Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nederlanders maken belbundel niet op

door Jeanet Woldring

Een kwart van de Nederlanders maakt de ingekochte maandelijkse  belminuten en sms´jes niet op. Vrouwen doen het beter dan mannen en jongeren komen juist vaak beltegoed tekort. Dat concludeert T-Mobile uit onderzoek uitgevoerd door Memo2.

Mannen houden vaker dan vrouwen  belminuten en sms’jes over. Vrouwen hebben vaker dan mannen een abonnement afgesloten dat precies past bij hun maandelijkse belgedrag. 

Onder de bezitters van meerdere telefoons, weten meer mannen dan vrouwen dat hun oude telefoon nog geld waard is. Mannen hebben meer moeite dan vrouwen met het afscheid nemen van hun mobiele telefoon. Opvallend is dat vooral vrouwen kijken of ze nog iemand anders een plezier kunnen doen met hun oude mobieltje. 

Moeilijk inschatten
Naast ongebruikte belminuten en sms'jes heeft een kwart van de Nederlanders minstens één mobiele telefoon in de la liggen die niet wordt gebruikt. Priscilla Tomasoa, PR Manager bij T-Mobile in Nederland: ‘Het is niet voor iedereen even gemakkelijk vooraf in te schatten of en hoeveel je van iets gaat gebruiken. Dat geldt voor het kopen van dagelijkse dingen zoals eten maar ook voor het afsluiten van het juiste mobiele telefoonabonnement. Daardoor komen mensen nogal eens belminuten en sms’jes tekort of houden die juist over.’

'Wat van jou is, blijft van jou'
Zowel mensen die beltegoed over houden, als degenen die tekort komen, zijn veel duurder uit dan eigenlijk nodig is. Immers, 'buiten de bundel' zijn de tarieven fors hoger en overhouden zet evenmin zoden aan de dijk vanwege de beperkte houdbaarheid van de bundel. Bij sommige aanbieders zijn belminuten slechts één maand houdbaar; alsof ze zuur kunnen worden als een pak melk! Na Orange is het helaas 'over en uit' met onbeperkte houdbaarheid van het bel- en sms tegoed. Deze provider had als motto: "wat van jou is, blijft van jou". Hopelijk komt dit ooit nog eens terug...

Tip: raadpleeg de Belwijzer voor het juiste abonnement

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2010
Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie