Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone geeft gratis buitenland tarief per sms

Vodafone bellers kunnen vanaf deze week in het buitenland gratis hun persoonlijke mobiele beltarief opvragen van het netwerk waar ze op dat moment gebruik van maken.

Door een sms te sturen naar 4433, met het woord ‘tarief’ gevolgd door de landnaam, ontvangt de klant een sms bericht van Vodafone met zijn persoonlijke beltarief van het actuele netwerk. Deze gratis dienst, “Tarief op Reis?” genaamd, is zowel beschikbaar voor abonnees als voor prepaidklanten.

In het persoonlijke beltarief wordt rekening gehouden met voordelige opties die de klant heeft geactiveerd, zoals Vodafone Passport of Vodafone BloX Voordeel op Reis. De nieuwe dienst is ook beschikbaar wanneer men nog in Nederland verblijft. Men ontvangt dan een sms bericht met het tarief en de netwerknaam van het Vodafone voordeel of partner netwerk in het aangevraagde land.

Vodafone Nederland biedt deze dienst aan om buitenlandse mobiele beltarieven transparanter te maken, in lijn met de oproep van de Europese Unie. De gratis sms dienst 'Tarief op Reis?' is een van de initiatieven om mobiel bellen in het buitenland transparanter en voordeliger te maken.

Vodafone Passport

   

Eerder introduceerde de operator Vodafone Passport, waar naar eigen zeggen inmiddels  ruim 1,2 miljoen klanten in Nederland gebruik van maken. Hiermee kan men in 31 landen extra voordelig bellen en gebeld worden. U betaalt dan alleen het tarief dat men in Nederland betaalt (het zogeheten ThuisTarief) plus 99 cent per gesprek. Gebeld worden in deze Passport landen kost 99 cent per gesprek, ongeacht de tijdsduur. Dat betekent dat abonnees voor 25 cent per minuut naar Nederland bellen; prepaidklanten betalen 10 cent per minuut meer. Een belletje vanuit Spanje naar Nederland van 4 minuten kost een Vodafone Passport abonnee dus 2 euro, terwijl een prepaidklant 40 cent duurder uit is. Hetzelfde gesprek kost € 4,60 zonder Vodafone Passport. 

Vodafone BloX Voordeel op Reis

   

Met de zogenaamde 'Voordeel op Reis' BloX is het mogelijk om vooraf 30 minuten beltijd voor 10 euro te kopen. Prepaid klanten kunnen 15 minuten voor 5 euro kopen. Dit beltegoed is 30 dagen geldig en de klant mag zelf bepalen hoe hij de 30 minuten besteedt, in 1 lang gesprek of in heel veel korte gesprekken. Voordeel op Reis BloX aanzetten kan door een gratis sms 'op reis aan' te sturen naar 4000. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie