Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile verlaagt roamingtarieven per 12 augustus

7 reacties

T-Mobile verlaagt haar tarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland op 12 augustus 2007.  Dit in navolging van de nieuwe regels die de Europese Unie onlangs heeft ingevoerd voor bellen en gebeld worden in het buitenland. Hiermee is T-Mobile de eerste aanbieder die de nieuwe roamingtarieven bekendmaakt.

EU-regulering
De Europese Commissie heeft vorige week laten weten dat mobiele bellers uiterlijk 30 september minder moeten gaan betalen voor hun gesprekken in andere EU-landen. Overeenkomstig deze regels past T-Mobile haar roamingtarieven per 12 augustus 2007 aan. De mobiele aanbieder gaat voor bellen vanuit elk EU-land naar een vast of mobiel nummer € 0,58 per minuut rekenen. Voor het ontvangen van een gesprek in het buitenland (EU) wordt het tarief € 0,29 per minuut.  

T-Mobile twee tariefplannen 
Sinds 22 april 2007 hanteert T-Mobile voor haar abonnees  twee tariefplannen voor bellen en gebeld worden in het buitenland: T-Mobile Buitenland en WorldClass. De nieuwe roamingtarieven, die tot 30% lager zijn dan de huidige tarieven, zijn beschikbaar vanaf 12 augustus 2007 en gelden automatisch voor alle abonnees die gebruikmaken van T-Mobile Buitenland.

De abonnees die nu nog bellen met WorldClass gaan tussen 29 augustus en 29 september 2007 automatisch over op T-Mobile Buitenland, zodat ook zij kunnen profiteren van de lagere T-Mobile Buitenland tarieven. WorldClass abonnees die daar niet op willen wachten, moeten zich voor T-Mobile Buitenland aanmelden om vanaf 12 augustus al gebruik te kunnen maken van de lagere tarieven. WorldClass abonnees die tevreden zijn en niet overgezet willen worden op T-Mobile Buitenland kunnen dit aangeven bij T-Mobile Klantenservice.

KPN, Telfort, Vodafone en Orange nog niet bekend
T-Mobile is het eerste telecombedrijf in Nederland dat de nieuwe tarieven bekend gemaakt heeft. Naar verwachting zullen de andere bedrijven binnenkort volgen, waarschijnlijk met dezelfde tarieven. Alleen het tijdstip waarop de nieuwe roamingtarieven ingaan, zal hoogstwaarschijnlijk verschillen. Bellen.com houdt u op de hoogte! Op onze speciale site Vakantiebellen.com vindt u de huidige tarieven voor het bellen in en vanuit het buitenland.

Kort samengevat:

  • T-Mobile Buitenland abonnees profiteren automatisch vanaf 12 augustus van lagere tarieven 
  • Worldclass abonnees worden automatisch overgezet op T-Mobile Buitenland tussen 29 augustus en 29 september 2007
  • WorldClass abonnees kunnen zelf aangeven wanneer zij eerder of niet overgezet willen worden 

Zie ook: 23-04-2007 T-Mobile bellen in buitenland eenvoudiger en goedkoper

Reacties (7)

Geplaatst door: bobhund ()

met de duitse prepay-kaart van solomo (www.solomo.de) kun je in het buitenland al voor vanaf 10 cent gebeld worden, bellen is vanaf 29 cent.

Geplaatst door: Martijn ()

sorry hoor, maar de tarieven zijn nog steeds veel te hoog. ik hoop echt dat de aanbieders onderling gaan concurerren! Bijna 60 eurocent voor een minuut bellen en bijna 30 cent voor gebeld worden... Ik geef het toe het is beter dan dat het was, maar ik zou nog steeds niet wille bellen in het buitenland. Als de tarieven richting de 20 cent gaan voor bellen en 10 cent voor gebeld worden dan ben ik misschien te porren. Voorals nog laat ik mijn voicemail uit en neem `m alleen mee voor noodgevallen. Verder iedereen een fijne vakantie (ondanks deze nog steeds belagelijke tarieven!)

Geplaatst door: Pieter ()

Dus T-Mobile Buitenland en prepaid: Bellen vanuit een EU-land anders dan Nederland naar een vast of mobiel nummer uit een EU-land: é 0,58 per minuut (inclusief BTW)
Een gesprek ontvangen in een EU-land anders dan Nederland: é 0,29 per minuut (inclusief BTW)

Geplaatst door: pieter ()

Ja, de nieuwe EU-roamingtarieven zijn ook van toepassing op prepaid en gaan per 12 augustus in!

Geplaatst door: irma ()

Hallo, ik lees alleen maar over goedkoper bellen buitenland als je een abonnement hebt. Wat gaat het voor een prepaid beller kosten om vanuit buitenland zone 1 naar nederland te bellen. Kan iemand mij dat vertellen???

Geplaatst door: rein ()

Wat ik gebruik is een vodafone prepay kaart met de binnenland=buitenland optie.Voor mij is het de enige reéle keuze. Het heeft trouwens het voordeel dat alleen die mensen het nummer weten die je het opzettelijk laat weten voor je op vakantie gaat.
Overigens: een jaar of wat geleden was roaming veel goedkoper dan nu, ik herinner me een tarief van 50 ct (nog geen eurocent) per minuut voor gebeld worden, bij Telfort als ik het goed heb. Goed dus dat de prijzen weer terug gaan naar het pre-Euro tijdperk. Maar wat opereert dat Europa langzaam zeg!

Geplaatst door: Benjamin ()

Goh, wat gaat dat gemakkelijk in een keer, hadden ze dat niet vijf jaar eerder kunnen doen? Rn waarom pas op 12 augustus, zijn dan de schoolvakanties afgelopen? waarom niet per 1 juli?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie