Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vakantiewoordenboek voor mobieltje

Twee studenten van het Instituut voor Information Engineering (IIE) van de Hogeschool van Amsterdam hebben een vertaalhulp gemaakt voor de mobiele telefoon. Met Loqi, zoals het programma heet, kunnen 1800 woorden en 800 veel voorkomende zinnen in vijf verschillende talen worden opgeslagen in het geheugen van de telefoon. Hierdoor heb je de vertaling van een woord of zin meteen bij de hand op het moment dat je hem nodig hebt.

Op zoek naar dat éne woord of zinnetje in het Spaans, Italiaans, Frans, Duits of Engels? De bedenkers van Loqi van het IIE menen vlak voor de zomervakantie in een gat in de markt te zijn gesprongen. Naast de bestaande sms-vertaaldienst waarmee slechts de vertaling van een woord kan worden opgevraagd, was er geen mogelijkheid de mobiele telefoon te gebruiken als vertaler van woorden én zinnen. Omdat Loqi net als een spelletje wordt opgeslagen in het geheugen van de mobiele telefoon, is het onbeperkt te gebruiken zonder dat een verbinding met het mobiele telefoonnetwerk nodig is. Verder is Loqi eenvoudig en snel te gebruiken door een keuzemenu dat werkt met woordherkenning en categorieën waaronder ‘uitgaan', ‘openbaar vervoer' en ‘winkelen'.

Het programma werkt op de meeste gsm-toestellen die spelletjes en toepassingen kunnen downloaden. Geïnteresseerden kunnen een demoversie downloaden van internet om te testen of de applicatie op hun telefoon werkt. De vertaalhulp is voor € 4,00 te verkrijgen via loqi.nl en staat na bestelling binnen enkele minuten op de mobiele telefoon. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie