Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN wijzigt buitenlandbundels

kpn.gifKPN heeft per 1 juni wijzigingen doorgevoerd in haar buitenlandbundels voor gebruik in EU landen. De prijs, geldigheid en samenstelling van alle bundels is veranderd en diverse bundels zijn verdwenen. Ben je nu duurder of juist goedkoper uit met zo'n buitenlandbundel?

Buitenlandbundels van KPN

Voorheen bood KPN alleen internetbundels voor binnen de EU. Nu heeft KPN ook opeens EU bundels waarmee je kunt bellen, sms’en en mobiel internetten uit dezelfde bundel. Daarnaast is de prijs van de kleinste bundel met één euro verhoogd. Verder zijn de bundels KPNopReis, Buurlandbundel en Belbundel EU verdwenen.

EU Bundel tot 30 april v.a. 30 april Geldigheid Prijs
Internet dagbundel EU 50 MB 100 MB 1 dag binnen de EU € 2,50
Internet weekbundel EU 100 MB 200 MB 7 dag binnen de EU € 5
Internet maandbundel EU 200 MB 500 MB 31 dag binnen de EU € 10
Bundel rest van de wereld
Internet dagbundel wereld 4 MB 1 dag buiten de EU € 5
Internet maandbundel wereld 25 MB 31 dagen buiten de EU € 30

In onderstaande tabel de nieuwe EU-bundels per 1 juni. De internetbundels voor de rest van de wereld zijn gelijk gebleven.

EU Bundel Inhoud v.a. 1 juni Geldigheid Prijs
EU Bundel 100 100 minuten/sms/MB 31 dagen € 3,49
EU Bundel 500 500 minuten/sms/MB 31 dagen € 9,99
EU Bundel 1000 1000 minuten/sms/MB 31 dagen € 14,99

Bundel sneller verbruikt

Wie voorheen enkel een internetbundel afnam en belminuten en sms berichten los afrekende, gaat door de recente wijzigingen sneller door zijn EU bundel omdat alles nu uit één bundel gedaan wordt. Het verbruik van één belminuut (voor zowel bellen als gebeld worden) of het versturen van een sms-bericht gaat dan ook ten koste van de resterende hoeveelheid dataverkeer. Hierdoor ben je sneller genoodzaakt een nieuwe EU bundel af te nemen.

Ten opzichte van de nu geldende EU tarieven is de kleinste bundel ook niet erg interessant. Wie veel sms't of gebeld wordt in het buitenland gaat er feitelijk zelfs op achteruit, constateert GSM Helpdesk. Een sms bericht vanuit een EU land kost onder de nieuwe roamingregels slechts 2 cent per bericht, wat neer komt op 2 euro voor 100 sms berichten. Eén belminuut gebeld worden kost 1,4 cent, wat neer komt op 1,40 euro per 100 minuten.

In de praktijk blijkt ook dat klanten proberen minder te verbruiken dan hun bundel toestaat uit angst voor een torenhoge factuur. Dit onverbruikte bundeltegoed is winst voor een telecomprovider en beperkt het voordeel voor de klant.

Kosten zonder EU Bundel

Bij verbruik in het buitenland zonder EU Bundel wordt het verbruik uit je Nederlandse bundel gehaald plus een kleine toeslag. Om technische redenen kan KPN het buitenlandverbruik echter nog niet verrekenen met je Nederlandse bundel en betaal je alleen de toeslag. De toeslag is 6 cent per minuut voor bellen, 1 cent per minuut voor gebeld worden, 2 cent per sms en 6 cent per MB. Op onze bellen vanuit het buitenland pagina is per land en provider weergegeven wat de roamingtarieven zijn. 

Benieuwd naar EU bundels van andere providers? 

Bekijk alle buitenlandbundels EU

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie