Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone met mobiel bellen en mailen in vliegtuig

1 reactie

Vodafone Nederland biedt als eerste Nederlandse operator mobiel bellen en e-mailen in het vliegtuig aan voor haar klanten. Air France is de eerste vliegtuigmaatschappij waar Nederlandse Vodafone klanten van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Andere maatschappijen zoals Ryanair, bmi en TAP Portugal volgen in de komende maanden.

Uit enquêtes onder passagiers is gebleken dat ongeveer de helft van de passagiers de tijd in het vliegtuig onder meer zou willen gebruiken om mails te kunnen versturen en ontvangen en zelfs om telefoongesprekken te voeren. Vodafone verwacht dat passagiers vooral van de e-mailmogelijkheden gebruik zullen maken. Met het oog op privacy en overlast voor medepassagiers zal telefoneren naar verwachting minder populair worden.

De kosten zijn een stuk lager dan de huidige kosten voor het bellen in het vliegtuig met de ingebouwde apparatuur (11 dollar per minuut). Voor Vodafone Nederland klanten zal het beltarief variëren van € 3,50 tot € 4,50 per minuut. Sms'en kost momenteel in het vliegtuig 3 dollar per sms; met de nieuwe dienst gaat dat tussen 35 en 55 eurocent per sms kosten.

Voor dataverkeer geldt een tarief van € 12,50 per MB. Tot nu toe was dataverkeer, bijvoorbeeld het versturen of ontvangen van e-mail, niet mogelijk.

 

 

 

 


 

Reacties (1)

Geplaatst door: fred ()

Kunnen we nou niet ff zonder onze telefoon. Lig je net te maffen gaat er naast je zo`n vervelende ringtoon af.
Ze nemen op en gaan dan lekker oeverloos zitten ouwehoeren over niks.
Meestal dan ook nog zo lekker hard dat de rest vanhet vliegtuig mee kan genieten.
Blijf er bij. In het vliegtuig gewoon dat ding uit. Wil je niks missen sturen ze maar een sms die aankomt als je de telefoon weer aan zet.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie