Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afschaffen roaming in grensgebieden

3 reacties

In heel de Benelux zou één lokaal gsm-tarief moeten gelden. Dat voorstel werd gedaan in het Beneluxparlement dat vorige week in Luxemburg vergaderde. Daar werd onder meer het probleem aangeklaagd dat heel wat mobiele bellers in Luxemburg via het Belgisch netwerk bellen en dus een internationaal gesprek voeren.

Van Amsterdam tot Echternach
Het Nederlandse parlementslid Jos Hessels (CDA) wees erop dat heel wat Luxemburgers ongevraagd aan roaming doen. "Omdat de Belgische zenders 13 keer sterker zijn dan de Luxemburgse, worden deze verdrongen en gebruik je als Luxemburger op dat ogenblik het Belgische netwerk". Ook aan de Belgisch-Nederlandse grens zijn er gelijksoortige problemen.

Daarom pleitte de christelijke fractie in het Beneluxparlement in de plenaire vergadering van 7 december voor het afschaffen van roaming in de grensgebieden. Bij de collega's parlementsleden rijpt zelfs het idee voor één, lokaal tarief in de hele Benelux. "Dan is er één tarief, van Amsterdam tot in Echternach", luidde het. Maar voordat dergelijk systeem kan worden ingevoerd, is nog het akkoord nodig van de Europese Commissie.

Bron: De Morgen

Zie Vakantiebellen.com voor meer informatie over bellen in het buitenland

 

Reacties (3)

Geplaatst door: ceesbakkerdh ()

Mijn zoon woont in Belgie en ik in Nederland. Ik wil hem een mobieltje geven wat is het handigste om te doen.Mensen met ervaring?????

Geplaatst door: Roland ()

Het lijkt me een utopie dat je tegen lokaal tarief in de naburige landen voor een heel laag tarief kunt bellen. Wanneer jij op het netwerk van Duitsland belt wil je Nederlandse partij wat aan het gesprek verdienen maar ook het Duitse netwerk! Als het even duur kost zo een gesprek, moeten ze de winst delen?! Komt dit fenomeen ook elders voor?! Dat je telefoon handmatig op je eigen netwerk zet zou een idee kunnen zijn, alleen wanneer je naar het buitenland gaat moet je telkens dat weer omzetten, is theoretisch niet handig lijkt me. Sommige providers richten hun antennes met opzet naar het buitenland om maar meer bellers te krijgen. Een ander idee zou kunnen zijn dat je om en nabij de grens hetzelfde tarief betaald, alleen dan is het wel verwarrend voor de beller: Tot hoever is het gesprek tegen hetzelfde tarief?! Dan zou de cellbroadcast kunnen helpen, dat systeem wordt nauwelijks gebruikt in Nederland. Alleen Vodafone zendt hier nog de regio nummer op uit, code 050.

Geplaatst door: Valie ()

Of je steld je telefoon handmatig in op het thuisnetwerk, dit zullen de operators dan ook gaan promoten. Veel mensen hebben hun netwerk keuze op automatisch staan waardoor deze in grensgebieden switcht van netwerk.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie