Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Internet op je mobiel in het buitenland

door Jeanet Woldring

Bellen.com ontvangt de laatste weken veel vragen over mobiel internet in het buitenland. Men wil graag weten hoeveel het kost om over de grens te internetten via de mobiele telefoon. In dit artikel zetten we de tarieven van de grote providers op een rijtje.

Op Vakantiebellen.com staan de internationale tarieven van alle Nederlandse aanbieders van internet op uw mobiel. Vanwege de grote verschillen in afrekening voor internet op de laptop vindt u deze niet in die tariefvergelijking. Wel kunt u op Internetten.nl de nationale tarieven vergelijken voor Mobiel Internet op de laptop. 

INTERNET OP JE MOBIEL


met Passport:
starttarief € 0,79 - daarna € 0,05 per 20 kB of € 2,50 per MB 
zonder Passport: geen starttarief, € 0,15 per 20 kB of € 7,50 per MB.
Buiten Passport landen betaalt u altijd € 0,30 (€ 15 per MB), zonder starttarief - Heeft u naast Passport ook de Zorgeloos Internet BloX, dan betaalt u de Passporttarieven. De tarieven gelden ook voor prepaidklanten.

Bij Vodafone kunt u Vodafone Passport inschakelen, waarbij u minder betaalt. Tussen 1 juni en 30 augustus geldt een korting van 50 procent, waardoor u uiteindelijk maar € 1,25 per MB betaalt.

Web’n'Walk Standard en Plus: € 2 per MB met een maximum van € 5 per dag.
Geen bundel of prepaid-klanten: € 2 per MB (geen maximum)

Door de maximumbedragen komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan. De snelheden zijn echter nogal aan de trage kant als u de dagelijkse limiet van 10 MB overschrijdt. Dan wijzigt de snelheid namelijk automatisch van 384 /64 naar maximaal 16/16 Kb/s.Buiten de EU betaalt u in de meeste gevallen € 5 tot € 10 per MB met een maximum van € 50 per dag.

Surf & Mail Totaal: € 2,95 per MB
Alle overige KPN-gebruikers: € 3,95 per MB
Niet mogelijk bij prepaid

Bij KPN zijn de snelheden (128/64 Kb/s) aan de lage kant en prijzen hoog.  Per 1 juli gaat het buitenlandtarief voor KPN Surf & Mail Totaal omlaag van € 7,95 naar € 2,95 per MB. Na deze tariefsverlaging is KPN nog steeds duurder dan Vodafone en T-Mobile. 

Hi  Internet op je mobiel € 3,95 per MB (1 juli aangepast; was € 7,95). Evenmin mogelijk bij prepaid.

Mobiel abonnement in Zone 1:  € 5,95 per MB 
Mobiel abonnement in andere landen: € 12,50 per MB
Prepaid in alle landen: € 14,35 per MB
Gebruik wordt afgerekend in eenheden van 10 kB. 

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie