Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Roaming voorwaarden Robin Mobile aangepast op verzoek ACM

door Margot Meendering

budget mobiel.gifTelecomprovider Robin Mobile stopt met het daglimiet van 1 gigabyte tijdens het roamen in de EU. De provider beperkte de hoeveelheid data bij roaming in de Europese Unie. en dat mag niet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Op de vingers getikt

Het daglimiet is opgeheven omdat de provider op de vingers getikt is door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wanneer een aanbieder zich niet aan de regels houdt, grijpt de toezichthouder in. De provider werkte met een daglimiet van 1 gigabyte tijdens roamen binnen de EU. Daarna werd de internetsnelheid verlaagd tot 1 mbps. Binnen Nederland werd de internetsnelheid echter niet verlaagd. De snelheidsverlaging zorgde ervoor dat klanten op vakantie bijvoorbeeld maar een halve voetbalwedstrijd konden kijken.

Roam like at home

De ACM wil dat Robin Mobile, die sinds begin 2020 Budget Mobiel heet, haar klanten dezelfde kwaliteit mobiel internet aanbiedt als in Nederland. Dat is ook het uitgangspunt van de Roam Like at Home regels uit 2017. Robin Mobile heeft de snelheidsverlaging en het daglimiet binnen de EU daarom afgeschaft. De provider schrijft dat klanten met een mobiel onbeperkt abonnement 12 GB per maand in de EU mogen gebruiken. Klanten met een mobiel basis abonnement mogen per maand 7GB mobiel internet in EU-landen gebruiken.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie