 0.50 0.19

voornamelijk het gebruik van internet is echt schandalig 9.22 per mb tegen 1.86 mb.
dit is overigens zowel in belgie als duitsland en griekenland hetzelfde! rest weet ik niet

gr
hendrik


Geplaatst door: Creatura ()

Ik heb dat 300-i abonnement, en ik had de tweede maand direct al een rekening van 109 euro terwijl ik absoluut niet buitensporig veel had gebeld:?
Wat bleek nu; ik heb erg vaak geprobeerd mensen te bellen om vervolgens meteen hun voicemail te krijgen, en wat doet die klantvriendelijke T-mobile, ze rekenen voor alles onder 1 minuut gewoon een volle minuut uit de bundel! Dus ik had wel een stuk of 40 a 50 keer iemands voicemail gekregen en er waren dus ook lekker 40 a 50 belminuten van mijn bundel afgegaan terwijl ik niet eens iemand aan de lijn heb gehad!🙁 Het gevolg was dat ik bijna een halve maand buiten mijn bundel heb gebeld, a 21 cent per minuut. Ik had natuurlijk de kleine lettertjes beter moeten lezen, maar ik zit nu aan een 2jarig abonnement vast waar ik eigenlijk helemaal niet zo veel mee kan. Ik heb SPIJT ALS HAAR OP MIJN HOOFD!
Hiervoor had ik een 50 euro abo van Orange, en daar zat alles in 1 bundel en betaalde je gewoon per seconde. Als ik normaal belde bleef ik altijd onder de 50 euro, en ging ik er overheen dan kreeg ik netjes een waarschuwing-sms van Orange. Op een gegeven moment werd Orange door T-mobile overgenomen, en zij belden me toen of ik voortijdig het Orange abo wilde beëindigen zodat ik dat I-phone abo kon nemen. Het klonk allemaal zo heerlijk, en aan de telefoon hebben ze me ook lekker niks gezegd over die 1 minuut uit je belbundel, en nu voel ik me flink genaaid🙁. Ik zeg T-mobile nu alvast weer op, want hierna wil ik absoluut niet meer met ze in zee.

Geplaatst door: Creatura ()

Ik heb dat 300-i abonnement, en ik had de tweede maand direct al een rekening van 109 euro terwijl ik absoluut niet buitensporig veel had gebeld:?
Wat bleek nu; ik heb erg vaak geprobeerd mensen te bellen om vervolgens meteen hun voicemail te krijgen, en wat doet die klantvriendelijke T-mobile, ze rekenen voor alles onder 1 minuut gewoon een volle minuut uit de bundel! Dus ik had wel een stuk of 40 a 50 keer iemands voicemail gekregen en er waren dus ook lekker 40 a 50 belminuten van mijn bundel afgegaan terwijl ik niet eens iemand aan de lijn heb gehad! Het gevolg was dat ik bijna een halve maand buiten mijn bundel heb gebeld, a 21 cent per minuut. Ik had natuurlijk de kleine lettertjes beter moeten lezen, maar ik zit nu aan een 2jarig abonnement vast waar ik eigenlijk helemaal niet zo veel mee kan. Ik heb SPIJT ALS HAAR OP MIJN HOOFD!
Hiervoor had ik een 50 euro abo van Orange, en daar zat alles in 1 bundel en betaalde je gewoon per seconde. Als ik normaal belde bleef ik altijd onder de 50 euro, en ging ik er overheen dan kreeg ik netjes een waarschuwing-sms van Orange. Op een gegeven moment werd Orange door T-mobile overgenomen, en zij belden me toen of ik voortijdig het Orange abo wilde beëindigen zodat ik dat I-phone abo kon nemen. Het klonk allemaal zo heerlijk, en aan de telefoon hebben ze me ook lekker niks gezegd over die 1 minuut uit je belbundel, en nu voel ik me flink genaaid. Ik zeg T-mobile nu alvast weer op, want hierna wil ik absoluut niet meer met ze in zee. 🙁🙁

Geplaatst door: Dominator ()

🙁Het is toch wat met de Iphone en T-Mobile, eigenlijk moet Nelly Croes beide een boete geven van deze monopoly gedoe net als Microsoft

Geplaatst door: Dominator ()

Het is toch wat met de Iphone en T-Mobile, eigenlijk moet Nelly Croes beide een boete geven van deze monopoly gedoe net als Microsoft 🙁

Geplaatst door: bigE ()

Huh, maar bij Vodafone kan je de I-phone helemaal niet krijgen!! De I-phone moet je dan bestellen bij een andere leverancier, en betaal je de hoofdprijs voor alleen de aanschaf van het telefoontje...

Geplaatst door: Martijn ()

Dit gaat alleen op als je alles gebruikt in je iPhone-bundel. Dus bijvoorbeeld 300 min belt en 300 smsjes verstuurd. Dit zal voor veel gebruikers niet opgaan denk ik. De ene gebruiker belt meer dan hij/zij smt en andersom.

Geplaatst door: Peter ()

Had ik niet gedacht dat de specialeT-Mobile iPhone abonnementen zo competitief waren! Toch zou ik niet een halve nacht in de rij gaan liggen voor een telefoontje + abonnement waar je 2 jaar aan vast zit. Duizend euro lichter, en dan moet je ook nog maar binnen je bundel blijven, anders betaal je de hoofdprijs van 25 cent per minuut. Tsja, er zijn kennelijk velen die aan de gadgetfreakziekte lijden. Toch knap van die Apple marketeers!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie