Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone vergroot buitenlandbundels 1 mei

door Jeanet Woldring

Vodafone-buitenlandbundels-1 mei2016.jpgVodafone gaat per 1 mei de buitenlandbundels vergroten. De Alles-in-1 Op Reis bundels bevatten dan meer belminuten, sms'jes en data voor dezelfde prijs. Prepaidgebruikers moeten een toeslag betalen als ze bellen, sms'en of internetten in het buitenland. Naast de reisbundels wijzigen de standaardtarieven voor bellen, sms’en en internetten in Europa vanaf 30 april 2016. 

Reisbundels vergroot

De Alles-in-1 op Reis dagbundel van 2 euro wordt vergroot van 20 naar 50 minuten bellen, 50 minuten gebeld worden, 50 sms en 50 MB. De Alles-in-1 Op Reis XL dagbundel van 4 euro gaat naar 125 minuten bellen, 125 minuten gebeld worden, 125 sms'jes en 125 MB per dag. Dat betekent dat bij laatstgenoemde de aantallen met een kwart omhoog gaan voor dezelfde prijs. Alles-in-1 op Reis en Alles-in-1 op Reis XL zijn te gebruiken in de 43 Voordeellanden. Naast de EU horen daar ook landen als Turkije, Japan en Australië bij.

Europese roamingwetgeving

Vodafone voert -net als KPN- de nieuwe Europese roamingwetgeving door in zijn buitenlandtarieven. Abonnees die niet voor een voordeelbundel kiezen betalen of wiens voordeelbundel voor die dag op is, gaan vanaf 30 april ook minder per minuut, sms en MB betalen binnen Europa. Zij betalen vanaf die datum € 0,06 per minuut, € 0,02 per sms en € 0,06 per MB. Dat is een toeslag bovenop de belminuten of MB's die van de nationale bundel afgaan. Voor prepaidgebruikers van Vodafone You komen de roamingkosten te vervallen, al betalen ze wel een nog onbekende toeslag voor het gebruik in het buitenland.

KPN en Telfort hebben al bekendgemaakt dat zij de roamingtarieven voor bellen, sms'en en mobiel internet per 30 april verlagen. Naar verwachting zullen alle mobiele aanbieders met dezelfde wijzigingen komen. 

Vanaf medio 2017 geen roamingkosten meer

De Europese Raad en het Europees Parlement stemden vorig jaar in met een compromisvoorstel inzake roaming en netneutraliteit. Dat betekent dat het Eurotarief voor bellen in de EU daalt van 23 cent per minuut naar 5 cent per minuut. Het tarief per MB mobiele data zakt van de huidige 24 cent naar 5 cent (excl. btw). Vanaf medio 2017 zullen roamingkosten binnen de Europese Unie helemaal komen te vervallen. Vanaf dat moment mogen providers niet meer rekenen voor gebruik van diensten in EU-landen dan ze in eigen land rekenen.

De nieuwe buitenlandtarieven van alle providers zijn vanaf eind april te vergelijken op Bellen.com.  

Lees meer: Mobiel bellen in het buitenland

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie