Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bellen in Andorra, Monaco, Noorwegen of Zwitserland? (1)

door Jeanet Woldring

Gaat u binnenkort op reis naar Andorra, Monaco, Noorwegen, Turkije of Zwitserland? Bij sommige providers is bellen en mobiel internetten daar erg duur. Dat komt omdat deze landen buiten de EU vallen, waar geen maximumtarieven gelden.

Maximumtarieven

Door regelgeving mogen providers geen buitensporig hoge tarieven meer in rekening brengen bij mobiel bellen en internetten in EU-landen. Sinds1 juli van dit jaar kost bellen 29 cent per minuut, gebeld worden 8 cent per minuut, een sms versturen 10 cent en internetten 54 cent per MB. Deze  tarieven gelden echter alleen voor de landen die bij de Europese Unie horen en dus niet voor alle landen binnen Europa.

Hogere tarieven

Landen waarvan vaak gedacht wordt dat ze ook onder de voordelige tariefregeling vallen zijn Andorra, Monaco, Noorwegen, Turkije en Zwitserland. Bij sommige providers is dit ook het geval, maar niet bij allemaal. Wanneer deze landen bij uw provider in een andere tariefzone vallen, kunt u bij thuiskomst onaangenaam verrast worden door een forse telefoonrekening!

Kijk voor vertrek op Vakantiebellen.com

Met name voor landen buiten de EU loont het om bij de provider het tarief op te zoeken voor u er met uw mobiel naar toe reist. Dat kan heel gemakkelijk op Vakantiebellen.com, onze speciale vergelijkingssite voor bellen en internetten in en vanuit het buitenland.

Voordeelopties

Buiten de standaardtarieven bieden providers voordeelopties aan voor het gebruik van de telefoon in het buitenland. Zowel voor bellen, sms'en als voor mobiel internet.

Er zijn voordeelopties waarbij u voor een bepaald bedrag een aantal minuten of sms'jes krijgt die in het buitenland geldig zijn. U koopt dan een bundel en dat bedrag komt bovenop het standaard maandbedrag van het abonnement. 

Of u zet een 'tariefplan' aan zonder dat daar een vast bedrag voor betaald hoeft te worden. De tarieven per minuut en sms zijn dan lager. Dat kan voordelig zijn, maar er wordt wel bij elk gesprek een starttarief in rekening gebracht. Deze optie is alleen interessant als u vaak langere gesprekken voert, vanaf een minuut of vijf.

Zijn buitenland voordeelbundels echt voordeliger? 

Stuurt u in het buitenland maar af en toe een sms'je en voert u tijdens uw vakantie enkele niet al te lange gesprekken, dan zijn de voordeelopties niet aantrekkelijk genoeg ten opzichte van de standaardtarieven voor bellen en sms'en in het buitenland. Belt en sms't u veel, dan kunt u kijken of de voordeeloptie van uw provider iets voor u is. U vindt alle voordeelopties voor bellen, sms'en én internetten in het buitenland bij de desbetreffende provider op Vakantiebellen.com.  

In deel 2 van dit artikel vindt u de tarieven van de grootste providers voor deze niet-EU landen op een rijtje.

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie