Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lagere roamingkosten nog lang niet rond

2 reacties

Vakantiegangers zullen het grootste deel van de zomer nog mobiel bellen tegen dure tarieven. De onderhandelingen over lagere kosten voor bellen in het buitenland lopen moeizaam en daarmee wordt het niet eerder dan het einde van de zomer dat de goedkopere tarieven kunnen worden ingevoerd.  Dat heeft de Oostenrijkse Europarlementariër Paul Rübig donderdag gezegd.

Het Europarlement onderhandelt momenteel over lagere tarieven. Maar vooral Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk liggen dwars en beschermen hun nationale grote bedrijven voor mobiele telefonie.

Het Europarlement wil de kosten voor mobiel bellen in het buitenland maximeren op 40 eurocent. En voor gebeld worden in het buitenland een plafond van 15 cent. Daarmee zouden de kosten met 70 procent kunnen dalen.

Maar Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk wilden niet verder gaan dan een plafond van 60 cent om te bellen en 30 om gebeld te worden. De voor 10 mei geplande stemming over het behaalde onderhandelingsresultaat is al uitgesteld, waarschijnlijk tot 22 of 23 mei, zo meldt Nu.nl.

Zie ook: Mobiel bellen uit buitenland snel goedkoper? 

Met de TIEN TIPS op VAKANTIEBELLEN.COM  blijft uw belbudget in het buitenland binnen de perken!

Reacties (2)

Geplaatst door: Reinier ()

Het is elk jaar precies hetzelfde.Voor de vakantie hebben ze het over lagere tarieven en elk jaar gebeurt er niks. Met lagere tarieven zullen ze meer gaan verdienen omdat dan iedereen zijn mobiel zal gebruiken. Nu laat bijna iedereen zijn mobiel thuis of neemt het mee voor noodgevallen en belt via andere netwerken zoals vaste telefoon of internet. Slim zijn ze niet.

Geplaatst door: Benjamin ()

Natuurlijk gaan de onderhandelingen moeilijk, er gaan gigantische bedragen in om en het is bijna zomervakantie, ik denk dat in de winter de onderhandelingen beter verlopen, dan zijn de belangen iets minder groot. Ik laat mijn gsm in ieder geval thuis aankomende vakantie, ik maak die oplichters niet rijker dan ze al zijn.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie